Extra large  av19944
EL CLÁSICO: Det nærmer seg verdens største klubboppgjør, men det er usikkert hvor oppgjøret skal spilles.

MARCA: LaLiga vil flytte El Clásico

LaLiga har sendt inn forespørsel til RFEF om å flytte El Clásico fra Camp Nou til Santiago Bernabéu.

Tidligere i dag var det flere store aviser og pressepersonligheter som meldte at LaLiga hadde sendt inn en forespørsel til det spanske fotballforbundet (RFEF) om å flytte neste lørdags El Clásico fra Camp Nou til Santiago Bernabéu.  Blant avisene som meldte dette er den spanske storavisen El País og MARCA. Kampen skulle i utgangspunktet spilles lørdag 26. oktober kl. 13:00 på Camp Nou i Barcelona. Denne uken har det likevel oppstått store demonstrasjoner i den katalanske hovedstad, og LaLiga mener at situasjonen fører til høy risiko rundt oppgjøret. 

Les også: Resultater fra landslagspausen

Ettersom kamptidspunktet er kl. 13:00, vil Real Madrid se seg nødt til å reise til Barcelona kvelden før. Dette utgjør også et faremoment, melder MARCA. El Clásico er allerede regnet som en av de største høyrisikokampene i spansk fotball, og LaLiga vil dermed, på grunn av de sterke demonstrasjonene, flytte kampen fra Camp Nou til Santiago Bernabéu. El Clásico på Camp Nou vil da bli spilt i vår.

MARCA melder også at Real Madrid ikke er positive til dette forslaget. Klubben mener nemlig at hvis risikoen rundt kampen er såpass stor, burde hele oppgjøret bli utsatt. Barcelona på sin side mener at oppgjøret burde bli gjennomført som planlagt, i følge Mundo Deportivo. De spanske avisene skriver også at mandag er siste frist for klubbene til å levere inn sine uttalelser for og i mot, og den endelig avgjørelsen vil trolig komme på tirsdag. 

Burde El Clásico flyttes?

Pmn6