Extra large luka modric 31.8.2019
FRUSTRERENDE: Til nå denne sesongen har Luka Modric vært plaget av skader og lite stabilitet.

Modric: - Han snakker og forstår spansk

I et nylig intervju har Luka Modric tatt Gareth Bale i forsvar etter kritikken han stadig får i media.

Det er nå omtrent et år siden Luka Modric vant Gullballen, og det er ikke feil å si at han har slitt med å spille på sitt beste etter at han fikk den utmerkelsen. Det er flere årsaker til det. Alderens han hjelper ikke, og i tillegg har han i en årrekke vært fast på Real Madrid-midtbanen og det er begrenset hvor mye slitasje de beinene hans kan takle. Likevel er han fremdeles en viktig del av troppen, og hans navn føres som regel alltid opp dersom han er i form til å spille. Nylig har han blitt intervjuet av Club del Deportista.

Sergio Ramos sin scoring i Lisboa (Champions League-finalen mot Atlético Madrid i 2014) endret klubbens historie. Real Madrid har alltid vunnet mye, men før den kampen, hadde de ikke vunnet Champions League på tolv år. Det målet endret mye. Etter det begynte vi å bli sterke i Europa, og motstanderlagene fryktet å møte oss. 
Mentaliteten er viktig. I tolv år pratet folk hele tiden om "La Decima, La Decima, La Decima, La Decima". Med Jose Mourinho nådde vi semifinalen tre år på rad, men klarte ikke å ta det siste steget. Det begynte å bli vanskelig, for det satt i oss mentalt at vi ikke klarte å nå finalen. Og når vi omsider gjorde det, og med den scoringen til Ramos... jeg får enda gåsehud.

Bale

Bale og jeg er veldig like. Vi er sjenerte typer, og noen ganger snakker vi ikke høyt. Gareth snakker og forstår spansk. Han kommer veldig godt overens med sine lagkamerater, og han er glad for å være i verdens beste klubb. Han har vist eksemplarisk oppførsel gjennom tiden sin i Real Madrid.

Posisjonen hans

Redknapp og Bilic var de to første som begynte å bruke meg sentralt på midtbanen. Under Mourinho hadde jeg en mer offensiv rolle, men de siste sesongene har jeg vært en ren midtbanespiller og det er en rolle som passer meg godt. Jeg har vært det siden Carlo Ancelotti-tiden.

Gullballen

Jeg liker ikke å snakke om meg selv, men individuelt hadde jeg et fantastisk år. Det fikk anerkjennelse, og når så mange mennesker var enige i at jeg burde vinne så gjorde det meg stolt. Hele fotballverden kom sammen og stemte meg frem som vinneren. Det var en veldig vanskelig utmerkelse å vinne, men det var fantastisk.
Pmn6