Extra large sergiooo
SEIER: Det ble seier til Real Madrid sist lagene møtte hverandre på Wanda Metropolitano.

I rivalens bakgård: Atlético Madrid (B)

Vi har tatt en intervju med lederen av Atleticomadrid.no, Alexander Larsen.

Lørdag kveld er det duket for sesongens første El Derbi når Real Madrid tar den korte turen til Wanda Metropolitano for å kjempe om tre poeng. Det er en kamp mellom to store rivaler som ligger forholdvis på toppen og 3.plass på tabellen, og i den anledning har vi tatt en prat med Atlético Madrid-supporter, Alexander Larsen, i forkant av morgendagens storoppgjør.

Hvordan ble du Atlético Madrid-supporter?

Vel, siden jeg var liten har jeg fulgt både engelsk fotball og spansk fotball veldig tett, men alltid hatt en ekstra glød for den spanske - i dag enda større grad. Det var vel ikke før cupfinalen på Bernabéu i 2013 jeg virkelig ble en fan av laget, men jeg har alltid hatt sansen for supportere og supporterkultur slik som Atleti tross alt har. I tillegg har jeg alltid fulgt med på spissene som Atleti er kjent for, og som har hatt flere av mine favoritter; Torres, Falcao, Forlán, Agüero, Costa osv ... I tillegg er jeg svak for underdogs og eventyrhistorier, og det kan man vel også si at Atleti i stor grad er fortsatt, selv om mange nå tar det for gitt at man skal kjempe i toppen - noe jeg ikke er like sikker på den dagen Simeone forlater klubben...  

Hva er dine tanker om sesongstarten til Atlético Madrid?

Godkjent, men ikke mer. De tre første kampene ble vunnet, men spillemessig var det ikke allverden, kanskje med unntak av mot Eibar hvor man faktisk klarte å skape litt, og tidvis mot Getafe. Men det skal sies at laget er i ferd med å endre spillestilen sin litt nå med svært offensive backer og to klassiske spisser i Costa og Morata som minner mer om 2014 enn da Griezmann var i klubben. Først nå skal vi trolig få se Costa og Morata igjen sammen på topp som vi så i sesongoppkjøringen med meget gode tendenser. Dette tror jeg spesielt vil være positivt for J. Félix, og jeg tror Morata tilbake vil være svært positivt for Atleti på denne måten, samt at man har nå to spisser som kan stange inn innleggene fra Trippier og Lodi som ofte kommer ned til dødlinjen.

Hva tenker du om kampen på lørdag og hvem er favoritter?

Det blir jevnt og ingen klare favoritter. Vi vet alle at slike kamper som El Derbi Madrileño lever sitt eget liv, og denne vil også gjøre det. Vi så det forrige sesong da Real Madrid vant 3-1, og de kan like gjerne gjøre det denne sesongen. Det skal dog sies at Atleti er svært gode hjemme på Metropolitano og det begynner å bli på tide at man igjen vinner et byderby mot Real Madrid. Real Madrid har vært mye skadeutsatt og leverte strålende mot Sevilla i helgen, men forhåpentligvis kan vi få se intensiteten i spillet til Atleti som er helt essensielt i disse kampene, og da tror jeg Real Madrid kan få problemer. Men igjen; jeg synes dette er en åpen kamp hvor alt kan skje, og vi fikk se det litt forrige sesong hvor det egentlig var en relativt jevntspilt kamp, men hvor Real Madrid var best i begge bokser og også hadde noen marginer med seg som man trenger i disse oppgjørene.

Hvilke spillere frykter du på Real Madrid?

Eden Hazard og Karim Benzema. Hazard har ikke akkurat skremt noen etter at han signerte for Real Madrid, men vi vet alle hva han er i stand til, og hva er ikke bedre anledning enn dette for å presentere seg i den hvite trøyen? Karim Benzema er en av verdens aller beste spisser spør du meg, og enormt undervurdert. Han leverer på bestilling og om han ikke scorer bidrar han garantert på andre måter. Hele angrepstrioen er vel egentlig det som er mest å frykte spør du meg.

Til slutt, hva tror du resultatet blir?

Hjertet mitt sier jo hjemmeseier, men magefølelsen gjør ikke det - akkurat nå. Jeg frykter uavgjort og 1-1, men krysser fingrene for Morata-scoring og hjemmeseier :-)

PS: Dette intervjuet ble gjort på tirsdag, og siden den tid har Morata fått et rødt kort og må stå over denne kampen.

Vi takker Alexander Larsen for intervjuet og ønsker han lykke til videre med den norske supporterklubben til Atlético Madrid.

Pmn6