Extra large  2vc8213
NY SJANSE: Starter James også mot Galatasaray på tirsdag?

Før kampen: Galatasaray (B)

En ny Champions League-runde står for tur, og det er på tide av Real Madrid viser muskler i Europa igjen.

Galatasaray – Real Madrid
Türk Telekom Stadium, Istanbul
Champions League, gruppespill runde 3
22.10.19 kl. 21.00
Viasport 1/Viaplay

Forrige runde i Champions League skulle Los Blancos slå tilbake etter et ydmykende 3-0 tap for PSG. Slik ble det ikke. Club Brügge scoret to mål i første omgang, og ledet til pause. Heldigvis hentet Real Madrid dem igjen, men det ble poengdeling hjemme på Santiago Bernabeu mot en svak motstander. Det vil si at Real Madrid for øyeblikket ligger sist i gruppe A i Champions League-gruppespillet, med bare ett poeng, det samme som Galatasaray. Før kampen mot Club Brügge var det mye mer postivitet rundt laget, på grunn av at Real Madrid knapt lot motstanderene komme til målsjanser. Etter helgens tafatte kamp mot Mallorca må Real Madrid virkelig vise hva som bor i laget. 

Zidane vil revansjere seg

Før landslagspausen var Los Blancos inne i en god periode, sett bort fra kampen mot Club Brügge. I løpet av en uke ble Sevilla beseiret på bortebane, Osasuna ble ganske enkelt slått hjemme på Bernabeu, og Zidane sitt mannskap kom greit ut av El derbi Madrileno med 0-0 på bortebane. Så kom den nevnte 2-2-kampen mot Brügge, før Los Blancos vant 4-2 hjemme mot tabelltoer Granada. De fleste Real Madrid-fans gikk inn mot landslagspausen med en følelse om at ting begynte å gå på skinner igjen. 

Men den følelsen ble ganske fort borte. Flere skader under landslagsoppholdet hjalp ikke på, og når Real Madrid tapte 1-0 borte mot Mallorca var alt håp nesten knust igjen. Men heldigvis er kampen mot Galatasaray en ypperlig mulighet for Zidane å revansjere seg. Champions League er på en måte Zidane sitt spesialfelt, og han er nok ivrig etter å vise at de to første rundene er noe som ikke skal være synonymt med det han står for når man kommer til Europacup-spill. 

Hvem spiller?

I lørdagens kamp mot Mallorca manglet Real Madrid et hav med spillere. Bale, Kroos, Modric, Hazard, Carvajal, Nacho og Lucas manglet alle mot laget fra ferieøya. Flere av disse er heldigvis tilbake til kampen mot Galatasaray på tirsdag. Men det betyr ikke at det ikke er spørsmålstegn knyttet til hvem som kommer til å starte kampen. Courtois starter mest sannsynlig helt bakerst, og Carvajal kommer nok inn for Odriozola på høyrebacken etter baskeren sin horrible kamp mot Mallorca. Militao overbeviste på lørdag, men Zidane er en mann som liker å gå for det trygge, så mest sannsynlig starter Varane i lag med Ramos på stopperplass. Hvem som spiller venstreback er et godt spørsmål. Marcelo spilte en helt ordinær kamp mot Mallorca, og spilte seg på ingen måte til en fast plass på laget. Om Zidane velger Marcelo eller Mendy handler nok mest om hvordan han vil prioritere. Mendy har vist at han er pålitelig mann defensivt, men ikke gjort noe spesielt ut av seg offensivt. Marcelo kan være magisk offensivt, men håpløst defensivt. Det er nok 50/50. 

På midtbanen har Zidane flere alternativer å gå for. Casemiro burde snart på hvilt litt, men Zidane tar nok ikke den sjansen i denne kampen. Kroos er tilbake og går mest sannsynlig rett inn i elleveren. Spørsmålet er hvem som skal spille ved siden av disse. Valverde viste i kampen mot Granada at han kan være en nyttig mann, og han har helt klar mer å tilby defensivt enn hva James og Isco har. Her kommer det også ann på om Zidane vil gå ut offensivt eller velge det mer trygge. Hazard og Benzema kommer nok til å ta to av de tre offensive posisjonene. Den siste plassen er åpen. Her kan Zidane velge blant James, Vinicius Jr, Brahim Diaz eller Rodrygo. Eller han kan velge å gi Luka Jovic fornyet tillit, selv om han ikke overbeviste mot Mallorca. 

Motstanderen

Galatasaray er et lag med flere kjente og profilerte spillere. Den største stjernen er nok colombianske Radamel Falcao. Men i følge MARCA er spydspissen usikker mot Los Blancos på grunn av en skade han har slitt med de to siste ukene. Så langt i Champions League har det gått helt passe for det tyrkiske laget. Den første kampen spilte de 0-0 borte mot Club Brügge, før de fikk besøk av PSG som vant 1-0. I den hjemlige serien har det heller ikke gått over all forventning. Galatasaray ligger for øyeblikk på 5. plass på tabellen, 4 poeng bak serieleder Alanyaspor. Forrige seriekamp ble spilt på fredag, da Galatasaray slo Sivasspor 3-2, etter to mål av Florin Andone og ett av Ryan Babel. 

Real Madrid møtte Galatasaray sist i en offisiell kamp i 2013. Da vant Los Blancos 4-1 på Bernabeu, etter mål av Bale, Arbeloa, Isco og Di Maria. Sist gang de møttes på Galatasaray sin hjemmebane var samme sesong, og da rundspilte Real Madrid hjemmelaget og vant 6-1. Da scoret Isco ett, Benzema to og Ronaldo tre. Totalt sett har Real Madrid og Galatasaray møttes åtte ganger og Real Madrid har vunnet seks ganger og tyrkerne to. Men hjemme på Türk Telekom Stadium har Galatasaray vunnet to av tre ganger. 

Potensiell startoppstilling:

Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - James, Benzema, Hazard.

Hva tror du om kampen?

Pmn6