Extra large untitled

Zidane: - Menneskelig intelligens er viktigere enn kunstig intelligens

På fotballbanen som i det virkelige liv så får teknologien et stadig større rotfeste, Real Madrids hovedtrener Zinedine Zidane erkjenner viktigheten av teknologien, men slår fast at de menneskelige resursene er langt viktigere.

Kunstig intelligens og teknologisk utvikling har lenge opptatt oss mennesker, og spesielt tatt en større del av våre liv det siste tiåret. Selve teknologien er langt fra ny , faktisk har den vært i bruk siden slutten av 40-tallet.  La Liga Santander som andre store organisasjoner og bedrifter har også tatt i bruk den etterhvert svært sofistikerte teknologien.  Zinedine Zidane har flere av sine viktigste spillere på landslagsoppdrag eller på skadelisten, og har i den anledning reist til Dubai for å delta på en konferanse vedrørende kunstig intelligens i idretten.  Den Madrid-baserte avisen Marca har i den forbindelse valgt å intervjue Real Madrids hovedtrener om teamet. 

Kunstig intelligens spiller for øyeblikket en viktig rolle, men jeg mener at menneskelig intelligens forblir det viktigste. Det viktigste kunstig intelligens tilbyr oss trenere, er å kutte ned tiden på enkelte oppgaver under trening. Tilbake når jeg spilte fotball gjorde jeg det aller meste selv med mine ferdigheter og min mentalitet, akkurat den biten har endret seg noe den siste tiden. 

Etter erindringene om teknologiens inntog i fotballen, gjør etterhvert Zidane seg noen refleksjoner om sin trener gjerning. Samtidig som han fokuserer fremover på det som må gjøres i tiden som kommer. 

Fotball er min lidenskap, og hele mitt liv er bygd rundt idretten. Jeg liker ikke hvile, i all hovedsak foretrekker jeg  å jobbe. Når du har kamper hver tredje dag, så er det siste du tenker på hvile.  For øyeblikket trener jeg et av verdens beste lag, noe som krever at jeg til enhver tid er forberedt. 

I løpet av de siste månedene har laget vært herjet av en rekke skader, spesielt av typen muskelskader. Noe som skaper en del spørsmål  Zidane er nødt å svare på, hvor han skrytet av lagets medisinske team. 

Forberedelsen av spillerne er den vanskeligste utfordringen slik jeg ser det. Vi har per dags dato ti mennesker i vårt medisinske apparat, som til en hver tid passer på at spillerne er klare til dyst. 

Synes du Zidane burde vise en større iver for å ta i bruk ny teknologi for å forbedre lagets resultater? 

Pmn6