Extra large presidente zidane 1am8200thumb
GRUNN TIL Å SMILE: Real Madrids høye herrer Zinedine Zidane og Florentino Pérez er nok fornøyd med flere av spillerne på utlån.

Leiesoldatene: Det begynner å dra seg til

Oktober måned med alt det måtte føre seg er omsider er over, noe som betyr at sesongen nærmer seg halvspilt med stormskritt.

Martin Ødegaard - Real Sociedad 

“Ja, hvor skal man starte? At han i det hele tatt har etablert seg som fast inventar på nåværende tidspunkt har overgått de forventingene jeg hadde til min landsmanns første måneder i Donostia. Personlig hadde jeg forhåpninger om regelmessig spilletid fra start, i all hovedsak som høyreving med muligheter for en mer sentral rolle på sikt. Imanol Alguacil har fra dag en spilt han som en offensiv sentral midtbanespiller, noe som jo er den posisjonen som faller drammenseren mest naturlig. “ - Ref forrige oppdatering 

Som jeg også skrev i forrige oppdatering rundt nordmannen så tar han steg for hver dag som går, om enn ikke like tydelige som tidligere i sesongen. Den største forskjellen er i all hovedsak at det aller største hysteriet har lagt seg, men de solide prestasjonene forekommer like ofte som godværsdager på Gran Canaria. Solid er og blir nøkkelordet. For bunnnivået til guttungen som allerede i konfirmasjonsalder drev godt etablerte eliteseriespillere til glade vanvidd har økt betraktelig, og selv om han ikke har vært blant La Reals mest produktive hva angår målpoeng den siste måneden - så har han absolutt  vært en av de beste totalt sett.  

Statistikk 

 • Kamper: 10 / 990 minutter 
 • Mål: 2 
 • Målgivende: 3
 • Banens beste: 2 

Rent statistisk så har den norske landslagsspilleren ikke bokført seg med mer enn ett målpoeng siden forrige oppdatering. Likevel har han til gode å bli benket av trener Imanol Alguacil, noe som må sies å være imponerende gitt Real Sociedads gode offensive bredde. Siden sist har det riktignok vært en landslagspause, hvor Norge tok imot Spania på Ullevål. Der kunne man se 20-åringen i full vigør snurre rundt med hele den spanske armada, som om de skulle vært stillestående statister i en flamenco-forestilling. 

Den meste interresante fremgangen til Ødegaard er som nevnt det skyhøye bunnivået han for øyeblikket virker å inneha, noe som tydelig gjenspeiler seg på banen. Alltid ledig, samtidig som han hele veien ønsker ball for å ta nye offensive initattiv. Et kjennetegn man ofte ser oss verdensklassespillere, for øyeblikket vaker drammenseren i vannskorpen til å bli kunne defineres som akkurat det. Så langt denne sesongen har Ødegaard 7.40 av 10 i gjennomsnitt av den etterhvert anerkjente nettsiden whoscored, noe som hadde vært den fjerde beste scoren i Real Madrid så langt denne sesongen. Kun slått av Karim Benzema, Toni Kroos og Casemiro. 

Achraf Hakimi - Borussia Dortmund 

“Så langt har Hakimi spilt både venstre og høyreback, og marokkanerens allsidighet fører med seg ekstra minutter. Selv om tallenes tale er klare, Hakimi spiller betraktelig bedre dersom han får være venstreback. “ - Ref forrige oppdatering 

Den marokkanske dynamoen har allerede fått god bruk sin enorme allsidighet denne sesongen, hvor han både har vært nødt å spille høyre og venstreback. I utgangspunktet ikke en markant forskjell fra en høyrefotet back, som er best som venstreback. Den siste tiden har Hakimi virkelig fått kjent på endringens vind, for i løpet av de fire siste kampene har Dortmunds sveitsiske trenergeni brukt han som vingspiller. Ikke ulikt hva Juande Ramos og Manuel Pellegrini i sin tid gjorde med Marcelo. For mot  Inter Milan, Borussia Mönchengladbach, Freiburg og Slavia Praha spilte marokkaneren venstreving, noe han også gjorde med bravur.

Mot Slavia Praha i sin relativt ferske kantrolle noterte Hakimi seg med hele to mål i det som i aller høyeste grad kan beskrives som en kanonkamp av unggutten. Den påfølgende kampen mot Freiburg i Bundesliga fulgte han like så gjerne opp med ny scoring, før han til slutt endte scoringsrekken mot Inter. 

Statistikk 

 • Kamper: 12 /946 minutter 
 • Mål: 4
 • Målgivende: 1 
 • Banens beste:3

Siden forrige oppdatering, så har Hakimi over doblet nesten samtlige statistikker. Det har blitt 500 flere minutter med banetid, tre nye mål og tre banes beste opptredner i det som har vært en fabelaktig oktober for den svært allsidige marokkaneren. I tillegg er det svært positivt sett med Real Madrid-øyne at han får en unik taktisk-skolering i Tyskland, hvor han får muligheten til å bekle flere forskjellige roller i beste Guardiola-stil. I tillegg har han etablert seg som en fast starter i en kruttsterk Dortmund-tropp, hvor han er balanserende spilller i et ellers super offensivt Dortmund. Om formkurven og utviklingen fortsetter i dette sporet, så burde hverken Marcelo, Carvajal eller Mendy føle seg trygg på noen startplass neste sesong. 

