Extra large casemiro
MASKINEN PÅ MIDTEN: Carlos Casemiro.

Flest gjenvinninger i Madrid så langt

Casemiro markerer seg med hele 73 gjenvinninger i alle konkurranser så langt og er best i klubben, men er på 70.plass ellers i Europa.

At Casemiro topper denne statistikken i Real Madrid, er ikke overraskende. Det er hans jobb å gjenvinne baller og han gjør det godt. Ellers i Europa ligger han på plass nummer 70, der Aaron Wan-Bissaka topper med ett snitt på 5,2 taklinger per kamp. På andre plass finner vi Wilfred Ndidi, Leicester sin defensive midtbane. Han snitter på 5 taklinger per kamp. Casemiro sitt snitt er 2,8.

Betyr dette at Casemiro, med plass nummer 70, ligger noen hakk under de foran, denne sesongen? Nei, og grunnen er enkel. Real Madrid er et veldig dominant lag, spesielt i hjemlig liga, og er ofte i offensive posisjoner. Casemiro er selv veldig offensiv, noen ganger for offensiv for min smak, og er ofte ute av posisjon til å gjenvinne. Denne sesongen har mye av ansvaret blitt lagt på midtstopperne og Courtois, som ofte blir alene mot motstanderen. Casemiro bidrar også med mye bra fremover  og sørget for uavgjort mot Club Brugge forrige uke. Det er få spillere på denne listen som gjør en like god jobb offensivt som defensivt.

Kanskje det hadde vært nyttig for klubben å hente inn en spiller som Ndidi? Han vil ikke koste mye og ville nok vært interessert i en klubb som Madrid. Problemet vil være spilletiden, men det ville ikke skadd å hvile Casemiro litt oftere. Casemiro har omtrent spilt hver eneste kamp denne sesongen og er nesten den eneste spilleren som ikke har måtte overgi seg til muskelskader. Valverde kan også ta mye av ansvaret her, men er opprinnelig ikke en defensiv midtbanespiller. Ndidi er i tillegg kun 22 år gamel og kommer nok til å ville flytte på seg etterhvert. La oss bare håpe at Casemiro holder enn så lenge. 

Pmn6