Extra large h3alegria benzema hazard 1vc9068 horthumb
NOMINERTE: Karim Benzema og Eden Hazard er de to Real Madrid-spillerne som er nominerte til Ballon d'Or 2019.

Hazard og Benzema nominert til Ballon d'Or

France Football har annonsert hvilke 30 spillere som kjemper om å vinne Ballon d'Or 2. desember.

De siste årene har Real Madrid hatt mange spillere blant de nominerte til å vinne Ballon d'Or. I fjor var hele åtte Real Madrid-spillere nominerte, pluss Cristiano Ronaldo som gikk til Juventus på sommeren. Noe som sikkert ikke har skjedd så ofte er at fjorårets vinner ikke en gang er blant de nominerte i år. I 2018 var det Luka Modric som gikk til topps i Ballon d'Or, etter et veldig bra VM og som en viktig bidragsyter hos Real Madrid som vant Champions League. I år er han ikke en gang blant de 30 nominerte.  

I år er de to nominerte fra Real Madrid Karim Benzema og Eden Hazard. Benzema hadde i motsetning til de fleste andre på Los Blancos en god sesong i fjor. Franskmannen endte på 21 mål i La Liga, og 30 mål totalt forrige sesong, et hav foran neste Real Madrid-spiller på toppscorerlista. Real Madrids nummer ni motbeviste alle kritikerne forrige sesong, og leverte en av sin beste sesonger for Los Blancos på lenge. Man kan jo bare tenke seg hvordan det hadde gått for Los Galacticos forrige sesong uten en Benzema i scoringsform. 

Eden Hazard er nok først og fremst nominert for Ballon d'Or på bakgrunn av sine prestasjoner for Chelsea forrige sesong. Belgieren var Chelsea sin beste spiller forrige sesong, og en helt avgjørende mann for laget fra London. Han scoret 16 mål i Premier League, 21 mål totalt gjennom hele sesongen. Kantspilleren var også en del av et Chelsea-lag som kom til Europa League-finalen, der de møtte byrival Arsenal. I finalen spilte Hazard en fantastisk kamp og scoret to av målene i 4-1-seieren over Arsenal. 

De 30 nominerte til Ballon d'Or: 

Sadio Mané , Sergio Agüero, Frenkie de Jong, Hugo Lloris, Dusan Tadic, Kylian Mbappé, Trent Alexander-Arnold, Donny van de Beek, Pierre-Emerick Aubameyang, Marc-André ter Stegen, Alisson, Cristiano Ronaldo, Matthijs de Ligt, Karim Benzema, Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk, Bernardo Silva, Heung-min Son, Robert Lewandowski, Roberto Firmino, Mohammed Salah, Eden Hazard, Marquinhos, Raheem Sterling, João Felix, Riyad Mahrez, Kevin De Bruyne, Kalidou Koulibaly, Antoine Griezmann og Lionel Messi.

Hvem håper du vinner Ballon d'Or?

Pmn6