Extra large zzza
PRESSEKONFERANSE: Zinedine Zidane om Sergio Ramos: - Sergio er Sergio. Ingen kan erstatte han.

Zidane om Benzema: - Han gjør en forskjell

Zinedine Zidane møtte til pressekonferanse dagen før andre runde i Champions League mot Club Brugge

Real Madrid møter Club Brugge på Santiago Bernabéu i morgen 18:55(!) for den andre runden i dette Champions League-"sirkuset". Etter 0-3 mot Paris Saint-Germain startet varsellampene å lyse, men siden har ikke Real Madrid sluppet inn et eneste mål. Dermed kan Zinedine Zidane senke skuldrene inn mot kampen mot Club Brugge i morgen.

Fansen vår er alltid viktig. Vi vet hva vi vil gjøre, og når vi se på gruppen, vet man at vi ikke har startet Champions League godt. I morgen er det en mulighet til å tilbake til fansen, samtidig som at vi trenger å hente poeng uansett hva som skjer.

Paris-kampen

Tapet mot PSG var tøft, det er sannheten. Siden den gang har vi spilt veldig bra defensivt. Vi kan alltid forbedre oss, men vi har gjort ting bra siden den kampen. Hver kamp er forskjellig og har sin egen historie. Vi har kamp hver tredje dag, og vi må vise styrke med og uten ballen, og skape sjanser når vi har ballen. Vi er glade for det vi gjør. Kampen i morgen er veldig godt.

Forsvar og angrep

I dag er fotballen en overgang mellom å forsvare uten ballen til å angripe motstanderen når man har det. Én ting hindrer ikke den andre. Først må du være sterk i det defensive, slik vi har vært i det sist. Det forhindrer oss ikke i å spille bra, men den kvaliteten vi har må vi vise at vi er gode.

Sergio Ramos

Det er ikke det at jeg ikke har noen erstattere fordi jeg kan spille med andre der, men Sergio er Sergio. Han er lederen vår, kapteinen vår. Jeg kan ikke forestille meg at han ikke er her. Det er sant at han fra tid til en annen trenger å hvile, men ikke nå.

Hazard

Jeg har ikke tenkt til å gi ham råd på hvordan han skal spille. Vi vet at han er en viktig spiller for oss. Han vet at vi vil ha mer av han, men vi må ta det med ro. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt. Han vil lykkes her og vil være veldig god. Man må være tålmodig med spillere som nettopp har kommet. Det gode er at han ikke vil endre seg. Han trenger å komme i gang, men vi får se det snart. Hvis vi kan se det i morgen, er det kjempebra.
Det samme skjedde med meg, men jeg forble rolig. Jeg visste at med tiden at det skulle fungere. Det var verre da jeg ankom Italia. DEt tok meg tre måneder der, i Madrid litt mindre. Faren er den samme. Jeg vet at han vil lykkes her, man må være tålmodig og stå bak han, fordi han kommer til å klare seg bra her. Det har ingenting med det fysiske å gjøre. Det handler mer om å score og skape sjanser. Jeg er ikke ikke bekymret, man må være tålmodig.

"I Benzema ser jeg en ansvarlig, mer moden spiller og som gjør en forskjell" 

Benzema

Champions League er en spesiell turnering for ham og alle. Når man ser pokalrommet, vet vi at vi er laget med flest europeiske meritter. Vi kjenner Karims kvalitet. Det jeg liker mest med han er at han er en annen spiller. Jeg ser en ansvarlig, mer moden spiller, og det gjør en forskjell.

Brahim

Det er veldig komplisert fordi når du ikke blir kalt opp, er det vanskelig. Han trener hver uke og vil være med på laget. Han må være forberedt, som alle andre, for det som skjer i dag er ikke det samme som i morgen. Han har hatt skader, men han er bra igjen nå. Jeg har 25 spillere, og det som irriterer meg mest er å forlate spillere utenfor troppen. Jeg må fortelle Brahim og resten om å fortsette å presse på treningene fordi de kommer til å få sjansen sin. Sesongen er lang, og jeg vil bruke alle. 

Tilpasningen etter Cristiano

Jeg skal ikke forteller historien hans her. Vi vet hvor viktig han var for klubben, men man må tilpasse seg etter de man har. Vi ønsker å fortsette å gjøre det samme og fortsette videre. Det er DNA fra denne klubben, den minste svetter for trøya. Du kan ikke alltid vinne, men det viktige er å gi alt i hver kamp. Det er det vi skal gjøre i hver kamp denne sesongen.

Innbrudd hos spillerne

Det er veldig ille, men ikke bare for spillerne mine. Disse tingene er ikke hyggelige. Det som skjedde med Casemiro var ikke bra, men heldigvis skjedde det ikke noe fysisk, bare på materielle ting. Jeg håper det ikke skjer med noen igjen. Det vi kan gjøre er å snakke med spilleren og forsikre om at han og hans familie har det bra. 
Pmn6