Extra large  2vc3030
STORSEIER: Fem ulike spillere scoret i utklassingen av lillebror Leganés onsdag kveld.

Real Madrid 5-0 Leganés

Storebror banket lillebror onsdag kveld, hvor det ble scoret fem ganger og buret ble holdt rent.

Real Madrid 5-0 Leganés
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 11
Onsdag 30.oktober, kl:21.15

1-0 Rodrygo Goes (6') - Assist: Karim Benzema
2-0 Toni Kroos (8') - Assist: Karim Benzema
3-0 Sergio Ramos (24') - [Straffespark]
4-0 Karim Benzema (68') - [Straffespark]
5-0 Luka Jovic (90+2') - Assist: Dani Carvajal

Los Blancos skulle etter planen spilt et av verdens største oppgjør innen klubbfotball helgen som var, men grunnet uroen i Barcelona så ble El Clásico utsatt. Det ble derfor en frihelg for Zidane og hans mannskap i forkant av oppgjøret mot byrival, og bunnlaget i LaLiga, nemlig Leganés. Lilleputten fra utsiden av Madrid har slitt stort så langt denne sesongen, og det var derfor et meget tøft oppgjør mot storebror som ventet på Santiago Bernabéu onsdag kveld. Selv om spillere som Bale, James og Vinícius var utelatt fra troppen, så var det slagkraftig Real Madrid-lag som stilte opp til kamp. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Valverde (Isco 74'), Casemiro, Kroos (Modric 62') - Rodrygo, Benzema (Jovic 69'), Hazard

Leganés: Soriano - Bustinza (Rosales 72'), Tarin, Omeruo, Silva - Rivera, Awaziem - En-Nesyri, Oscar (Ruibal 66'), Rodrigues (Recio 56') - Braithwaite

To mål på to minutter

Det skulle ikke gå lang tid før man fikk se hvem som skulle dominere oppgjøret på Santiago Bernabéu onsdag kveld, for allerede etter seks minutter så lå ballen i mål. Hazard holdt et lite finte-show på siden før han slapp til Marcelo, og backen sendte ballen mot bakerste stolpe hvor Benzema enkelt dyttet ballen inn i feltet igjen, hvor Rodrygo var på rett sted og styrte inn 1-0. Snaut to minutter senere brøt Casemiro en ball hos gjestene, og spilte frem Benzema som stormet fremover før han nærmest skjøt ballen i beina på Kroos som styrte inn 2-0. To mål på to minutter fra vertene. Et kvarter ut i oppgjøret dro Benzema seg innover i banen, og franskmannen forsøkte seg på lengste kryss, men forsøket endte over. Fem minutter senere mottok Rodrygo ballen på bakerste stolpe, og unggutten spilte inn mot Hazard, men belgieren sov og fikk ikke med seg pasningen. Vertene plukket omsider ballen opp hurtig igjen, og Benzema sendte til Kroos som ladet skuddfoten, men selv om skuddet hadde god retning så fikk Soriano en hånd på ballen og hindret scoring. 

Et lite minutt senere så mottok Varane ballen siden av 16-meteren, og midtstopperen slo et perfekt innlegg mot Benzema som forsøkte et brassespark, men forsøket endte en meter utenfor. Ved halvspilt omgang ble Hazard spilt i bakrom, og belgieren fintet vekk Soriano før han ble felt, hvilket ledet til straffespark. Sergio Ramos gjorde seg klar, og sendte ballen mot høyre hvilket var samme vei som Soriano og målvakten reddet. VAR ville omsider ha en finger med i spillet, og straffen måtte tas på nytt da Soriano forlot mållinjen for tidlig. Kapteinen gjorde seg klar på ny, og denne gang sendte han sisteskansen feil vei før han økte til 3-0. Noen minutter før halvtimen viste Real Madrid-eiendom Óscar Rodríguez seg frem med et skudd fra langt hold, men Courtois var med på notene og reddet flott. Et kvarter før hvilen fintet Rodrygo backen Silva i pølsebua for han fant Valverde i feltet, men fra fem meter satte midtbanespillere skuddet over, utrolig nok. Ti minutter senere kombinerte Benzema og Carvajal flott, hvor franskmannen fikk ballen tilbake i feltet og forsøkte lykken, men Soriano reddet. Et lite minutt senere forsøkte Rodrygo seg med en heading, men forsøket gikk over og lagene gikk inn i hvilen på 3-0. 

Jovic får sitt første

Vertene gjorde som i den første omgangen, og åpnet best etter hvilen. Et par minutter ut i omgangen mottok Marcelo ballen på en retur fra en corner, og han klemte til med høyre, men forsøket endte rett på Soriano. Noen minutter senere kom gjestene på en sjelden visitt, og danske Braithwaite forsøkte lykken fra skrått hold, men Courtois hadde full kontroll. En time ut i oppgjøret kom Rodrygo forbi på siden, og han sendte inn i feltet mot Benzema, men franskmannen fikk akkurat ikke en fot på ballen. Noen minutter senere mottok Benzema ballen på tjue meter, og han dro seg innover i feltet før han skrudde ballen i stolpen. Noen sekunder etterpå var de på farten igjen, hvor Marcelo hadde ballen på tjue meter og slapp til Modric som stormet inn i feltet og gikk ned. Et nytt straffespark til Los Blancos. Denne gang var det Karim Benzema som gjorde seg klar, og franskmannen var iskald i duell med Soriano, hvilket betød 4-0. Et par minutter senere kontret vertene, hvor Rodrygo forsøkte å spille frem Ramos, men ballen ble blokkert rett til Jovic som testet lykken, men forsøket endte til side for mål. 

Angriperen var frempå noen minutter senere da han headet et innlegg fra Carvajal i mål, men han var i offside og scoringen ble korrekt annullert. Ti minutter før full tid ble Hazard spilt gjennom i feltet, og kantspilleren spilte uselvisk mot Varane på åpent mål, men franskmannen var ikke helt med på notene og det ebbet ut i intet. Et par minutter senere forsøkte Marcelo lykken på halv-volley, men Soriano gjorde en god redning og hindret scoring. Fem minutter før full tid var det Isco sin tur til å forsøke seg fra om lag tjue meter, men igjen var Soriano der, og muligens burde Isco spilt til medspillerne han hadde med seg. Et par minutter senere kom Silva gjennom, og backen forsøkte seg, men Courtois var der og reddet forsøket. På overtid sendte Isco ballen til Modric på siden, og kroaten fant Carvajal i bedre posisjon, hvor backen sendte ballen inn i boksen. Der ruvet innbytter Jovic høyest, og angriperen headet vakkert inn sitt første offisielle mål for Los Blancos. Et minutt senere var han nære å få seg et mål til, da Jovic sklidde en ball mot mål, men Soriano reddet, og dermed endte det 5-0 på Santiago Bernabéu. 

Hva tenker du om kampen mot Leganés? 

Pmn6