Extra large untitled6
GODT LIKT: Lucas Vazquez er godt likt av Zinedine Zidane.

Lucas: - Jeg føler supporternes støtte

Kantspilleren har avgitt et langt intervju til MARCA angående starten av årets sesong.

Det er mye som skrives om Lucas Vazquez når man snakker om hans plass i Real Madrid. Enkelte setter han svært høyt, og setter pris på hans fortid som Castilla-spiller og at han alltid gir alt for klubben, mens andre mener at han er langt i fra å være god nok og at han tar spilletiden som burde gått til de yngre spillerne. En ting er hvert fall sikkert, og det er at Lucas har tatt fatt på nok en sesong som Real Madrid-spiller, og med Zidane ved roret så fortsetter han å være en spiller franskmannen har sansen for. Nylig har han blitt intervjuet av MARCA, der han selv sier at han føler at han har støtten til supporterne når han spiller på Santiago Bernabéu.

Du ble vraket fra kamptroppen mot Granada. Hva tenker du om det?

Vi har en bred og veldig god tropp. Vi er alle inneforstått med det, og at vi kan miste plassen på laget. En dag kan det være at jeg blir vraket, mens en annen dag er det en av mine lagkamerater som må stå over en kamp.

Hvorfor tror du Real Madrid sliter med så mange muskelskader?

Vi vet ikke hvorfor vi har så mange skader. Dette er kompliserte perioder vi ønsker skal ta slutt så raskt som mulig. Pre-season var veldig bra, akkurat som for to sesonger siden. Vi forberedte oss bra og jobbet hardt.

Du har fått mye kritikk i sesongstarten. Hvordan takler du det?

Jeg takler det naturligvis greit. Vi vet at vi er i Real Madrid, og at vi må godta at det er mange som har ulike meninger. Du må være avslappet til sånne ting, og det er det som er viktig. Etter kampene slapper jeg av, og går ofte ut med familien for å spise middag. Det jeg gjør etter det er å analysere kampen, og se om det er noe jeg kan forbedre, eller gjøre annerledes.

Føler du supporternes støtte?

Jeg har følt deres støtte i alle fem sesongene jeg har spilt for Real Madrid. Jeg føler alltid støtten fra Bernabéu. Jeg er veldig glad for det.

Benitez, Zidane, Lopetegui, Solari og Zidane igjen har alle brukt deg jevnt og trutt...

Det er sant at jeg har fått spille under alle disse trenerne, og det er noe jeg er glad for. Alle trenerne jeg har hatt gjennom min Real Madrid-karriere har vist meg tillit og regnet med meg. Forhåpentligvis vil det fortsette slik i mange år fremover.

Er det dumt for deg å konkurrere mot Vinicius og Rodrygo?

Det er noe jeg må håndtere. Det er to gode spillere, men også to veldig unge spillere. Hvis de fortsetter å jobbe hardt, er jeg ikke i tvil om at de vil ha en plass på Real Madrid i fremtiden.

Det var klubber som var interesserte i deg i sommer, men du ønsket ikke å forlate klubben?

Jeg er veldig glad i Real Madrid, og håper å være her i mange år til. Min situasjon i klubben har ikke endret seg denne sesongen, og jeg er fornøyd her.

Hvilken formasjon trives du best å spille i?

I de fem årene jeg har vært her har 4-3-3 og 4-4-2 vært mest brukt. Når jeg spilte i lavere divisjoner spilte jeg mye i 4-4-2. Men så lenge jeg bare spiller på banen, så er jeg fornøyd.

Hvordan vil du beskrive starten av årets sesong?

Det har vært varierende. Vi hadde noen perioder der vi ikke spilte bra, og ting ikke fungerte for oss. Vendepunktet var tapet i Paris. Etter det har laget vist karakter og spilt flere gode kamper.

Hvorfor har dere slitt i Champions League?

I ligaen går det bra, men i Europa har vi ikke hatt marginer på vår side. Vi har ikke fått det resultatet vi ønsket oss i Champions League-kampene, og det har satt oss i en vanskelig situasjon. Vi kommer til å gjøre det vi kan for å snu det, slik at vi kan gå videre fra gruppespillet.

Er det ligaen som prioriteres denne sesongen?

Det er nok den som har størst prioritet, men vi på innsiden av klubben ønsker å vinne alle turneringer. Vi vil kjempe til slutt for å nå de målene vi har satt oss.

Begynner vi nå å se den beste versjonen av Eden Hazard etter skaden han pådro seg?

Han er en god spiller, noe han viste i mange år i England. Jeg er sikker på at han vil vise seg frem som en god spiller i Spania også. Vi er glade for å ha han på vårt lag.

Forrige sesong var ikke bra, nå drømmer supporterne på ny om å returnere til Cibeles (der Real Madrid feirer titler).

Vi skal kjempe for å vinne titler, og la oss håpe at vi kan ha noe å feire ved sesongslutt.
Pmn6