Extra large valverde
GRUNN TIL Å SMILE: Valverde har veldig gode grunner til å smile, etter de kampene han har spilt i det siste.

Imponert over Federico Valverde

Fede Valverde har virkelig imponert i de siste kampene. Shayan Jalilian kommenterer.

Alle trenere som har trent Fede Valverde i Real Madrid-systemet har latt seg imponere stort over 21-åringen. Undertegnede var ikke imponert over det lille vi så av han forrige sesong, og skjønte ikke hvorfor Zidane nærmest garanterte at han ville få en plass i troppen til inneværende sesong, mens Llorente ble solgt og Ceballos ble lånt ut. Avgjørelsen om å beholde han kan jeg begynne å forstå nå.

Santiago Solari var full av lovord om uruguyaneren når han trente midtbanespilleren i Castilla og noen måneder på A-laget. Cristobal og Seedorf var imponerte av han under tiden i Deportivo la Coruña, og senest nå har Zidane også latt seg imponere. Valverde har faktisk tross sin unge alder spilt 16 kamper for landslaget til Uruguay, og først nå begynner han også å få fotfeste i Real Madrid.

Zinedine Zidane liker fysiske spillere på midtbanen som har god motor og ferdigheter med ball. Her tikker Fede Valverde alle boksene. Det så vi senest i kampen mot Granada, som var den tredje strake LaLiga-kampen han spilte fra start. Han har vist seg å være en komplett midtbanespillere. Meget god fysisk, en utholdenhet som aldri tar slutt, god driv med ball, god pasningsfot og aggressivitet i presset er blant mange ferdigheter uruguyaneren har i registret sitt som har imponert Zidane.

Han slet med å slippe seg løs forrige sesong, men det ser ut som at han har fått mye selvtillit av Zidane som ved flere anledninger har rost midtbanespillerne opp i skyene. Mot Granada var han banens beste, og det så ut som at han kunne spilt i 500 minutter til uten å bli sliten. Han var overalt i banen, og undertegnede ble veldig imponert over hans prestasjon i kampen.

Det som gjelder nå er å la Valverde fortsette å få mye spilletid. Han er inne i rytmen, han presterer bra og flere og flere supportere begynner å la seg imponere av hans prestasjoner. Det er nå kontinuitet i spillet blir viktig, og slik han har spilt i de siste kampene er det ingen grunn til at Zidane skal vrake han. Selv var han også veldig fornøyd etter kampen mot Granada:

Vi jobber med treneren og trenerapparatet slik at vi kan presse motstanderne på deres banehalvdel, og det funket veldig bra i dag. Vi fikk scoringene våre og forblir på toppen av ligaen. Vi kan ikke slippe oss ned som vi gjorde i dag. Det er viktig å presse og holde tempoet oppe gjennom hele kampen. Det burde ikke blitt en slik andreomgang, men skal man bli mestere må man komme seg gjennom slike utfordringer.
Det å vinne gir oss mye motivasjon til å holde oss på toppen. Jeg spilte bra i dag, men det er mye mer i vente. Jeg må fortsette å forbedre meg og lære av lagkameratene. Det å spille på Real Madrid-midtbanen er en stolthet. Målet i denne klubben er å kjempe om sølvtøy og gjøre logoen stolt.
Pmn6