Extra large  2vc3576 h
GENERALEN: Toni Kroos har spilt en uhorvelig mengde kamper i karrieren, kanskje gjør det ikke noe med en liten "ferie".

Landslagspause: De hjemmeværende

Vi går inn i nok en landslagspause og flere av våre viktigste spillerne skal ut på oppdrag for sine respektive nasjoner, det gjelder derimot langt fra alle og flere får anledning til å være hjemme i Madrid.

Ferland Mendy, Toni Kroos og Marcelo er enda på skadelisten, men samtlige forventes å være tilbake innen 25.oktober. Nacho Fernández er ute helt frem til jul, og Marco Asensio er som kjent ute til i alle fall mars neste år. I tillegg er spillere som James Rodríguez, Isco, Karim Benzema, Álvaro Odriozola, Lucas Vázquez, Brahim Diaz og Luka Jović utelatt fra landslagstroppene. Dermed blir de værende hjemme i Madrid og får verdifull tid sammen med Zinedine Zidane på treningsfeltet. 

De positive sidene ved manglende landslagsoppdrag 

At vår tyske midtbanegeneral Kroos fikk seg en smell i helgen var egentlig langt fra overraskende, med tanke på belastningen ballsentralen har vært utsatt for den siste tiden. Sett under ett er det kanskje greit med et lite avbrekk nå, hvor han vil få god oppfølging på Valdebebas og samtidig får noen uker ekstra hjemme med sine kjære. For det er ikke til å skyve under en stol at Kroos har spilt vanvittig med kamper så langt i sin karriere, og sammenligner man spilletiden hans mot lignende spillertyper på samme alder vil man se en markant forskjell hva angår minutter på banen. Til sammenligning har han spilt hele 15 945 minutter mer i sin karriere enn Thiago Alcântara(!), hele 4667 flere minutter enn Miralem Pjanić og ytterligere 5288 mer minutter enn Liverpools Jordan Henderson. For å sette dette litt i perspektiv kan man gjerne si at en lang sesong gjerne tilsvarer 3500 minutter, og først da skjønner man hvor mye belastning Kroos har fått gjennom årene. I tillegg kommer all reisingen, som er slitsomt nok i seg selv.  I så måte kan gjerne det lille skadeavbrekket til tyskeren være en velsignelse i forkledning og noe som kan gi et overskudd på et senere tidspunkt i sesongen. 

Sett med skikkelig tykke Real Madrid-briller så er det isolert sett veldig greit å ha såpass mange potensielle bidragsytere hjemme i landslagspausen, spesielt nå i det svært hektiske programmet de fleste spillerne blir utsatt for. Samtidig vil spillere som spesielt Isco, Jović og James få en redusert risiko for skader, hvor hele trioen har slitt en del med skader nå i starten på denne sesongen. I tilfelle James, så har colombianeren selv bedt om muligheten til og avstå landslagssamlingen. Dette for å få muligheten til å være igjen i Madrid for å overbevise Zidane om at han er en spiller verdt å satse på denne sesongen. En handling som må sees på som utelukkende positiv for Zidane og Real Madrids del. 

For Jović  som akkurat er blitt innlemmet i Real Madrids spillerstall er det nok også greit med  muligheten til å være igjen i Madrid, slik at han kan slå seg mer til rette i ny by og få muligheten til å knytte bedre relasjoner til sine nye lagkamerater. For det er gjerne fort gjort å glemme det menneskelig aspektet for spillerne, spesielt i dagens fotball hvor prestasjoner måles opp og ned i mente. I så måte skal man ikke undervurdere faktorer som trivsel i form av gode relasjoner og det å føle seg bekvem i en ny by. Den serbiske kraftpakken har på langt nær seilt på noen medgangsbølge i løpet av sine første måneder som Real Madrid-spiller, og det virker heller ikke som Zidane har en klar plan for hvordan han skal få det beste ut av sin nye spiss per dags dato.  Muligheten for den unge serberen vil nok komme etterhvert som sesongen går seg til, og jeg tror på langt nær at Jović forventet å komme til dekket bord med flust av spilletid fra dag en. Kanskje er det også en anledning for Jović og ZIdane til å lære hver andre enda bedre å kjenne, slik at man også kan få sett Jović sin beste side i løpet av sesongen. For i Jović sitter Real Madrid på en spiller med ekstrem-ferdigheter få eller ingen andre spillere i dagens tropp innehar, noe som kan være en viktig x-faktor i kampen om både ligagull og Champions League. 

Mye av grunnen til at Jović har fått begrenset med muligheter i starten av sesongen er Benzamas glitrende form. Franskmannen har så langt denne sesongen scoret seks mål og levert en målgivende pasning i løpet av sine syv første kamper i La Liga ,og det er foreløpig få tegn som tyder på at den tidligere franske landslagsspissen har planer om å bremse i nærmeste fremtid. De gode prestasjonene over tid gjør det også vanskelig å benke Benzema til fordel for Jović, noe nok det unge spissfenomenet inntil videre også har forståelse for. Benzema har de siste årene sett ut til å være i langt bedre fysisk form, og det siste året har han kanskje også spilt sin aller beste fotball for Real Madrid. Kanskje er det en sammenheng med at han ikke har figurert i en landslagstropp siden 2015. Noe som nok kan bære frukter for Benzema i årene som kommer, for uten landslagsfotball slipper han fort unna en belastning på 10 ekstra kamper i året i tillegg til flere tusen kilometer i fly. 

Hva mener du om alle landslagspausene, kan det bli for mange kamper og reising på de beste spillerne i løpet av en sesong? 

Pmn6