Extra large hazar
IKKE I GANG ENDA: Eden Hazard har enda til gode å levere målpoeng for Real Madrid.

Nå er det på tide å vise seg fram, Hazard

Eden Hazard har ikke hatt den beste starten på Real Madrid-karrieren. Shayan Jalilian kommenterer.

I hele sommer var belgierens navn på alle Real Madrid-supporternes lepper. Undertegnede hadde i mange år drømt om å se kantspilleren i Real Madrid, og når det endelig ble bekreftet i sommer at det ville skje kunne man slippe jubelen løs og glede seg til Hazard-magi inneværende sesong. Dessverre har en blanding av uhell og udyktighet gjort at starten hans ikke har vært den beste.

Først og fremst vil jeg påpeke at denne artikkelen ikke er en heksejakt på Hazard, men heller et forsøk på å se hvorfor starten hans i den spanske hovedstaden ikke har vært den beste. Jeg er fremdeles ikke i tvil et sekund på at dette er en fantastisk signering, og at han vil gjøre enormt mye for Real Madrid. Det kommer med tiden, men enn så lenge har vi til gode å se det beste av belgieren.

Eden Hazards drøm har i hele barndommen vært å spille for Real Madrid. Det har han aldri lagt skjul på, og han har flere ganger uttalt at det var helt uvirkelig at rundt 50 000 supportere møtte opp for å ønske han velkommen til Real Madrid og Santiago Bernabéu. Etter presentasjonen hadde han flere uker med ferie, før han i juli møtte opp på pre-season trening med Los Blancos.

Det synet som møtte meg da var faktisk helt sjokkerende. Eden Hazard var direkte overvektig, og man kunne se magen hans stikke ganske langt ut fra treningstøyet. Senere ble det spekulert i at han var åtte kilo overvektig, og man kunne se på treningsvideoer at han var langt i fra å være i den formen som kreves for å kunne prestere. Det synes jeg er totalt uakseptabelt, og nesten litt trist. Er det ikke rart å møte opp sånn, når din største drøm har gått i oppfyllelse, og 50 000 møtte opp på Bernabéu for å ønske deg velkommen?

Så bare det at han var så langt bak andre rent fysisk gjorde at det tok en del uker for han å komme inn i rytmen. I tillegg var resultatene til Real Madrid helt forferdelige i pre-season. Det ble endring av formasjon flere ganger, spillet satt ikke og det var null samhandling på banen. Det var ganske alarmerende, og det hele toppet seg når han dagen før serieåpningen mot Celta Vigo pådro seg en muskelskade.

Den skaden holdt han ute av spill i de tre første kampene. Real Madrid vant 1-3 borte mot Celta Vigo. før det ble uavgjort mot Real Valladolid 1-1 og Villarreal 2-2. Etter å ha vært ute i de tre første kampene, fikk han endelig sin offisielle Real Madrid-debut når han fikk 30 minutter i 3-2-seieren over Levante. Innhoppet hans synes jeg var svært lovende, og han skapte ganske mye på kort tid.

Etter kampen mot Levante var Paris Saint-Germain motstander, og den kampen var Eden Hazard, i likhet med resten av laget, direkte elendige og det ble et 3-0-tap. Så venter det en tøff bortekamp i LaLiga mot Sevilla, og for første gang gjennomfører Eden Hazard 90 minutter. Han gjør en helt enorm jobb defensivt gjennom hele kampen, og i tillegg er han veldig positiv i store deler av andreomgangen og klarer å holde ballen i laget, samt dra seg forbi spillere før han skaffet Real Madrid mange frispark.

Etter triumfen i Sevilla venter det kamp mot Osasuna der han blir hvilt og sitter på benken gjennom hele kampen. Til slutt så har vi kampen mot Atlético Madrid på Wanda Metropolitano i helgen som endte 0-0. Der gjør han på ny en enorm jobb defensivt, men offensivt har han fryktelig lite å komme med og det gjør at han før kveldens kamp står med null scoringer og null målgivende pasninger.

Det er som sagt flere årsaker til at starten hans ikke har vært den beste, men noe av grunnen er samhandling med sine lagkamerater. De forstår enda ikke bevegelsene til hverandre, noe som gjør det vanskeligere for han å utfolde seg slik han gjorde i Chelsea. I tillegg er en viktig faktor det at Zidane har fokusert mye på defensiv trygghet i kampene mot Sevilla og Atlético Madrid, og det må også tas med i betraktningen.

Jeg er som sagt ikke bekymret for Hazard, og er sikker på at han ganske snart vil begynne å levere. Jeg sitter med inntrykket av at det gjerne tar litt tid å etablere seg i et nytt lag, og at han venter på den første forløsende scoringen eller målgivende pasningen. Zidane har sagt at Real Madrid forventer mer av han, men at det kommer. Også synes jeg at det er tilfredsstillende å høre at 28-åringen selv vet at det forventes mer av han, og at han er den som er hentet inn for å gjøre en forskjell. Dette sa han før kampen mot Brugge:

Jeg vet at folk forventer mer av meg, og jeg forventer det samme av meg selv. Jeg må vise mer. Et mål eller en målgivende er det jeg trenger for å komme i gang. Fotball handler om selvtillit, og det jeg må gjøre er å gjøre en forskjell for laget.

Eden Hazard har ikke hatt den beste starten i Real Madrid-trøyen, men det kommer, og hvorfor ikke åpne målkontoen allerede i kveld mot Club Brugge? Eden Hazard, nå er det på tide å vise seg frem!

Pmn6