Extra large hazard
NØKKELSPILLER: Det er på tide at Hazard leverer.

Hazard må bevise at han fortjener å spille for Madrid

Nysigneringen kostet godt over en milliard kroner og skulle løse mange problemer for Madrid. Han skulle dekke opp for noen av Ronaldo`s scoringer og samtidig avgjøre vanskelig kamper. Hazard har verken scoret mye mål eller avgjort en eneste fotballkamp.

Når det endelig ble bekreftet at Hazard skulle flytte på seg, kunne mange Madrid-fans roe nervene sine. Madrid hadde fra før sikret seg Militao, Jovic, og Mendy. Rodrygo, som egentlig ble kjøpt i fjor, skulle også ankomme Madrid. Prikken over i`en skulle være Eden Hazard. Han var en stor-signering som kan sammenlignes med de beste i verden. Han hadde en av sine beste sesonger i fjor for Chelsea og det kom etter bronsemedaljen i VM med Belgia. Hazard var den første skikkelig erstatteren etter Ronaldo og skulle fylle noe av skoene til portugiseren, men slik har det ikke blitt ennå.

Hazard fikk sin offisielle debut for Madrid 14.september. Han hadde slitet med en skade siden pre-season og var først klar da. Han leverte minimalt i de første kampene og var nærmest usynlig i det ydmykende tapet for PSG. Det var ikke mye som var gjenkjennelig hos Hazard, helt til han åpnet målkontoen i 4-2 seieren over Granada. Det at det kan ta litt tid å komme tilbake igjen etter et skadeopphold, har de fleste forståelse for. Ingen forventet at Hazard umiddelbart skulle fortsette "streaken" etter seieren over Arsenal i EL-finalen og spesielt ikke etter en skade. Nå har han derimot fått over en måned på seg til å komme tilbake, i tillegg til en landslagspause. Hvor lang tid skal vi vente? Et annet aspekt som er viktig å merke seg, er at han har byttet både klubb og liga. Det tar tid å finne sin plass på et nytt lag og spesielt et lag som Madrid. Han gikk fra å være den store stjerna i Chelsea, til å gå til en klubb der det finnes masser av stjerner. Hvordan skal han finne seg til rette og oppføre seg i en slik klubb? Bør han tørre litt mer eller skal han avvente litt? Ikke lett å si.

Det er ingen tvil om at Madrid trenger Hazard på sitt beste mot Galatasaray. Det kommer til å bli en tøff kamp på en høylydt stadion. Et tap her kan risikere sjansene for å gå videre. Det ville vært katastrofe for Madrid og er nesten ikke til å tro, men det er ikke umulig lenger. Det er nettopp derfor Hazard er hentet inn. Han skal være nøkkelen i slike kamper og en spiller Madrid kan lene seg litt på, akkurat slik som Ronaldo var. Hazard må snart bevise at han fortjener plassen sin i Madrid.

Pmn6