Extra large untitled
VALDEBEBAS: Real Madrid har et av verdens mest avanserte treningsanlegg i utkanten av den spanske hovedstad.

MARCA: Styrker sikkerheten på Valdebebas

I farvannet av flere innbrudds-saker hvor Real Madrid-spillere har vært involvert, har klubben bestemt seg for å oppgradere sikkerhetstiltakene rundt sitt enorme treningsanlegg.

Det er nylig blitt kjent at Real Madrid vil gjøre grep for å øke sikkerheten på klubbens treningsanlegg Valdebebas. En form for anti-drone teknologi vil bli installert rundt det gigantiske treningsfeltet i nærmeste fremtid, dette for å beskytte klubbens spillere mot potensielle inntrengere og ubehagelige sjenanser fra luftrommet. Tiltakene gjøres på tross av at anlegget er lokalisert nært flyplassen Barajas, noe som i utgangspunkt skal gjøre området trygt selv uten ekstra tiltak. 

Drone-teknologi brukes for det meste til fredelige formål, og i svært stor grad for å filme ekstremsport eller andre hendelser det kan være greit å få med seg i fugleperspektiv. Til og med eiendomsmeglere har tatt teknologien i bruk for å fotografere prospekter fra luften. En rekke fotballklubber benytter seg også av droner for å kunne fange opp spillernes bevegelser, slik at de kan analyseres i ettertid i ro og mak. Granada var den første fotballklubben i Spania som valgte å benytte seg av drone-film under sine treningsøkter, og i senere tid har det også blitt kjent at den brasilianske klubben Grêmio brukte droner for å spionere på argentinske Lanús i forkant av en Copa Libertadores-kamp. Som er et av mange eksempler på hvordan teknologien kan misbrukes, dersom den skulle havne i feil hender. 

Grepene det skrives om gjøres kort tid etter mye medietrykk rundt flere innbrudds-episoder enkelte spillere har vært utsatt for den siste tiden. Marca har tidligere rapportert om at Real Madrid skal møte det lokale politiet sammen med byrival Atlético Madrid, for å diskutere innbruddsbølgen. En av hendelsene skal ha skjedd under El Derbi Madrileño, hvor Casemiros kone og datter skal ha oppholdt seg hjemme under en rans-episode mens kampen foregikk.

Burde klubben gjøre ytterlige grep for å støtte opp om sine spillere? 

Pmn6