Extra large 3am5878 h1thumb
TRIVES I ANDALUSIA: Sergio Reguilón fortsetter storspillet fra sist sesong og ser allerede ut som en viktig brikke for Sevilla.

Leiesoldatene: En nordisk tryllekunstner trollbinder nye Anoeta

Den nye sesongen har etterhvert fått satt seg, og flere av våre unge håp som er på utlån for sesongen har vist gode takter for sine nye respektive klubber.

Martin Ødegaard - Real Sociedad 

Ja, hvor skal man starte? At han i det hele tatt har etablert seg som fast inventar på nåværende tidspunkt har overgått de forventingene jeg hadde til min landsmanns første måneder i Donostia. Personlig hadde jeg forhåpninger om regelmessig spilletid fra start, i all hovedsak som høyreving med muligheter for en mer sentral rolle på sikt. Imanol Alguacil har fra dag en spilt han som en offensiv sentral midtbanespiller, noe som jo er den posisjonen som faller drammenseren mest naturlig. 

Martin Ødegaard tar nye steg for hver kamp som går, og virker allerede å ha funnet seg særdeles godt tilrette i hjerte av et høyt flyvende Real Sociedad-lag. Det er kanskje ikke veldig overraskende om man tar ferdighetene og potensialene til hans rekkekamerater i betraktning, og det er selvsagt lettere å prestere med gode spillere rundt seg. Det er også langt lettere å prestere for et lag som nærmest har vært i konstant medvind siden sesongstart, en medvind Real Sociedad kontinuerlig har flydd på. Likevel virker drammenserens prestasjoner særdeles gjennomført, faktisk så gjennomført at jeg ikke tror hans prestasjoner hadde sunket drastisk heller om laget også hadde spilt dårlig. En annen ting som har rystet meg er hans defensive ferdigheter, for det er egentlig her progresjonen har vært aller størst. Han kjemper, kriger og tar returløp over enorme distanser i kampens sluttminutter, og ikke nok med det han vinner også dueller. 

Statistikk 

 • Kamper: 7 / 630 minutter 
 • Mål: 2 
 • Målgivende: 2 
 • Banens beste: 2 

Bare utifra statistikken over kampene så langt kan man se at nordmannen allerede er blitt en svært vital del av sitt nye lag. Han spiller de minuttene som er, og han er produktiv hva angår målpoeng. Andre imponerende nøkkeltall som han leverer er et snitt på 2.6 driblinger per kamp, 3.3 nøkkelpasninger per kamp og et snitt på nesten 60 pasninger hver kamp. Treffprosenten på pasningene er og på midten av 80-tallet, noe som er bra for en offensive midtbanespiller. Dette viser også at han i stor grad er involvert i spillet, sett bort fra mål og målgivende også. 

Achraf Hakimi - Borussia Dortmund 

Den unge marokkanske backen har gått inn i sin andre sesong som Dortmund-spiller, og i sin andre sesong har han fått langt flere utfordrere om spilletiden. Hans største utfordrer er den tyske landslagsbacken Nico Schulz som denne sommeren ble hentet fra Hoffenheim, samtidig kjemper han mot den mer erfarne polske landslagsbacken Łukasz Piszczek om minutter på motsatt back. Den nordafrikanske diamanten er opprinnelig høyrefot, men fikk sitt gjennombrudd på venstreback og har så langt denne sesongen spilt best som nettopp venstreback. En noe merkelig kombinasjon, som bar frukter hele fjoråret. Allsidigheten skal i det i alle fall ikke stå på

I helgen spilte han fulle 90-minutter som venstreback mot Werder Bremen i det som var et skuffende 2-2 resultat for de gulkledde fra den tyske industribyen.  Dortmund har hatt en rekke dårlige kamper i September, og den gode sesongstarten har etterhvert utviklet seg til å bli en heller dårlig innledning på den nye sesongen. Laget ligger for øyeblikket på en skuffende åttende plass, heldigvis er det bare tre poeng opp til serieleder Bayern Munchen. 

Statistikk 

 • Kamper: 6 /410 minutter 
 • Mål: 1 
 • Målgivende: 1 
 • Banens beste:0 

Alt i alt gode tall, og etterhvert har det blitt nok minutter for Hakimi også. Ekstra gledelig var det at han fikk fulle 90 minutter mot Barcelona i den viktige Champions League kampen, hvor han til gangs gjorde sin jobb og var blant Dortmunds aller beste spillere i det tyskerne sikret seg et godt uavgjort resultat og en smultring i målprotokollen mot de besøkende fra Barcelona. Så langt har Hakimi spilt både venstre og høyreback, og marokkanerens allsidighet fører med seg ekstra minutter. Selv om tallenes tale er klare, Hakimi spiller betraktelig bedre dersom han får være venstreback. 

