Extra large rodrygo goess
PRESENTERTE SEG: Rodrygo Goes smalt til med scoring i debuten sin for Real Madrid.

Fra krise til optimisme

Fotball er ferskvare, og denne uken har vi sett hvor fort ting kan snu. Shayan Jalilian kommenterer.

Vi trenger ikke å skru tiden tilbake så mye lengre enn bare en uke siden. Undertegnede var langt nede og skulle spille inn La Vista Madridista-podcast sammen med vår redaktør, Kristian Schoute, og vår president, Ruben Skjerping, etter å ha blitt knust av Paris Saint-Germain 3-0 i første Champions League-kamp. Spørsmålene var mange, og man kunne føle på seg at en ny krise var i gang.

Les også: Hva var dette her for noe, Zidane?

Real Madrid møtte rett og slett ikke opp i det hele tatt. PSG-spillerne kunne nærmest løpe i sirkler rundt Real Madrid-spillerne, og når dommeren blåste kjente man bare på det å være vanvittig trist og oppgitt. Skulle det virkelig bli en kopi av forrige sesong, skulle det seriøst skje igjen? Nå har en uke gått, og to ytterlige kamper er spilt. Krisen er lagt vekk, og optimismen er i ferd med å komme.

Noen dager etter ydmykelsen i Paris tok Real Madrid turen til Andalucía for å spille mot serieleder Sevilla. Mange var negative. Real Madrid hadde ikke vunnet der på de fem siste kampene, og Sevilla hadde virkelig momentum. Zinedine Zidane viste et tydelig tegn ved å sende utpå akkurat samme ellever som noen dager i forkant hadde fått stryk av PSG. Det ga betaling. Real Madrid spilte med intensitet, oppofrelse og kløkt fra første spark på ballen, og takket være Karim Benzema ble det tre sterke poeng hjem til Madrid.

Real Madrid viste at de fremdeles har evnen til å prestere når det gjelder, og onsdag kveld var det duket for kamp mot Osasuna. Zidane sendte denne gangen utpå noe som kan minne om det "B-laget" han brukte når Real Madrid vant ligaen i 2016/2017-sesongen. Inn i laget kom Areola, Odriozola, Militão, Nacho, Valverde, Lucas, Jovic og Vinicius. Det ga nok en gang betaling.

Los Blancos åpnet kampen svakt i spillet, men ble bedre og bedre utover i kampen. Areola virket veldig solid og trygg i målet, Odriozola løp sokkene av seg som alltid, Militão viste hvilken fantastisk stopper han er og i tillegg ble det scoringer på våre to juveler Vinicius og Rodrygo. Real Madrid har en fin bredde i troppen, og som Zidane sa etter kampen; disse spillerne viste i denne kampen at jeg kan regne med alle 25 spillerne jeg har i troppen.

Så over til det store spørsmålet; hvilken krise er det egentlig mediene og vi supportere snakker om? Overreagerte vi etter en svak kamp som endte med tap mot PSG? Faktum er at Real Madrid topper tabellen etter seks kamper, og har plukket 14 poeng. Like bak er Atlético Madrid med 13, og lørdagens El Derbi lukter det virkelig krutt av. Vi har holdt nullen i de to siste kampene, til tider spilt god fotball og har så mange valg offensivt at enhver lag burde frykte å spille mot Real Madrid. 

Og den beste tanken av alt? Tenk når vi får Eden Hazard i gang, og tenk om vi slår Atlético Madrid!

Dette er ingen krise. I fotball snur ting raskt, og man må være forsiktig med å trekke konklusjoner for tidlig.

Pmn6