Extra large  av14416
TRE POENG: Real Madrid sikret seg alle tre poengene da Granada gjestet den spanske hovedstaden lørdag ettermiddag.

Real Madrid 4-2 Granada

Real Madrid går inn i landslagspausen som serieleder etter 4-2-seieren mot Granada lørdag.

Real Madrid 4-2 Granada
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid.
LaLiga Santander, runde 8
Lørdag 5. oktober, kl. 16:00

1-0 Karim Benzema (2') - Assist: Gareth Bale
2-0 Eden Hazard (45+1') - Assist: Federico Valverde
3-0 Luka Modric (61') - Assist: Eden Hazard
3-1 Darwin Machís (68') - [Straffespark]
3-2 Domingos Duarte (77') - Assist: Víctor Díaz
4-2 James Rodríguez (90+2') - Assist: Álvaro Odriozola

Lørdag ettermiddag var det duket for storkamp i solskinnet på Estadio Santiago Bernabéu. Det var serieleder Real Madrid som møtte Granada, som kun lå et poeng bak Los Blancos på andreplass på tabellen før den åttende serierunden av LaLiga Santander. Real Madrid kom ifra et meget skuffende poengtap mot Club Brugge i Champions League, mens gjestene fra Andalucía kom ifra en strålende seriestart med kun et tap på sine første syv kamper. Med både Marcelo, Ferland Mendy og Nacho ute med skade så måtte Zinedine Zidane komme opp med en kreativ løsning på venstreback-plassen, det ble Dani Carvajal mens Álvaro Odriozola inntok høyreback-plassen. I tillegg fikk Alphonse Areola tillit fra start ettersom at Thibaut Courtois ikke hadde trent for fullt siden tirsdag.

Real Madrid XI: Areola - Odriozola, Varane, Ramos, Carvajal - Valverde, Casemiro, Kroos (Modric 34') - Bale (James 82'), Benzema, Hazard (Isco 69')

Tidlig scoring

Det skulle ikke gå veldig mange sekundene før ballen havnet i nettet på Santiago Bernabéu denne ettermiddagen. Først var det gjestene fra Granada som ropte på straffe etter en situasjon med Sergio Ramos, men dommer Jaime Latre vinket spillet videre. Da satte Los Blancos i gang en kontring, og ballen havnet hos Álvaro Odriozola som virkelig satte fart fremover. Baskeren la igjen ballen til Gareth Bale som gikk litt innover før han sendte ballen av gårde med yttersiden av foten, i ekte Ricardo Quaresma-stil. Dette endte opp som en glitrende målgivende pasning til Karim Benzema som holdt seg på den riktige siden av offside-linjen, og franskmannen kunne sende hjemmelaget i føringen før to minutter var spilt i den spanske hovedstaden. 

Real Madrid ønsket virkelig å vise seg frem etter den skuffende kampen mot Club Brugge og det var et lag med en helt annen innstilling som hadde entret gressteppet denne solfulle ettermiddagen. Dani Carvajal, som for anledningen vikarierte på venstreback, var en av de som ønsket å vise seg frem. I løpet av den første halvtimen kom den spanske landslagsbacken seg til to gode scoringsmuligheter, men Rui Silva i Granada-målet reddet begge forsøkene og holdt gjestene inni kampen. 

Etterlengtet scoring for Hazard

Ca. midtveis i den første omgangen ble Real Madrid tildelt et frispark i god posisjon etter at Eden Hazard ble felt ca. 20 meter unna målet til Granada. Både Sergio Ramos og Gareth Bale stilte seg opp for å skyte, samt at Toni Kroos sto litt bak disse. I sekundene før Ramos satte ballen i muren kunne den observante seer se at Toni Kroos satte seg ned for å tøye og bøye litt, og det kunne se litt ut til at tyskeren, som har startet ti av ti offisielle kamper denne sesongen, slet med en skade. Når da Luka Modric begynte å varme opp så var det lite overraskende at Zinedine Zidane måtte foreta seg sitt første spillerbytte da det gjensto drøyt ti minutter av den første omgangen. Kroos forlot banen etter ubehag i den venstre leggen, og inn kom Luka Modric som hadde litt å bevise etter onsdagens svake kamp mot Club Brugge.

Etter at Modric entret banen så roet kampen seg litt, og Real Madrid slakket litt av på det offensive presset. Los Blancos hadde fått kampen inn i sin rytme, og nå handlet det om å holde på ledelsen inn til pause, men Rui Silva hadde ikke hentet sin siste ball ut av nettet denne ettermiddagen. En av første omgangs beste spillere, Federico Valverde, gjorde en fantastisk jobb i gjennvinningsspillet på overtid av den første omgangen og vant ballen, som han umiddelbart sendte videre til Eden Hazard. Belgieren ble hardt presset av to Granada-spillere, og Rui Silva kom rusende ut, men Hazard fikk god nok kontroll på ballen til at han vartet opp med en følsom lobb over Silva og ballen dalte ned i det tomme målet. Dermed fikk rekordsigneringen endelig sin første scoring for Real Madrid, som kunne gå til pause med en komfortabel 2-0-ledelse. 