Borja Mayoral - Levante 

Etter en knallsterk sesongstart, så har etterhvert laget fra utkant Valencia stabilisert seg mer på normalen. Etter sist notat hadde Levante vunnet to kamper på rad, og den siste måneden har seierne uteblitt. Riktignok har de supplert på med to uavgjort resultater i tiden etter, men samtidig er det også blitt tre tap. Den unge spanske måltyven har etterhvert også fått åpnet målkontoen denne sesongen, selvom det enda er langt fra noen ketsjup-effekt. Målet kom selvsagt mot Real Madrid i et 3-2 tap på Santiago Bernabéu.

Mayoral har fått spille de fleste minuttene så langt denne sesongen, men han konkurrer også om spilletid med rutinerte La Liga travere i Roger Martí og Sergio León. Tar ikke prestasjonene seg opp for den spanske u-landslagspilleren opp i de nærmeste kampene, så vil han være i en reell fare for å miste verdifull spilletid. Spesielt med tanke på at hans forse ligger i å score mål, og ikke så mye annet enn akkurat det. 

Statistikk 

 • Kamper: 6/451 minutter 
 • Mål: 1 
 • Målgivende: 0
 • Banens best: 0 

Foreløpig er Mayoral den av spissene i dette Levante-laget som har bidratt med minst mål så langt denne sesongen, og han skaper eller kommer heller ikke veldig ofte til muligheter heller. Så får vi krysse fingrene for at det løsner litt i de neste kampene for Mayoral, for heldigvis er han en naturlig avslutter som ikke trenger veldig mange muligheter for å gjøre mål. 

Takefusa Kubo - Mallorca 

Real Madrids nye japanske yndling ble sendt på lån til laget fra ferieøya på tampen av overgangsvinduet, for muligheten til å utvikle seg videre på et langt høyere nivå. Allerede i sommerens treningskamper viste den unge ving-spilleren prov på et ferdighetsregister som på nåværende tidspunkt er mer enn godt nok for Spanias øverste divisjon. Et register Mallorca nok allerede har bitt seg godt merke i, og som vil komme laget mer til gode etterhvert som sesongen drar seg til. 

En del av de mest iherdige supportene har nok allerede fått med seg skrytevideo fra oppgjøret mot Atlético Madrid, hvor den 1.73 høye Samuraien glimtet til med en rekke lekre detaljer. På søndag ble det nye 90-minutter i en tøff bortekamp i den baskiske hovedstaden Vitoria-Gasteiz mot Deportivo Alavés, hvor øylaget måtte reise hjem med lua å hånda etter et 2-0 tap. 

Statistikk 

 • Kamper: 5/283 minutter 
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0
 • Banens beste: 0

Så langt har nok Kubo sitt litt med å hevde seg for sin nye klubb, og tallene har ikke vært strålende hva angår målpoeng eller andre nøkkel-statistikker. Dette vil nok kommer etterhvert, og det er nok viktig å ha i bakhode at han spiller for det som kommer til å være et bunnlag denne sesongen.  De fleste kampene kommer til å bli tunge med mye defensivt fokus, spesielt de kampene utenfor Palma. Likevel blir nok dette en fin erfaring for Kubo, og han er enda svært tidlig i utviklingsløpet med sine 18 år. Med andre ord ingen grunn til panikk. 

Sergio Reguilón - Sevilla 

Sevilla og Reguilón startet sesongen helt glitrende, men har de siste kampene tapt litt terreng. De ble beseiret og skapte særdeles lite mot et et ekstremt innbitt Real Madrid-lag for to helger siden, og i den påfølgende midtuke-runden gikk de på en ny smell i Baskerland mot bygdelaget Eibar. Heldigvis for Andalusia-laget kom de seg opp på hesten igjen på søndag, hvor de beseiret Martin Ødegaards Real Sociedad i en thriller som endte 3-2 på Ramon Sánchez Pizjuán.

