Extra large  av19830
SPILLERVURDERINGER: Brassene viste seg frem mot Osasuna, og var alle sentrale i sikringen av tre poeng.

Spillervurderinger: Osasuna (H)

Spillerne fra Brasil markerte seg mot Osasuna, hvor både Militão, Rodrygo, Vinícius og Casemiro var sentrale.

Real Madrid 2-0 Osasuna
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 6
Onsdag 25.september, kl:21.00

1-0 Vinícius Júnior (36') - Assist: Toni Kroos
2-0 Rodrygo Goes (72') - Assist: Carlos Casemiro

Det var en særdeles treg start på den første omgangen hvor ingen av lagene markerte seg noe spesielt i åpningsminuttene. Det skulle gå en drøy halvtime ut i oppgjøret før den første scoringen kom, og det var unggutten Vinícius Júnior som markerte seg med en suser fra omlag tjue meter. I den andre omgangen var Jovic nære å øke ledelsen tidlig, før han omsider satte ballen i mål noen minutter senere, men scoringen ble annullert av VAR. Et drøyt kvarter før full tid skulle omsider en annen ung brasse øke ledelsen, da Rodrygo dro seg innover i banen og satte ballen i mål etter kun et minutt på banen. Flere scoringer ble det ikke, men tre poeng gjorde at Los Blancos inntok tabelltoppen i LaLiga Santander. 

Spillervurderinger: 

Alphonse Areola (6): Leverer en meget solid debut hvor han spesielt viser seg frem i feltarbeidet der han er offensiv og meget trygg. Virker også trygg med beina, hvor han bommer på få pasninger og gjør seg spillbar for forsvarerne sine. Alt i alt en god kamp for Areola, som både holder buret rent og viser seg frem i sin debut. 

Álvaro Odriozola (6): Unggutten er aktiv i begynnelsen av kampen, hvor han deltar spesielt offensivt og forsøker seg på et par overlapper. Kommer på et sugende løp som nesten leder til scoring i første omgang, men utover i den andre omgangen blir det færre og færre løp fra Odriozola. Defensivt har han omsider god kontroll, selv om han blir litt svak i enkelte dueller. 

Eder Militão (8 BB): Spiller en bunnsolid kamp fra start til slutt. Han virker så utrolig rolig og avslappet gjennom hele oppgjøret, uansett om det er en motspiller i hælene på han eller om han har all verdens tid. Vinner duellene i luftrommet, og han vinner duellene langs bakken, samtidig som han løper fra de fleste motspillerne sine. Er rett og slett banens beste i kveldens kamp, og det ser ut som Los Blancos har en solid midtstopper i ventet. 

Sergio Ramos (7): Det er sjeldent man kan si dette om Real Madrid sin kaptein, men han blir fullstendig underlegen sin makker i kveld, og dette til tross for at han leverer solid. Er en bauta i luftrommet, og er særdeles solid i pasningsspillet, samtidig som han bryter foran motspillerne i korrekte situasjoner. 

Nacho Fernández (5): Den anvendelige forsvareren spiller sine første minutter før sesongen, og ikke som midtstopper, men som venstreback. Løser jobben flott defensivt, hvor han har full kontroll sammen med de resterende i backrekken. Offensivt mangler det noe, men det er som ventet fra midtstopperen. Godkjent kamp. 

Federico Valverde (6): Det er litt vanskelig å sette fingeren på akkurat hvorfor han trekkes opp fra en "godkjent" kamp, men mye av jobben gjøres i skyggene. Arbeidsinnsatsen, og ryddejobben han gjør kan ikke glemmes bort, og spilleren fra Uruguay fikk skryt av Zidane etter oppgjøret. Er ingen spektakulær spiller, men leverer en jevnt god kamp. 

Carlos Casemiro (8): Ødelegger spillet til Osasuna gang på gang, hvor han både bryter pasninger, takler motspillere og kriger i luftrommet. Gjør akkurat det jobben hans går ut på, nemlig det å være en pest og en plage for enhver motstander, samtidig som han har noen flotte pasninger fremover i banen. Spesielt er pasningen i forkant av Rodrygo sin scoring god. 

Toni Kroos (7): Styrer kampen slik tyskeren gjør på sine gode dager. Dikterer tempoet både i kampen og spillet til Real Madrid, hvor han vrir fra side til side, og samtidig får ballen fremover i banen. Har noen gode skuddforsøk også denne kampen, og kan til fordel lade kanonen enda oftere. Får med seg en målgivende pasning etter et godt brudd på den første scoringen. 

Lucas Vázquez (6): Jobber som vanlig utrettelig begge veier, og er som vanlig ikke ekstremt farlig fremover i banen, men viser frem enkelte gode takter offensivt i banen. Har noen gode kombinasjoner, og spiller noen gode innlegg inn i boksen, men først og fremst utfører han rollen sin mesterlig. 

Luka Jovic (4): Får det virkelig ikke til å stemme i begynnelsen av kampen, og er egentlig ikke involvert i det hele tatt. Får et par store sjanser i løpet av kampen, hvor han utrolig nok setter begge over. Like før timen setter han omsider ballen i mål alene med Osasuna sin målvakt, men scoringen blir annullert grunnet en hårfin offside. Venter fortsatt på sin første scoring for Los Blancos. 

Vinícius Júnior (6): Starter kampen helt fryktelig, hvor han omtrent ikke treffer med en eneste pasning, og heller ikke med driblingene sine. Ti minutter før hvilen viser han omsider frem et øyeblikks magi da han klemmer ballen i det lengste hjørnet fra 20 meter. Tar seg opp etter dette, og har noen gode involveringer før han blir byttet ut, men viktigst av alt, han scoret mål igjen. 

Innbytterne: 

Rodrygo Goes (7): Han er så sulten, han er så ivrig etter å vise seg frem, og unggutten bruker ikke mer enn et minutt før han setter ballen i mål. Legger ballen flott ned, dribler et par ganger og setter den elegant i det lengste hjørnet. Så lett kan det gjøres, og unggutten viser at han har stor fremtid i klubben. 

James Rodríguez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hvem syns du var best mot Osasuna? 

Pmn6