Extra large rodrygo
CL-DEBUT: Rodrygo debuterte for første gang i Champions League igår.

Betryggende prestasjoner fra Hazard, Courtois og Rodrygo

Real Madrid vant skjebneoppgjøret mot Galatasaray. Hazard leverte godt, samtidig som at debutanten Rodrygo viste hva som bor i han. Courtois viste også at han ikke bør avskrives.

Det pirret i nervene før gårsdagens kamp. Et tap, eller uavgjort, i denne kampen ville ikke vært godt nok og risikoen var stor for at Madrid ikke skulle gå videre til sluttspillet. Hva er vel verre da enn å spille en slik kamp i Istanbul? Real Madrid klarte allikevel å overkomme Galatasaray og vant 1-0. Kampen var spennende, med sjanser begge veier. Det mest betryggende var prestasjonene til både Hazard og Courtois. Hazard har startet trått og har ikke fått vist seg frem fra sin beste side. Courtois har vært offer for mye kritikk og flere har ønsket Areola fra start. Rodrygo har man ikke de store forventningene til ennå, men til og med han viste hvordan han kan bidra fremover.

Hazard markerer seg altså med et stolpeskudd og en målgivende etter kampen. Han kom stadig til sjanser og var vanskelig å ta ballen fra. Denne utgaven av Hazard er sånn vi kjenner han. Han viste også god spillerforståelse da han jaget ballen i foranledningen til scoringen. Det er mange faktorer som har ført til at han ikke har prestert på topp i begynnelsen, men med kampen igår peker pilen oppover. Han skadet seg i pre-season, samtidig som at han ankom en ny liga og ny klubb. Han er ikke like arrogant og selvsikker som han var i Chelsea, og kunne skutt isteden for å gi ballen til Kroos i scoringssituasjonen. Det ville han nok gjort i Chelsea og kommer til å gjøre etterhvert som han blir varmere i trøya. Hazard trenger litt tid på å komme i toppform, samtidig som at han må riste av seg nervene som følger med å spille for Real Madrid.

Courtois har vært offer for mye kritikk helt siden ankomsten i Madrid, men markerte seg med to matchvinnende redninger igår. Det er ofte slik med keepere man har store forventninger til og det er ikke enkelt å ta plassen til Navas. Allikevel viste han igår at han reagerer godt og rydder opp i vriene situasjoner. Han fikk ihvertfall overbevist noen etter gårsdagens prestasjoner og det hjelper på selvtilliten. Han må bare forsette flyten fremover.

Rodrygo hadde man ikke de store forventingene til, men han overrasker igjen. Han startet sin første offisielle kamp med en scoring etter 90 sekunder mot Osasuna og skapte flere muligheter igår i sin første CL-kamp, på kanskje den tøffeste arenaen i Europa. Rodrygo kan vise til både ballkontroll, fart og teknikk. Det er også fint å se at Zidane tørr å satse på den yngre garden og han gjør nødvendige endringer på laget etter dårlige prestasjoner. Alle kommer til å få sjansen denne sesongen og Rodrygo har utnyttet den best av de unge i troppen.

Pmn6