Modric-golazo

Til tross for at Real Madrid hadde en komfortabel tomålsledelse så skulle ikke andreomgang vise seg å bli noen transportetappe for Los Blancos. Granada gikk ut til den andreomgangen med mål om å ta Real Madrid litt på sengen med en mer fysisk spillestil, noe som resulterte i mange tette dueller og mange frispark. Kun ti minutter ut i den andre omgangen ble det en hett mellom ørene til dommer Jaime Latre etter en situasjon som involverte Roberto Soldado og Casemiro. Sistnevnte ble rullende mange ganger etter at Soldado landet oppå han, og det kunne se ut til at den tidligere Castilla-spilleren satte albuen i siden på brasilianeren i situasjonen. 

Noen minutter senere skulle ettermiddagens vakreste scoring finne sted i den spanske hovedstaden. Igjen var det Federico Valverde som satte på turboen før Eden Hazard overtok, og belgieren spilte ballen ut til Luka Modric som befant seg ca. 25. meter unna målet til Rui Silva. Kroaten tok noen touch før han ladet høyreslegga fra rundt 20 meter, og med strak vrist så hamret Modric ballen i krysset bak Rui Silva. Dermed sto det 3-0 i Madrid og ting så relativt greit ut for Real Madrid sin del, men Granada skulle ikke gi seg så lett..

Straffespark og Isco-comeback

Etter at Luka Modric hadde satt inn ettermiddagens tredje scoring så så det ut til at Real Madrid senket skuldrene og følte at jobben var gjort, men den gang ei. Med en snau halvtime igjen av kampen mottok Alphonse Areola ballen trygt inni egen femmeter, men franksmannen ble satt under press og klarte ikke å bestemme seg for hva han skulle gjøre. Når han da bestemte seg for å spille ballen ut til sin venstre side så kom Carlos Fernández i hundre og fikk en tå på ballen, før Areola så traff foten hans istedenfor ballen. Dermed pekte dommer Jaime Latre på straffemerket, og Darwin Machís gikk frem. Venezuelaneren var iskald fra elleve meter, og til tross for at Areola kastet seg riktig vei så smalt ballen inn i nettet og det sto 3-1 i Madrid. 

Rett etter scoringen ble Eden Hazard byttet ut og inn kom Isco, som gjorde comeback etter skaden som har holdt han ute siden slutten av august. Intensiteten i kampen tok seg opp, og et kvarter før slutt fikk Los Blancos en god mulighet til å score dagens fjerde scoring. Luka Modric slo et presist frispark inn fra høyresiden og fant pannebrasken til Sergio Ramos, men en fantastisk redning av Rui Silva hindret Real Madrids fjerde scoring for dagen. Kun minutter senere var det Granada som fikk en stor mulighet på en dødball, men Raphaël Varane var på redd sted til rett tid og reddet ballen på streken.

Ny redusering og James-scoring

På den påfølgende corneren etter at Raphaël Varane hadde rettet ballen på streken skulle dog Granada score nok et mål. Corneren ble svingt inn og Víctor Díaz kastet seg frem og stusset ballen videre. Lengre bak i feltet lurte Domingos Duarte som satte inn nok en redusering, og det grøsset nedover ryggen til de 70.000 fremmøtte på Santiago Bernabéu, fordi nå spøkte det med tanke på de tre poengene. Fem minutter etter scoringen ble Gareth Bale byttet ut, til stor applaus fra publikum, mens James Rodríguez entret gressteppet, og colombianeren skulle vise seg å bli avgjørende for at alle tre poengene skulle bli værende i Madrid. 

Fem minutter før slutt vartet Real Madrid opp med en vakker kontring i jakten på å punktere kampen. Isco førte ballen fremover og spilte videre til Álvaro Odriozola, som kom i hundre ute på høyresiden. Baskeren la inn til Karim Benzema som avsluttet på mål, men en god redning av Rui Silva hindret nok en gang scoring og det var fortsatt liv i kampen. Granada presset på og kom med mange i angrep, og på overtid skulle dette straffe seg. Nok en gang var det Isco som spilte ut til Álvaro Odriozola, som kom på nok et krevende løp ute på høyresiden. Den tidligere Real Sociedad-spilleren gikk helt ned til linja og spilte ballen ut igjen til James Rodríguez, som lurte bak i feltet. Colombianeren satte høyrefoten til og ballen rullet inn i nettet, og det sto 4-2 i Madrid. Dette var 28-åringen sin første scoring på Santiago Bernabéu siden 23. april 2017. Dermed endte oppgjøret 4-2, og Real Madrid går inn i landslagspausen som serieleder uavhengig av de andre resultatene som kommer denne serierunden. 

Pmn6