Extra large  he17580
SEIER: Kroos scoret kampens eneste mål etter pasning fra Hazard, og Los Blancos sikret tre meget viktige poeng.

Galatasaray 0-1 Real Madrid

Los Blancos var best i Istanbul tirsdag kveld, og sikret tre livsviktige poeng.

Galatasaray 0-1 Real Madrid
Türk Telekom Stadyumu, Istanbul
Champions League, gruppespill
Tirsdag 22.oktober, kl:21.00

0-1 Toni Kroos (18') - Assist: Eden Hazard

Det har vært en sørgelig start på sesongen i Champions League-gruppespillet for Real Madrid, hvor de ble smadret i Frankrike mot Paris Saint-Germain uten et kvalifisert skudd på mål. Deretter fulgte de opp med å spille uavgjort på hjemmebane mot lilleputten Club Brugge, og det vil si at status var et poeng i forkant av oppgjøret mot storlaget fra Tyrkia. Heller ikke de har hatt spesielt stor suksess så langt, da de kun klarte uavgjort mot Club Brugge og gikk på tap for Paris Saint-Germain. Det var derfor en meget viktig kamp som ventet tirsdag kveld, hvor andreplassen i gruppen mest sannsynlig lå i potten. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Valverde (James 78'), Casemiro, Kroos - Rodrygo (Jovic 82'), Benzema, Hazard (Vinícius 79')

Galatasaray: Muslera - Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo - Donk (Feghouli 46'), Nzonzi, Seri (Mor 77') - Belhanda (Bayram 66'), Andone, Babel

Kroos åpner ballet

Det var en start som svingte fra side til side på Türk Telekom Stadyumu i Istanbul etter dommeren blåste oppgjøret i gang. Casemiro var først frempå da han forsøkte skuddfoten like før fem minutter, men forsøket endte et par meter over. Noen minutter senere kombinerte Benzema og Hazard, og sistnevnte sendte ballen inn i feltet, men den ble blokkert rett til Marcelo. Backen sendte ballen videre til Kroos som fyrte av, men også hans skudd ble blokkert. Ti minutter ut i oppgjøret kom vertene til deres første sjanse da Seri sendte et frispark tidlig inn i feltet mot Andone, og den rumenske angriperen klemte til, men Courtois gjorde en meget god redning og stoppet forsøket. Et lite minutt senere var en annen angriper frempå, nemlig Babel da han ble spilt i bakrom alene med Courtois, men kantspilleren fikk ikke kontroll på ballen, og forsøket sklei av foten. Like før kvarteret stormet Benzema fremover i banen, og franskmannen fant Rodrygo på siden, men skuddet til brassen gikk rett på Muslera. Kort tid senere spilte Valverde opp Benzema, og angriperen forsøkte curle ballen i det lengste hjørnet, men den endte omsider rett i klypene på Muslera. 

Like etter kvarteret kombinerte Benzema og Hazard på ny, hvor sistnevnte mottok ballen i feltet, og fant deretter Kroos med en pasning 45 grader ut. Tyskeren klemte til umiddelbart, og ballen gikk via foten til Seri og i mål til 0-1. Flott angrepsspill av gjestene. Ved halvspilt omgang kom vertene fremover på ny, og denne gang ble et innlegg sendt inn i boksen mot Andone, men angriperen headet like over fra langt hold. Noen minutter senere førte Kroos med seg ballen oppover i banen, og tyskeren sendte videre til Hazard som dro seg innover før han klemte til, men igjen rett på Muslera. En drøy halvtime ut i oppgjøret var Nagatomo på full fart inn i feltet, og japaneren sendte ballen videre inn i feltet, men Marcelo var med på notene og fikk klarert unna. Snaut ti minutter før hvilen kom Babel frem på siden, og han fant medspiller Belhanda på 16-meteren som klemte til, men Courtois var tidlig nede og avverget. Fem minutter før hvilen ble Valverde spilt opp på siden, og han spilte hurtig videre til Benzema som la ballen til rette og klemte til uten press, men forsøket ente en meter over. Et par minutter senere var den franske angriperen frempå igjen, og denne gang forsøkte han å curle ballen i hjørnet fra 20-meter, dog ikke presist nok da kula endte en meter utenfor. Dermed gikk lagene inn i garderoben på 0-1. 

Hazard i tverrliggeren

Det var gjestene som skulle komme til den første sjansen også i den andre omgangen, og igjen var det Benzema som var frempå. Franskmannen ble spilt i bakrom, og han holdt unna Luyindama før han klemte til, men Muslera reddet flott. Et lite minutt senere viste Rodrygo seg frem da han fintet seg gjennom feltet, og sendte ballen videre, dog ikke til noen medspillere. Like før timen kombinerte Benzema og Kroos, hvor sistnevnte mottok ballen i feltet, men der ble han kropps-taklet av Mariano uten at dommeren gjorde noe mer med saken. Et lite minutt senere sendte Benzema en pasning gjennom til Hazard, og kantspilleren forsøkte en avslutning, men igjen endte den rett på Muslera. En time ut i oppgjøret svingte Kroos en corner inn i boksen, og den ble klarert rett til Carvajal som klemte til på halv volley, men selv om skuddet duppet så hadde Muslera god kontroll. 

Fem minutter etter timen var passert så kombinerte Benzema og Hazard, hvor franskmannen spilte gjennom belgieren på flott vis. Kantspilleren fintet seg deretter forbi Muslera, før han sendte ballen knallhardt i tverrliggeren. Returen ble plukket opp av Marcelo som forsøkte en avslutning, men den ble reddet. Tjue minutter før full tid forsøkte Rodrygo et frekt skudd fra hjørnet av 16-meteren, men Muslera var med på notene og reddet. Et kvarter før slutt kom Marcelo frem på siden og inn boksen, og backen slapp 45 grader ut til Benzema, men igjen sendte angriperen ball rett i klypene på Muslera. Drøyt fem minutter før full tid ruvet Nzonzi høyest på et innlegg, men den høyreiste midtbanespilleren headet en halvmeter over. Kort tid senere så kombinerte Benzema og Vinícius Júnior, hvor sistnevnte forsøkte en avslutning, men igjen rett på Muslera. Avslutningsvis var det Casemiro som forsøkte lykken fra langt hold, men som så mange ganger før denne kvelden, så endte forsøket rett i fanget på Muslera. Flere sjanser ble det ikke, og det endte dermed 0-1 på Türk Telekom Stadyumu. 

Hvordan syns du Real Madrid presterte mot Galatasaray? 

Pmn6