Extra large  2rm0837
NÅR? Når skal egentlig Sergio Busquets og Isco få sjansen til å krige om ballen i El Clásico på Camp Nou?

Kaoset rundt El Clásico fortsetter

Alt peker mot at El Clásico blir spilt 18. desember, men LaLiga vil ha det annerledes.

Disse dagene skulle vi normalt sett avisene fulle av stoff om El Clásico, som etter planen skulle blitt spilt lørdag klokken 13:00. Som følge av bråket i Catalonia har kampen dog blitt flyttet til en senere anledning, men det spanske fotballforbundet og LaLiga har fortsatt ikke kommet til enighet vedrørende ny kampdato. Real Madrid og Barcelona kom til enighet om at 18. desember var datoen de ønsket at kampen skulle bli spilt, noe begge lagene kommuniserte tydelig med offisielle pressemeldinger dagen det ble bestemt at kampen ikke skulle spilles denne helgen. 

Nylig kom RFEF, det spanske fotballforbundet, med en pressemelding der de bekreftet at kampen skulle bli spilt 18. desember. I et utdrag fra pressemeldingen kom det frem at RFEF hadde undersøkt andre potensielle datoer, men at de hadde falt på å støtte klubbenes ønske om å spille 18. desember. "Konkurransekomiteen har besluttet dette etter å ha brukt de siste dagene på å analysere forslagene fra begge klubbene, som begge var enige om at den 18. desember ville være ideelt for kampen". Dog så var ikke klokkeslett for kampen satt, ettersom dette er LaLiga sin jobb. Kampen var i utgangspunktet satt opp 13:00 lørdag 26. oktober, og grunnen for at den var satt opp på formiddagen var for at det asiatiske markedet også skulle få se kampen, noe som har en betydelig økonomisk fordel for LaLiga. Dette er ikke mulig dersom kampen spilles 18. desember, ettersom dette er en onsdag. 

Javier Tebas var raskt ute i media med å gi sin mening på at kampen skulle spilles 18. desember. Tebas mente at dette ikke var mulig, ettersom det spilles Copa del Rey-runde denne dagen, og dette er første Copa del Rey-runde hvor kampene kun spilles over en kamp, og ikke som dobbelt-oppgjør som tidligere. Tidligere i dag kom LaLiga med en offisiell pressemelding hvor de annonserer at de anker beslutningen til konkurransekomiteen til RFEF, og at El Clásico ikke kan spilles 18. desember. LaLiga har dermed bestemt seg for å anke beslutningen til retten, for å få flyttet El Clásico til en annen dato. 

I denne lange pressemeldingen, som du kan lese her, presenterte LaLiga flere forskjellige grunner til at El Clásico ikke bør spilles 18. desember. En av disse grunnene er at kampen bør spilles så tidlig som mulig, og LaLiga mener at den tidligste datoen som er mulig er 4. desember. Dette er en helg med en ordinær LaLiga-runde, men dersom kampen skulle blitt flyttet til denne datoen så ville Real Madrid og Barcelonas seriekamper denne helgen blitt flyttet til midtuken i forkant. Det trekkes også frem at RFEF tar ifra LaLiga mulighetene til å tjene penger kommersielt sett i forhold til kampen, og at dette også er en av grunnene til at kampen ikke kan spilles på denne datoen. 

Til syvende og sist trekker LaLiga frem at det overrasker de at RFEF har godtatt at kampen spilles 18. desember, ettersom dette som sagt er en dato der det skal spilles runde i Copa del Rey. LaLiga mener at dette er enda mer spesielt med tanke på at LaLiga mener kampen fint kan spilles 4. desember istedet. Det er derfor liten tvil om at LaLiga ønsker at denne kampen skal spilles 4. desember. Real Madrid slapp en nyhetssak på sine nettsider etter pressemeldingen fra RFEF hvor de skrev "Kampen mellom Barcelona og Real Madrid spilles til slutt onsdag 18. desember". Nå gjenstår det imidlertid å se når kampen spilles, om det blir 18. desember, 4. desember eller kanskje en annen dato?

Når tror du El Clásico spilles?

Pmn6