Extra large 1
BALLVINNER: Casemiro har vært en viktig mann for Real Madrid defensivt de siste årene.

Historien om hvorfor Casemiro ble en defensiv midtbanespiller

Da Casemiro slo igjennom på den defensive mitbaneposisjonen i Real Madrid fylte han et tomrom som hadde vært åpent i flere år. Nå forteller Casemiro om hvordan det hele startet.

Det er ikke tvil om at Casemiro sin inntreden på midtbanen hos Los Blancos har vært en suksessfaktor de siste årene. Brasilianeren kunne tilby defensive fibre i en til tider vel offensiv midtbane, og blir av mange pekt frem som en nøkkelspiller under Zidane sin første periode. 

Les også: Tre tøffe bortekamper i vente

Casemiro blir regnet som en av nåtidens beste defensive midtbanespillere, men som mange andre hadde også han en drøm om å bli spiss da han var yngre.  

Det hele startet under et prøvespill i ungdomsakademiet til Sao Paulo, forteller han i et intervju med Movistar+.

Jeg ankom Sao Paulo da jeg var 11 eller 12 år gammel, i lag med 300 andre mennesker. Det var et prøvespill og de skulle velge ut 50 spillere.  På den tiden spilte jeg spiss fordi jeg hadde en god fysikk. Men jeg husker at treneren spurte hvem som var målvakter, og så løftet tre personer opp hånden. Deretter så spurte han hvem som var spiss og 50 personer løftet hånden opp i luften. 
Så jeg holdt hånden nede, siden det var så mye konkurranse. Han spurte da  om hvem som spilte i 10-rollen og det var ytterligere 50 med hendene oppe.  Så spurte han hvem som var defensiv midtbanespiller og åtte løftet hendene opp og jeg sa "meg, jeg er en defensiv midtbanespiller".
De insisterte på at jeg måtte være spiss, men jeg insisterte  på at jeg var en defensiv midtbanespiller, og det var slik det startet. 

Videre forteller Casemiro om forholdet sitt til Zinedine Zidane, og hvordan deres første møte var.

Jeg husker at da Zizou  ankom fikk jeg ikke spille de fem første kampene under han, men han snakket veldig positivt om meg. Jeg fortalte han at vi var i januar og at jeg ville være blant de som startet, jeg ville spille. Han så på meg og ba meg holde meg rolig, og at når jeg kom til å begynne å spille kom jeg ikke til å slutte å spille.  

Noe av det som gjør Casemiro så verdifull for Zidane er arbeidsmoralen hans, som også er noe brasilianeren er stolt av. 

Aggressiviteten kommer når jeg går etter ballen. Jeg bryr meg ikke om det er andre minutt eller siste, jeg går alltid for ballen som om det er en tallerken med mat. Jeg går alltid for ballen som om det er min siste sjanse noensinne. 
Pmn6