Siden forrige rapport har Reguilón ikke bidratt direkte til flere målpoeng for Sevilla, men fast spilletid har han opprettholdt. Riktignok har eventyr-prestasjonene justert seg noe, selvom han fortsatt er en viktig bidragsyter for Sevilla sitt offensive spill. Målpoeng hver eneste kamp for en venstreback kan heller ikke forventes, og hører sjeldenhetene til. 

Statistikk 

 • Kamper: 6 /469 minutter 
 • Mål: 1 
 • Målgivende: 1
 • Banens beste: 1 

Gledelig er det uansett at Reguilón har fått lov å fortsette sin gode prestasjon i et såpass bra lag som Sevilla etter hans gjennombruddssesong i fjor, ekstra gledelig er det også å skal foregå under svært dyktige Julen Lopeteguis ledelse.  Progresjonen vil nok fortsette etterhvert som kampene går, og det viktigste for den spanske venstrebacken er å fortsette å gjøre seg fortjent til minuttene i kampene som kommer. 

Jesus Vallejo - Wolverhampton 

Så langt har låneopphold til den spanske u-landslagsspilleren vært langt fra noen ubetinget suksess. Det er blitt en kamp i Premier League og en del kamper i kvalifiseringen til Europa League. Beklageligvis for den unge spanske midtstopperen som en gang ble døpt til selveste Fernando Hierros arvtaker ble debuten i Premier League langt fra minneverdig, og det endte med et stygt 2-5 tap for Frank Lampards Chelsea. 

Statistikk 

 • Kamper: 1/90 minutter 
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0
 • Banens beste: 0

Karakterstyrken skal i alle fall unge Vallejo få testet i tiden som kommer, for etter en slik debut som midtstopper i det som av mange er ansett å være verdens jevneste liga kan bety at det blir lenge til neste mulighet. Så her må nok unggutten smøre seg med tålmodighet, bite tennene sammen og virkelig jobbe hardt på trening for overbevise Nuno Santo om at han er verdig en plass på laget. En start vil nok være Europa League, hvor han nok vil få mulighetene i kampene som kommer når laget skal rulleres på. 

Dani Ceballos - Arsenal 

Allerede i sin første kamp leverte Ceballos til tusen, og var i mine øyne banens desidert beste spiller mot Burnley. Den unge playmakeren har ikke evnet å fulgt opp det gode spillet fra debutkampen, så langt. Arsenal har hatt en svært varierende start på sesongen, og det som kunne ligne på startvansker mot Burnley har vist seg å være langt mer alvorlig.  Riktignok henger Nord-London klubben greit med i kampen om top 4 - plasseringen, men det som har vært bekymringsverdig har vært lagets manglende evne til å unngå scoringer i mot.

De defensive problemene gjør at Ceballos har blitt benket oftere den siste tiden, med tanke på at Arsenal-laget som papiret er noe fremovertungt trenger de defensive bidragene de kan få. Noe som igjen fører til at Guendouzi og Toreira blir prioritert på midtbanen. Hovedårsaken til dette er at Arsenal i hovedsak er nødt å prioritere trioen på topp, som de har investert store summer i nå senest ved Nicholas Pepe. 

Statistikk

Kamper: 7 / 364 minutter

Mål: 0

Målgivende: 2 

Banens beste: 1 

Alt i alt kan det argumenteres for at det har vært en brukbar start for Ceballos i London, men det er enda rom for forbedringer. I tiden som kommer vil nok være viktig å ta vare på de mulighetene han får, og han vil nok få muligheter fra start ute i Europa.  For slik det er per nå med de defensive startvanskene til Arsenal, så har jeg vanskelig for å se for meg at Ceballos vil bli vurdert som en starter så lenge Lacazette, Aubameyang og Pepe er friskmeldt. Dette på tross av at Ceballos er en særdeles god i begge ender av boksen. I ligaen vil nok mulighetene komme ved skadeavbrekk og innhopp, inntil Unai Emery har fått orden og tryggheten defensivt. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Luca Zidane - Racing Santander 

 • Kamper: 7 
 • Mål imot: 6 
 • Smultringer: 3 
 • Tabellplassering: 17 , Segunda Divisjon 

Alberto Soro - Real Zaragoza 

 • Kamper: 3
 • Mål:0
 • Målgivende: 1
 • Tabellplassering: 4, Segunda Divisjon 

Andriy Lunin - Real Valladolid 

 • Kamper: 0
 • Mål imot:0
 • Smultringer:0 
 • Tabellplassering: 10. La Liga 

Hvilke av de unge lovende prospektene har imponert deg mest den siste måneden? 

Pmn6