Extra large  he24590
MÅLTØRKE: I sist hjemmekamp mot Granada scoret Real Madrid fire mål, men Bale kom ikke på scoringslisten.

Bale sitt Bernabeu-mareritt

Gareth Bale har ikke scoret hjemme på Santiago Bernabeu siden 16. mars.

Alt tydet på at Gareth Bale ikke kom til å fortsette å spille sin fotball på Santiago Bernabeu denne sesongen. Zinedine Zidane lot ikke Bale være en del av troppen mot Villarreal og Real Sociedad forrige sesong, før han lot waliseren sitte på benken gjennom hele kampen mot Real Betis, idet som skulle være hans farvel til Santiago Bernabeu. Bale reiste på ferie og regnet nok med å spille med enn annen trøye neste sesong. Zidane var tydelig gjennom sommeren at jo før Bale dro, jo bedre. 

Les også: Gigant med liten g

Men kantspilleren forlot ikke Madrid, og åpnet denne sesongen med å assistere Karim Benzema i det som var sesongens første mål for Los Blancos. Nå har Bale funnet tilbake til selvtilliten, og han har scoret fire ganger siden Zidane kom tilbake til Madrid. Men han har ikke scoret hjemme på Santiago Bernabeu siden 16. mars mot Celta Vigo, den første kampen da Zidane var tilbake igjen i Madrid etter en pause på ni måneder. 

Siden den gang har Real Madrid spilt ti ganger på hjemmebane, og Bale har spilt til sammen 359 minutter uten å score foran sine egne fans. Han har bare scoret fire mål siden Zidane tok over, sammenlignet med Benzema som har scoret 18 mål. Målene har kommet mot Villarreal (2), Celta Vigo og Arsenal i treningskamp. Mye tyder på at Bale kommer til å få spilletid hjemme mot Leganes på onsdag, og han kommer nok til å være desperat etter å avslutte måltørken på Santiago Bernabeu. 

De ti siste kampene på Santiago Bernabeu hvor Bale ikke har scoret:

18/19: Real Madrid 3-2 Huesca - 90 minutter

18/19: Real Madrid 2-1 Eibar – 76 minutter

18/19: Real Madrid 3-0 Athletic - 21 minutter

18/19: Real Madrid 3-2 Villarreal (ikke en del av troppen)

18/19: Real Madrid 0-2 Betis (på benken gjennom hele kampen)

19/20: Real Madrid 1-1 Valladolid - 90 minutter

19/20: Real Madrid 3-2 Levante (suspendert)

19/20: Real Madrid 2-0 Osasuna (ikke en del av troppen)

19/20: Real Madrid 2-2 Club Brugge (ikke en del av troppen)

19/20: Real Madrid 4-2 Granada - 82 minutter

Burde Bale starte kampen mot Leganes på onsdag?

Pmn6