Extra large rodrygo 21.7.2019 n2
IMPONERENDE: Rodrygo spilte en god kamp mot Galatasaray.

Rodrygo Goes bør starte flere kamper

Rodrygo Goes har imponert, og bør starte flere kamper. Shayan Jalilian kommenterer.

Det var en kamp Real Madrid måtte vinne i Istanbul mot Galatasaray, og selv om undertegnede synes det var en relativt tam forestilling fra Los Blancos sin side, så endte det med seier og det var det viktigste. Med Gareth Bale og Lucas Vazquez ute med skade, så var det knyttet spørsmålstegn rundt hvem som skulle starte ute til høyre. Zidane valgte den yngste medlemmen i troppen, Rodrygo.

Før kampen mot Galatasaray så hadde Rodrygo kun fått noen minutter mot Osasuna og Mallorca. I kampen mot Osasuna kom han inn etter drøye 70 minutter, og noe av det første han gjorde var å ta med seg ballen på en kontring og banke inn 2-0-scoringen. En vanvittig debut for Real Madrid. I helgen ble han også byttet inn mot Mallorca, men måtte nærmest spille på høyreback etter at Odriozola ble utvist i en kamp som Real Madrid tapte 1-0. 

Rodrygo har jobbet i det stille, og imponert Zidane på treningsøktene meldes det. Etter kampen sa han at det var en drøm som hadde gått i oppfyllelse å starte en så viktig Champions League-kamp, noe han ikke var forberedt på å gjøre i det hele tatt. Til tross for det, rettferdigjorde han uttaket til Zidane så til de grader. 18-åringen leverte en god kamp, og viste prov på det enorme potensialet han har.

Det beste med Rodrygo er mentaliteten hans. Til tross for prislappen, har han jobbet i det stille. Han har godtatt å spille for Castilla, og han har ventet tålmodig på muligheten sin. I kampen mot Galatasaray viste han ekstreme ferdigheter ved å passere spillere, og i tillegg viste han modenheten i spillet sitt når det kom til å ta valg. Det kan nå se ut som at han har vunnet Zidanes tillit.

Fede Valverde er en spiller som har vist seg frem når han har fått sjansen av Zidane, og takket være det så har han vunnet en plass på laget. Det blir nok vanskelig for Zidane å sette ut Bale når han er tilbake, men Rodrygo har hvert fall vist hva som bor i han og demonstrert at han fortjener flere muligheter. Det bør han også få, det er nemlig ingen grenser for hvor god denne brassen kan bli!

Pmn6