Extra large  2vc8049
TAP: Mallorca ble første lag til å seire over Los Blancos i LaLiga sesongen 2019/20.

Mallorca 1-0 Real Madrid

Lilleputten fra ferieøya ble for sterke for Los Blancos lørdag kveld og sikret seg alle poengene.

Mallorca 1-0 Real Madrid
Estadi de Son Moix, Palma
LaLiga Santander, runde 9
Lørdag 19.oktober, kl:21.00

1-0 Lago Junior (6') - Assist: Aleix Febas

RØDT KORT: Álvaro Odriozola (74')

Landslagspausen er over og det er igjen duket for klubbfotball, hvilket vil si at LaLiga Santander er igang på ny. Runde 9 var den som stod for tur da Los Blancos reiste til Mallorca og nærmere bestemt byen Palma for å ta i mot laget med samme navn som øyen, Mallorca. Vertene har slitt så langt denne sesongen som nyopprykket klubb, og det var ingen enkel oppgave som stod for tur da de kongelige kom på besøk til ferieøya. Real Madrid har på sin side vært særdeles solide under Zidane i kampen etter landslagspausene, og det var derfor et spennende oppgjør som ventet lørdag kveld. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Militão, Ramos, Marcelo - James, Casemiro, Isco (Rodrygo 65') - Benzema, Jovic (Valverde 65'), Vinícius (Brahim 81')

Mallorca: Reina - Sastre (Lumor 46'), Valjent, Raillo, Gamez - Febas (Kubo 59'), Baba, Sevilla - Rodríguez, Budimir, Lago (Trajkovski 80')

Vertene biter fra seg

Det var gjestene fra fastlandet som kom til kampens første sjanse da Odriozola drev oppover i banen etter et minutt, fintet innover i banen og fant Isco på 16-meteren, men midtbanespilleren sendte kula rett på målvakten. Selv om gjestene skapte den første sjansen, så var det vertene som satte ballen i mål først. Tidligere Real Madrid-spiller Aleix Febas sendte Lago Junior på løp, og han dro seg innover i banen hvor han satte Odriozola helt ut, før han skrudde kula i det lengste hjørnet til 1-0. Snaut ti minutter senere så vant målscoreren en duell foran Ramos og Militão, hvor Budimir fikk ballen og scoret, men linjedommeren heiset flagget og scoringen ble korrekt annullert. 

Et lite minutt senere så kom Odriozola seg forbi på siden, og han fant Vinícius på motsatt side av feltet, men brassen sendte skuddet himmelhøyt over. Ting skjedde fort nå, og noen sekunder senere kom Lago Junior fremover langs siden på ny, hvor han denne gang sendte ballen tvers gjennom feltet, og selv om innlegget var godt kom ingen medspillere på det. Ved halvspilt omgang dro Vinícius seg fremover i banen, og han fintet innover før han sendte kula mot korthjørnet, dog et par meter utenfor. En halvtime ut i oppgjøret viste James frem et stykke magi da han spilte frem Benzema på fantastisk vis, og franskmannen satte foten til ballen i feltet, men tverrliggeren stod i veien. Ti minutter før hvilen rullet gjestene opp fra den ene siden til den andre, hvor Marcelo til slutt kom på skuddhold, men forsøket gikk rett på keeper. Mer skjedde det ikke, og lagene gikk inn i hvilen på 1-0. 

Ingen poeng

Vertene gjorde et bytte i pausen, hvor Sastre med gult kort ble erstattet av Lumor. Sistnevnte markerte seg etter kun noen sekunder på banen, da han klemte til fra langt hold, men kula endte et par meter over mål. Etter dette tok Los Blancos over igjen, og de presset kraftig på de første fem minuttene av omgangen hvor ballen var langt over på vertene sin banehalvdel, dog uten å skape noe farlige sjanser. Snaut ti minutter ut i omgangen mottok Benzema ballen på 16-meteren, og franskmannen ladet skuddfoten, men forsøket gikk rett på Mallorca sin sisteskanse. 

Like før timen ble et innlegg spilt inn i boksen mot Budimir, og angriperen satte hodet til ballen, men forsøket endte like utenfor. Noen minutter senere fikk gjestene frispark på om lag tjue meter, og Sergio Ramos gjorde seg klar, men han skjøt ballen en meter over tverrliggeren. Tjue minutter før full tid kontret Benzema fremover, og franskmannen spilte frem innbytter Rodrygo Goes på siden som dro seg mot dødlinjen før han la inn i feltet, hvor en forsvarer kom i veien og blokkerte. Et kvarter før full tid kastet Odriozola seg inn i en hodeløs takling, hvilket resulterte i at Los Blancos ble redusert til ti menn da han mottok sitt andre gule kort. Dette gjorde det svært vanskelig for gjestene å score det siste kvarteret, hvor headinger fra Ramos og Militão var det nærmeste de kom. Dermed endte det 1-0 til Mallorca, og de var dermed første lag til å beseire Los Blancos i LaLiga sesongen 2019/20. 

Hva syns du om kampen mot Mallorca? 

Pmn6