Extra large rodrygo 26.9.2019
NY SJANSE? Får Rodrygo en ny mulighet til å vise seg frem når Leganés gjester Santiago Bernabéu onsdag kveld?

Før kampen: CD Leganés (H)

På grunn av opptøyer i Katalonia ble det som skulle være rosin i pølsa forrige helg utsatt til midten av desember, dermed kan Real Madrid stille med særdeles friske bein mot dumpekandidaten Leganés hjemme på Santiago Bernabéu.

  • Real Madrid - CD Leganés 
  • Santiago Bernabéu
  • La Liga Santander Runde 11 
  • TV2 Sport/Strive sport 

Før kampstart onsdagskveld befinner “Los Vikingos” seg på en sjetteplass på tabellen, mye på grunn av ett utsatt «El Clasico» og en viss smell på Mallorca. Flere nordmenn kan nok i likhet med Real Madrid identifisere seg med hvordan det er med bekmørk aften på den spanske charterøya, så vi trenger ikke dvele mer over det.

For om forrige serierunde var av det dystre slaget for Real Madrid sin del, så gir sesongstarten til Leganés både klubbens supportere og den sportslige ledelsen god grunn til å male fanden på veggen. Syv tap, to uavgjort og en skarve seier er fasit for "Los Pepineros "i det kalenderen snart skriver november. Den fatale sesongstarten har allerede krevd sitt første offer i det Mauricio Pellegrino er blitt avskjediget i sin rolle som hovedtrener for bydelsklubben, og gudene skal vite at Luis Cembranos ubeseirede rekke står tidlig for fall i det han skal lede sine blåhvite menn fra forstaden de knappe to milene fra Butarque til Bernabéu. For Leganés har et fjell å bestige dersom de skal overleve denne sesongen, og i morgen får de en skikkelig syretest. 

Ingen røyk uten ild? 

Tilsynelatende skal det være harmoni i og rundt Real Madrid om dagen. De aller fleste spillerne er for første gang spilleklare inn mot kampen, sett bort fra Nacho og Asensio som så kjent er ute i litt lengre tid. Noe som omsider burde gi trener Zinedine Zidane flere valgmuligheter enn han har hatt på lang tid, hvor laguttaket de tidligere kampene har bært tydelig preg av hvem som har vært skadefri. 

Likevel, på tross av det som tilsynelatende bare skal være fryd og gammen så har det ulmet litt i bålet denne uken. En av sommerens største overgangssagaer har nemlig blusset opp igjen, den evinnelige Bale-sagaen virker ingen enda ha og er igjen i medienes søkelys. Den walisiske lynvingen fikk som kjent en av sine mange muskelskader under forrige landslagspause, og en Londontur skal ha fått fart på ryktene igjen. I følge AS, så skal klubben være villig til å selge kantspilleren allerede i januar. Vider ifølge AS skal hovedpersonen selv ha gitt beskjed til klubben om at han ikke ønsket publikasjoner om den medisinske rapporten. Noen returdato for waliseren er i alle fall enda ikke kjent for oss utestående, og som med mye annet her i livet så får tiden vise hva som blir neste vending i sagaen om Bale. Trener Zidane har for øvrig vært ute å avkreftet ryktene om at Bale er på vei vekk, naturlig nok. 

Et uhyre spennende laguttak 

I all hovedsak synes jeg det er trist at hysteriet rundt Bale har begynt å blusse opp igjen, dette på tross av at jeg aldri har vært blant milliard-mannens største supportere. For faktumet er at Bale har vist en karakterstyrke ut av en annen verden, ved å brette opp armene på den måten han har gjort så langt denne sesongen. Selv om det er tidlig å si hva som skjer med Bale, så er en ting sikkert og det er at han ikke spiller i morgen kveld. Dette gjør at laget mister en etterlengtet dimensjon offensivt, spesielt med tanke på at Karim Benzema per dags dato er den eneste av våre spillere som kan regnes som en målgarantist. 

