Extra large isco skade 1
PRESSEKONFERANSE: Sergio Ramos snakket med pressen i forkant av det viktige oppgjøret mot Galatasaray.

Ramos: - Han er en typisk nummer 9

Sergio Ramos snakket med pressen i forkant av morgendagens oppgjør mot Galatasaray.

Real Madrid har fått en blytung start på sesongen i Champions League hvor de ble smadret 3-0 i Frankrike mot Paris Saint-Germain, og deretter endte det med poengdeling mot Club Brugge på Santiago Bernabéu. Det vil si at Los Blancos kun står med et poeng etter to kamper av sesongens gruppespill i Champions League, og ligger derfor på sisteplass med svakere målforskjell enn morgendagens motstander. Det skal dog sies at i de hjemlige seriene så har laget fra den spanske hovedstaden gjort det langt bedre enn sin motstander, hvor de for øyeblikket ligger på andreplass i en langt tøffere liga, mens Galatasaray ligger på sjetteplass. 

Lagene fikk en delvis liknende inngang til oppgjøret i Champions League, hvor begge hadde en slite-kamp, men der Los Blancos endte opp med å tape, så sikret Sarı-Kırmızılılar (de gul-røde) tre poeng. Storlaget fra Tyrkia har gått til anskaffelse av noen store navn i løpet av sommeren, hvor blant annet Seri, Nzonzi, Lemina, Falcao og Babel har kommet inn portene på Türk Telekom Stadyumu. I forkant av oppgjøret har Real Madrid sin kaptein Sergio Ramos snakket med pressen, hvor han blant annet ble konfrontert med ryktene vedrørende Zidane, og de skuffende resultatene. Dette sa Ramos til pressen: 

Det som er i hodene til Real Madrid-spillerne, tross alt som har skjedd, det er å vinne. Det er ordet som definerer denne klubben best, og med bakgrunn i den siste tids resultater, så er det akkurat det vi ønsker å gjøre i morgen. Vi ønsker å bevise noe, Champions League er tilbake, og grunnet resultatene fra våre tidligere oppgjør så er vi nødt til å vinne, det er ingen vei utenom det. 
Alle vet at spillergruppen støtter Zidane, og uansett hva som skjer, så er det inntrykket et lag er nødt til å vise utad, at man fortsetter å stole på sin hovedtrener akkurat slik treneren gjør med sine spillere. Jeg skulle selvsagt ønsket at våre resultater så langt hadde vært annerledes, men Real Madrid slår alltid tilbake, og hvilken bedre måte å gjøre det på enn å være forente. Vi er nødt til å fortsette det harde arbeidet, og det er resultater som får alt tilbake på sin rettmessige plass. 

Nåværende situasjon

Det er en rekke områder å forbedre seg på, og vi er de første til å innse at vi må være realistiske og samtidig gjøre enkelte forandringer. Det virker litt som at vi sliter i begynnelsen av kampene, og vi er nødt til å jobbe med det slik at det ikke skjer igjen. Til syvende og sist, så er det resultatet fra den forrige kampen folk ser, og jeg mener at vi ikke fortjente å tape på Mallorca. Samtidig mener jeg at det ikke var stort vi kunne gjort annerledes defensivt tidlig i oppgjøret. Vi har ikke råd til å kaste bort så mye som et minutt fra start til slutt i oppgjøret. Vi har produsert noen gode prestasjoner denne sesongen, både offensivt og defensivt, men i fotball handler alt om mål, og vi har ikke vært gode nok foran mål denne sesongen. 

Holdninger

Jeg kan fortelle deg litt om stemningen i laget, hvor alt fokus er rettet mot å vinne morgendagens oppgjør. Det er ikke noe mer enn en mening eller hva en rekke mennesker ønsker at skal skje. Noen ganger i fotball så er måle-pinnen forskjellig fra person til person, og du kan trekke konklusjonen du selv ønsker fra dette. Vi er veldig avslappet, med hardt arbeid, innsats og dedikasjon så kommer ting til å gå bra. Det madridismo krever fra deg er at du gir absolutt alt ute på gressmatta, og etter det kan alt skje. Det å ha den korrekte holdningen er indiskutabelt, og det er ikke noe du kan rette fingeren mot madridismo for. 

Falcao

Først og fremst, så ønsker jeg å takke for den varme velkomsten vi har fått her i Tyrkia. Jeg mener at Falcao er en utsøkt spiller, og vi har kjempet mot hans talent over flere sesonger ved tidligere anledninger. Han er en typisk nummer 9, en dødelig spiss og selv om jeg har blitt fortalt at han ikke har spilt de siste ukene, så vet vi ikke om han kommer til å starte kampen eller ikke. Han er en god angriper, og en trussel for motstanderne. 
Laget gleder seg til å komme tilbake på vinnersporet, og nyte den avslappede stemningen. Champions League er en fantastisk turnering, og det er en vi har erfaring i. Det vil være et godt steg å vinne her i morgen, og gå inn i den neste kampen på hjemmebane, foran våre fans med et annet tankesett. 

Begynnelsen av kampene

Jeg er ikke her for å endre noens mening. Alle har lov til å mene akkurat det de vil til enhver tid. Vi forsøker å forbedre oss på de områdene vi gjør feil, og vi har slitt med å ta kontroll i startfasen av oppgjørene. Vi må arbeide slik at vi sikrer oss at dette ikke skjer igjen, og at vi ikke ender opp med å tape poeng på bakgrunn av slike marginale feil. 

Forandringer 

Det hadde vært veldig lett å si at treneren burde bli værende til enden av sesongen, slik at det aldri ville vært noen rykter knyttet til slike ting. Fotball er en resultatbasert virksomhet, og trenerens skjebne avhenger av resultater, men om det skal være slik at vi må snakke om trenerens fremtid hver gang vi spiller uavgjort eller taper, så er det ukomfortabelt for klubben, treneren og spillerne. 

Respekt

Vi er fokuserte på å vinne. Vi tenker ikke på om Zidane vil forbli vår trener eller ikke. Vi tenker på morgendagens kamp, hvilket er vår eneste prioritet. Det kommer til å være nok av tid til å diskutere om treneren må gå eller om han skal bli. La oss håpe at vi ikke behøver å ha en slik samtale, og etter alt Zidane har oppnådd i klubben så mener jeg at han fortjener respekt, og at vi ikke burde snakke om sparking av treneren hver gang vi spiller uavgjort. Ingenting overrasker Zidane lenger, og han kjenner klubben fra innsiden og ut, hvilket betyr at han kjenner til kravene i vår klubb og han er klar over at vi er avhengige av resultater. Vi er nødt til å gjøre det vi liker å gjøre, hvilket er å spille fotball, samtidig som vi oppnår resultater. Det kommer til å få oss til å føle oss bedre med bakgrunn i innsatsen vi har nedlagt. 

Hva tenker du om det Ramos hadde å si? 

Pmn6