Extra large  he15230 0
POENGDELING: Det endte målløst på Wanda Metropolitano lørdag kveld.

Atlético Madrid 0-0 Real Madrid

Fasiten viser til poengdeling og ingen mål i sesongens første El Derbi.

Atlético Madrid 0-0 Real Madrid
Wanda Metropolitano, Madrid
LaLiga Santander, runde 7
Lørdag 28.september, kl:21.00

Los Blancos seiret mot Osasuna i midtuken, og selv om det ikke var en overbevisende kamp så inntok de tabeltoppen i LaLiga Santander. Lørdag ventet omsider en meget tøff kamp da turen gikk noen mil sør for Santiago Bernabéu, nemlig til byrival Atlético Madrid sin nye storstue kalt Wanda Metropolitano. Det skilte kun et poeng mellom lagene i forkant av oppgjøret, så det var ikke kun æren det stod om lørdag kveld, det var også posisjonen på tabellen, hvor en seier for Real Madrid kunne gi rom til byrivalen. Uansett utfall så var det en særdeles spennende kamp som ventet lørdag kveld. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Valverde (Modric 68'), Casemiro, Kroos - Bale, Benzema (Jovic 88'), Hazard (James 76')

Atlético Madrid: Oblak - Trippier, Savic, Gímenez, Lodi (Lemar 60')  - Vitolo (Correa 46'), Saúl, Thomas, Koke - Felix (Llorente 69'), Costa

Sjansefattig for begge parter

Lørdag kveld ble sesongens første El Derbi sparket i gang på Wanda Metropolitano, og den var vertene som kom til den første sjansen snaut ti minutter ut i oppgjøret. João Felix ble spilt gjennom, og den unge portugiseren hadde kun Courtois foran seg, men vinkelen ble skrå og skuddet endte et par meter utenfor den lengste stolpen. Et kvarter ut i oppgjøret kom gjestene til deres første halvsjanse da en ball ble sendt inn i feltet hvor Bale ruvet høyest, men waliseren headet et par meter over. Om lag ti minutter senere presset Los Blancos voldsomt hvor de fikk fire hjørnespark på særdeles kort tid, men verken avslutningene til Kroos eller Nacho nådde frem til mål da vertene var gode til å blokkere skuddene. En halvtime ut i oppgjøret kombinerte vertene flott hvor Thomas til slutt mottok ballen nede ved dødlinjen, og midtbanespilleren slo inn hardt langs bakken, men Costa nådde ikke frem på bakerste stolpe og ballen gikk tvers gjennom feltet.

 Snaut ti minutter før pause kom omgangens første skudd på mål, og det var Toni Kroos som ladet skuddfoten fra langt hold. Oblak reddet skuddet, men han slurvet litt med grepet før han omsider fikk kontroll over ballen. Et par minutter senere var Felix frempå igjen, og denne gang klemte unggutten til fra 20 meter, men forsøket gikk en liten meter utenfor. Fem minutter før hvilen sendte Bale ballen inn i feltet, hvor Giménez stanget ballen rett til sin landsmann på motstanderlaget, nemlig Valverde. Midtbanespilleren headet videre til Kroos, og tyskeren klemte til på halv volley, men Oblak vartet opp med en mesterlig redning og hindret scoring. Rett før hvilen kom Trippier fri på siden, og backen sendte ballen inn hardt og lavt hvor Courtois fikk en viktig hånd på ballen før Casemiro klarerte. Dermed gikk lagene inn i garderobene på 0-0. 

Oblak hindrer seier

Vertene valgte å gjøre et bytte i hvilen hvor Vitolo forlot banen til fordel for Ángel Correa, og det var angriperen fra Argentina som kom til omgangens første sjanse. Et par minutter ut i omgangen ruvet han høyest i feltet på et innlegg, men headingen endte et par meter over mål. Like før timen ble nådd kom Nacho fri på den venstre siden, og forsvareren slo et smart innlegg tvers gjennom feltet mot Bale, hvor waliseren hadde all verdens tid til å stille inn siktet, men han klemte i stedet til og ballen gikk over mål. Noen minutter etter timen fikk Los Blancos frispark fra langt hold, og Casemiro gikk for kraft, men skuddet suste en drøy meter over tverrliggeren. Tjue minutter før full tid spilte Bale frem Modric i feltet, og kroaten forsøkte lykken, men vinkelen ble fro skrå og skuddet endte utenfor. 

Et par minutter senere hadde vertene hjørnespark, og det ble svingt inn på pannebrasken til Saúl, men spanjolen klarte ikke å styre forsøket under tverrliggeren. En som hadde vært usynlig store deler av kampen var Karim Benzema, men et kvarter før full tid kom han omsider til kampens desidert største sjanse. Nacho kom seg fri på siden og sendte ballen inn i boksen hvor franskmannen vant duellen og headet mesterlig mot det lengste hjørnet, men igjen var Oblak der og reddet vakkert. Snaut ti minutter før full tid sendte Trippier inn fra siden mot Koke i feltet, og midtbanespilleren fikk en fot på ballen, men grunnet press fra Varane endte forsøket utenfor. 

Flere sjanser ble det ikke på Wanda Metropolitano lørdag kveld, og det gjorde derfor at kampen endte slik den startet, nemlig på stillingen 0-0. Real Madrid var det soleklart beste laget gjennom hele kampen, men tross dette så hadde de problemer med å skape nevneverdige sjanser mot et godt organisert Atlético Madrid. Selv om det kun ble et poeng så er det omsider positive ting å ta med seg fra oppgjøret da Los Blancos holdt nullen for tredje kamp på rad, og forsvaret begynner omsider å se bunnsolid ut. Angrepet trenger mer tid, hvor spesielt Eden Hazard har bruk for en god kamp på personlig plan innenfor nær fremtid. Tirsdag er det Champions League hvor Club Brügge gjester Santiago Bernabéu til kamp nummer to av årets gruppespill. 

Hva syns du om kampen mot byrivalen? 

Pmn6