Extra large roberto carlos
LEGENDE: Roberto Carlos er svært populær i Real Madrid.

Roberto Carlos: – Han fjernet vinen, og da måtte han gå

Real Madrid-legenden, Roberto Carlos, har tatt en prat med portugisiske Canal 11.

Det er få klubber som kan skryte av at de har hatt to av tidenes beste venstrebacker, men Real Madrid er en av de som kan gjøre det. Klubben har vært så heldig at man har hatt både Roberto Carlos og Marcelo, de to beste venstrebackene idretten noen gang har sett. Etter at Roberto Carlos la opp, jobber han blant annet i Real Madrid TV, og nylig har han blitt intervjuet av Canal 11.

Atmosfæren i fotball er unik. Stemningen i garderoben og på hotellet er det som gjorde oss til en sammensveiset gjeng. Jeg savner det, men hver gang vi spiller veldedighetskamper, prøver jeg å lage stemning på bussen og gjøre de tingene jeg gjorde når vi var aktive spillere.

Del Bosque

Han var en god trener, og han var som en venn for oss. Han var ikke den strenge typen, og han lagde ikke unødvendige regler. Spillerne visste hva som måtte gjøres. Han forsto oss perfekt, og ofte var treningene rundt 17:00. Hvis treningene startet kl. 11:00, var det nesten ingen som møtte opp.

Camacho

Vi spillere hadde alltid kontroll i garderoben, og vi hadde gode relasjoner. Bortsett fra med José Antonio Camacho, som ble sparket etter 10 dager. Han kom inn i garderoben, hilste på alle og var veldig seriøs om klubbens historie. Jeg ventet bare på hva han skulle si. Han sa: "Jeg vil at alle sammen skal møte i morgen klokken 07:00." Vanligvis trente vi klokken 10:30. Vi snakket med ham for å prøve å endre tidspunktet, for vi hadde våre vaner.

Luxemburgo

Her skjedde det samme som med Camacho. Når vi spilte kamper, ankom vi hotellet, la fra oss utstyret og pleide alltid å drikke litt vin eller øl før middagen. Det stod alltid to flasker med vin på bordet. Han ville fjerne det, men jeg og Ronaldo sa til han: "Professor, folk her har sine vaner. Prøv å ikke endre på for mye. Ikke fjern vinen og ølen fra bordet, hvis ikke vil det oppstå problemer." Hva gjorde han? Han fjernet dem, og tre måneder senere måtte han gå.

Spillernes makt

Når jeg ser tilbake på det i dag, skjønner jeg ikke hvordan vi kunne gjøre så mange tullete ting. Etter hver eneste kamp dro alle til sitt med sine private fly. Vi dro alle til den private terminalen av flyplassen Barajas. Beckham skulle et sted, Figo skulle et sted, Zidane skulle et annet sted og det samme gjaldt meg og Ronaldo. Vi hadde trening dagen etter også. Det var så ille at jeg håpte kampene skulle være på lørdager så jeg kunne dra å se Formel 1 på søndager. Det var fly i alle retninger. Galskap.

Ankomsten til Real Madrid

Jeg er veldig takknemlig ovenfor Inter. Lorenzo Sanz hentet meg. Det var forferdelig, med ingen penger til å lønne spillerne. Florentino ankom og organiserte klubben. Han betalte for alt som ikke var betalt. Han hentet Galacticos; Figo, Beckham, Ronaldo, Zidane...

Messi og Cristiano

De er to legender, akkurat som Eusebio, Maradona og Zidane. Jeg har veldig respekt for Cristiano. Ingen ville at han skulle forlate Real Madrid, og jeg synes han var gal når han sa at han skulle dra. Han var alt i Madrid, og han vant alt i den klubben.

Ronaldo

Jeg møtte han i 1993, og siden var meg og han alltid sammen. Vi har vært sammen og overnattet sammen i alle fotballkamper siden den tid.
Pmn6