Extra large benzemas
FANTASTISK: Karim Benzema har vært i fantastisk form for Real Madrid denne sesongen.

Wenger: - Benzema er verdens beste spiss

Karim Benzema er verdens beste spiss ifølge trenerlegenden, Arsene Wenger.

Arsene Wenger bestemte seg for to sesonger siden å slutte som Arsenal-trener etter 22 år i den engelske storklubben. Franskmannen regnes som en av tidenes beste trenere, og det at han klarte å være i Arsenal over en så lang periode, er noe man trolig ikke kommer til å se igjen. Trenerlegenden har uttalt seg som Real Madrid for Bein Sports, og der kommer han med mye interessant.

Hvordan vurderer du Zidanes andre periode som Real Madrid-trener?

Du tar en risiko ved å komme tilbake igjen, kontra det å ta over en annen klubb. Zidane var en fantastisk suksess i hans første periode i Real Madrid, men når han kommer tilbake, så kommer han ikke til å klare og gjøre det bedre. Den eneste veien er at det vil bli svakere resultater enn under hans første periode. 
Laget hans er i ferd med å dra på årene. Den suksessfulle midtbanen er ikke det den engang var, og for eksempel Luka Modric har blitt eldre. I tillegg er ikke Cristiano Ronaldo der, og de har enda ikke klart å fullstendig erstatte han. De spillerne som var så viktige, er ikke det samme nå lenger. 

Du sa nei til å trene Real Madrid. Har du noen gang tenkt på hvordan det ville ha vært å være Real Madrid-trener?

Jeg har alltid, fra ung alder, ønsket å jobbe på den måten jeg ønsker. I dag ville jeg nok ha vurdert det, men på den tiden følte jeg at jeg var i en klubb jeg ønsket å være. Jeg var glad og kunne styre klubben i den retningen jeg ønsket. 
Jeg angrer ikke. Det eneste jeg har tenkt på i ettertid er at jeg ofret gode resultater og det å vinne mot lojalitet og ønsket om å bygge opp klubben. Arsenal bygget opp en stadion på den tiden, og økonomien vår var begrenset. Jeg kunne nok ha vunnet flere titler i en annen klubb. Til syvende og sist angrer jeg ikke, og jeg er glad for at jeg ble i Arsenal.

Hva tenker du om Eden Hazard i Real Madrid?

Han er en eksepsjonell spiller. Han er fantastisk til å skape sjanser, og noen ganger også til å avslutte. Han kan stå frem i viktige kamper og ta ansvar. Han er ikke redd for noen. Jeg synes ikke han virker så skarp fysisk enda, og mener at Real Madrid enda ikke har sett det beste av Eden Hazard. Han er ikke den som scorer 50 mål hver sesong, men han vil hjelpe de med å skape sjanser. 

Er det bra at Neymar og Pogba ikke fikk sine drømmeoverganger?

Først og fremst synes jeg at andre ligaer bør begynne å gjøre som England, å stenge overgangsvinduet før første serierunde. Neymar var på forsidene 19 ganger i august, og spilte ikke et eneste minutt. Det fjerner det viktige i fotballen, og det eneste man snakker om er overganger. For det andre, har jeg alltid ment at når du signerer en kontrakt, bør du respektere den. Og hvis du likevel ønsker å dra, synes jeg at man må sette seg ned å snakke om det. Jeg har alltid ment at Paris Saint-Germain gjorde en feil i å hente Neymar, men jeg liker ikke at han har blitt syndebukken i Paris på grunn av deres resultater. Det kan jeg ikke forstå. 

Hvem er den beste 9'eren i verden?

Karim Benzema ville jeg ikke ha glemt. Han har vært i Real Madrid i så mange år. Når jeg ser han spille fotball, blir jeg imponert over hans ferdigheter til å sentre, og hvor god han er i lufta. Han får ikke nok anerkjennelse i Frankrike, men han fortjener hyllest. 
Pmn6