Extra large benzema
BENZEMA I LUFTEN: Benzema har truffet blink på 6 av 7 kamper i ligaen denne sesongen.

11 målscorere på 10 kamper

11 forskjellige spillere har notert seg på scoringslisten på 10 kamper så langt denne sesongen. Man kan si mye om Zidanes Madrid, men han garanterer scoringer.

Det har vært mye snakk om Zidane sine faglige egenskaper denne sesongen, spesielt etter tapet mot PSG.  Er han for taktisk svak, men reddes av et stjernegalleri? Hadde hvem som helst klart å ta Madrid til tre strake CL-trofeer? Det tviler jeg på. Er det en ting Zidane garanterer, så er det full frihet til spillerne. Førsteelleveren består av de beste spillerne tilgjengelig og de trenger ikke å bli fortalt hvordan de skal plassere seg eller hva deres oppgaver er. Noen ganger hadde det vært fint med en litt dypere forsvarsrekke eller et lag som er flinkere til å tette igjen bak, men så lenge de scorer flere mål enn motstanderen, spiller det ingen rolle.

Vi så samme trend under Zidane sin forrige periode som trener. Laget scorer mål i nesten hver kamp og det er forskjellige spillere som noterer seg mål. På de siste 10 kampene har Ramos, Casemiro, James, Modric, Benzema, Bale, Vinicius, Hazard, Rodrygo, Kroos og Vazquez  alle notert seg med scoringer. Dette er resultatet av spillere som alle er relativt offensive og alle befinner seg i scoringsposisjoner i løpet av en kamp. Bakgrunnen for dette er Zidane sitt forhold til spillerne. Ulikt både Lopetegui og Mourinho, som begge foretrekker at spillerne holder seg til sin rolle og posisjon, er Zidane mere åpen for frihet. Han ønsker ikke å låse spillerne fast til sin designerte posisjon, de kan få gjøre akkurat som de vil, så lenge de overholder sine ansvarsområder ute på feltet. Dette kan ofte føre til at laget blir tatt ute av posisjon og sliter med å få balanse i laget ved balltap, samt at keeperen ofte blir alene, men fører til desto flere scoringer.

Så langt i sesongen har pilene pekt i Zidane sin retning. Benzema er toppscorer i ligaen og Madrid ligger foran Barcelona med to poeng. Så lenge det fortsetter slik og med en seier over Barcelona i kommende El Clasico, kan ligagull absolutt være mulig. Nå som både Hazard og Benzema er i scoringsform, sammen med både Rodrygo og Vinicius på benken, ser det ut til at "Zidane-fotball" skal igjen sikre gull og glitter denne sesongen. 

Pmn6