Hvilken løsning Zidane velger på den betente høyrekanten, kan på mange måter gi en klar indikasjon på hvem han ønsker å satse på. For slik det er per dags dato er det i utgangspunktet seks alternativer, dersom han velger å spiller enn noe mer asymmetrisk formasjon. Kandidatene er Lucas, Brahim, Rodrygo, James, Isco og Vinícius slik jeg ser det. I utgangspunktet tror jeg til manges store glede at Lucas ikke er aktuell for startplass, og det samme kan sies om Brahim som akkurat er tilbake fra skade. Følger man eliminerings-metoden videre, så vil jeg også utelukke Vinícius. Vinícius har fått sine muligheter på høyresiden, og i beste fall har den ellers sprudlende brassen sett ut som en fattigmanns-utgave av Lucas de gangene han har fått sjansen. Dermed står man igjen med de to tierne og den siste nye fra Brasil. Personlig tror jeg Zidane heller mot Rodrygo i denne kampen, mye på grunn av ungguttens gjennombruddskraft og nese for mål. 

James og Isco må nok slik jeg ser det belage seg på å kjempe om den siste midtbane-plassen ved siden av Kroos og Casemiro, i det som kommer til å bli et skikkelig bikkjeslagsmål. For på midtbanen er kandidatene mange, og på toppen av det hele med svært forskjellige ferdigheter. Flere eksperter mener at Casemiro, Valverde og Kroos er den beste midtbanetrioen Real Madrid per dags dato kan stille med, noe som sier utrolig mye om hvor ufattelig god Valverde har vært den siste tiden. Spørsmålet er om han er riktig mann når tabelljumboen parkerer bussen foran svært rutinerte Iván Cuéllar imorgen klokken 21:00. For det er ingen hvem som helst den unge midtbanedynamoen skal kjempe om plassen mot, det er nemlig de to siste verdensmesterskapenes aller største åpenbaringer. James har som regel vært strålende denne sesongen, og som få andre spillere i dette laget har han en nese for mål. Faktisk har colombianeren snittet på et målpoeng hvert 95 minutt de siste sesongene, og akkurat dette kan komme godt med mot en motstander som vanligvis er vanskelig å bryte ned. Luka Modrić har vært skadeplaget denne sesongen, og på et eller annet tidspunkt må verdens beste spiller i 2018 spilles varm. Morgendagen kan være en glimrende anledning for akkurat det. 

Motstanderen 

Leganés befinner seg som kjent i utkanten av Madrid , svært nært Getafe.  Vår eminente høyreback Daniel Carvajal er født og oppvokst i området.  Leganés er også klubben Real Madrid i sin tid sendte den ikke helt ukjente spissjuvelen Samuel Eto'o på lån til, før kameruneren senere skulle bli solgt til forrige rundes motstander og gjøre gigantsuksess. Andriy Lunin er en annen Real Madrid-spiller som har vært på lån hos den lille bydelsklubben, også han uten nevneverdig suksess. 

Mauricio Pellegrino var inntil nylig hovedtrener, før Luis Cembranos fikk det midlertidige ansvaret.  På tross av at den tidligere argentinske landslagspilleren startet sin trenerkarriere i Madrid-klubben bra, så har laget denne sesongen som kjent vært på en svært nedadgående formkurve. Nyansatte Cembranos er enn så lenge et ubeskrevet blad, og det er vanskelig å vite hvordan han vil angripe Real Madrid i morgen. Utifra hvordan kampen mot Mallorca gikk i helgen, så kan det være rimelig å anta at vi vil se en direkte og kompakt fotball med fokus på kontringer. Martin Braithwaite er nok trussel nummer en for Sergio Ramos og Varene, selvom Guido Carillo på en god dag også kan være kapabel til å skape trøbbel for et tidvis shaky Real Madrid-forsvar. Det meste av ballspillet som vil bli foretatt kommer til å gå gjennom den tidligere Las Palmas-helten med den helfrekke barten, Roque Mesa som for sesongen er ny på dette Leganés -laget. Rundt Mesa kommer den etterhvert svært rutinerte midtbanetraveren Recio til å være lagets motor, hvor hovedoppgaven nok vil bestå i å så godt det lar seg gjøre ta Kroos ut av kampen. 

Statistikk 

Oversikt siste ti kamper lagene innbyrdes. 

  • Real Madrid seire: 7
  • Uavgjorte kamper: 1
  • Leganés seire: 2

Målforskjellen er 22-9 i favør Real Madrid. 


Potensiell startoppstilling 4-2-3-1: Cortouis, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić , Hazard, Benzema, Rodrygo 

Hvordan tror du kampen ender? Og hvem tipper du Zinedine ZIdane velger på den siste midtbaneplassen og på høyrevingen? 

Pmn6