Borja Mayoral - Levante 

"Mayoral har fått spille de fleste minuttene så langt denne sesongen, men han konkurerer også om spilletid med rutinerte La Liga travere i Roger Martí og Sergio León. Tar ikke prestasjonene seg opp for den spanske u-landslagspilleren opp i de nærmeste kampene, så vil han være i en reell fare for å miste verdifull spilletid." - Ref forrige oppdatering 

Som nevnt i forrige oppdatering så var Borja Mayoral nødt å brette opp armene for å ikke miste plassen. Prestasjonene den siste måneden har uteblitt for den unge spissen, noe som har ført til at det har blitt begrensete muligheter under Paco López. Levante-laget på sin side har stabilisert seg på midten av tabellen, og viser at de er langt fra noe dårlig fotball-lag.  

Statistikk 

 • Kamper: 9/557 minutter 
 • Mål: 2
 • Målgivende: 0
 • Banens best: 0 

I den siste kampen mot Real Sociedad fikk Mayoral muligheten fra start, en mulighet han grep med begge hender. I slutten av første omgang sto målniken riktig plassert etter ett treff i treverket av Enis Bardhi og lirket returen i nettmaskene. Levante vant til slutt 1-2 på nye Anoeta mot Martin Ødegaards Real Sociedad.  Så langt denne sesongen har Mayoral gjort to mål, men i følge xG-statistikker burde han vært nærmere fire mål. Med litt mer tur, så hadde sesongen så langt sett langt lysere ut for spissen. Kanskje kan målet mot La Real være vendepunktet for den tidligere u21- landslagsspilleren.

Takefusa Kubo - RCD Mallorca 

"Så langt har nok Kubo sitt litt med å hevde seg for sin nye klubb, og tallene har ikke vært strålende hva angår målpoeng eller andre nøkkel-statistikker. Dette vil nok kommer etterhvert, og det er nok viktig å ha i bakhode at han spiller for det som kommer til å være et bunnlag denne sesongen." - Ref forrige oppdatering 

Den siste måneden har det kun blitt 90 minutter med banetid for den lynhurtige kantspilleren med den utsøkte nærteknikken, og japaneren har nok erfart at det er langt vanskeligere å hevde seg for et Mallorca-lag i sesong enn for et Real Madrid-lag i en sesongoppkjøring. 

Statistikk 

 • Kamper: 7/384 minutter 
 • Mål: 0
 • Målgivende: 1
 • Banens beste: 0

Enn så lenge har Take  fått rollen som en "impactspiller "som byttes inn etterhvert i kampene, og selve gjennombruddet på ferieøya lar enn så lenge vente litt på seg. Siden forrige oppdatering, så har i alle fall Kubo fått sitt første målpoeng. Ut ifra xG-statistikker så er det ikke slik at han underpresterer hva angår målgivende pasninger eller mål akkurat nå. Mallorca har den siste tiden kjempet seg vekk fra direkte nedrykksplass, og har i skrivende stund 11 poeng. Det er derimot bare to poeng ned til Celta Vigo på 18. plass , og det er fortsatt lite som tyder på at det kommer til å bli en enkel sesong for øy-laget. 

Sergio Reguilón - Sevilla 

"Siden forrige rapport har Reguilón ikke bidratt direkte til flere målpoeng for Sevilla, men fast spilletid har han opprettholdt. Riktignok har eventyr-prestasjonene justert seg noe, selvom han fortsatt er en viktig bidragsyter for Sevilla sitt offensive spill." - ref forrige oppdatering 

Etter en noe sjanglete September, så har igjen Sevilla fått fart på skøytene.  I det vi skriver serierunde 11 har Reguilón og Sevilla 20 poeng, kun to poeng bak serieleder Barcelona.  Julen Lopeteguis menn scorer ikke spesielt mange mål, men til gjengjeld slipper de heller ikke inn all verdens til mål i mot. På mange måter har den tidligere Real Madrid-treneren skapt et "Atlético-light ". 

Statistikk 

 • Kamper: 9/739 minutter 
 • Mål: 1 
 • Målgivende: 1
 • Banens beste: 1 

For den 22-år gamle venstrebacken har det vært stille, spesielt etter formtoppen han var inne i august . På tross av at det har vært stille så har Reguilón leverte på det jevne, og har vært en viktig del av et godt Sevilla forsvar som kun har sluppet inn 12 mål i løpet av 11 kamper.  På mange måter har han vært en seks av ti på børsen, noe som forøvrig er en spillertyper de aller fleste lag har bruk for. Ut ifra xG-statistikker så leverer han omtrent det man kan forvente av målpoeng, hverken mer eller mindre.  

Jesus Vallejo - Wolverhampton 

"Karakterstyrken skal i alle fall unge Vallejo få testet i tiden som kommer, for etter en slik debut som midtstopper i det som av mange er ansett å være verdens jevneste liga kan bety at det blir lenge til neste mulighet. Så her må nok unggutten smøre seg med tålmodighet, bite tennene sammen og virkelig jobbe hardt på trening for overbevise Nuno Santo om at han er verdig en plass på laget" - Ref forrige oppdatering 

Siden sist oppdatering så har det kun blitt med en mulighet til for Vallejo. Den kom i en kamp mot Southampton som innbytter, kampen endte 1-1 og Vallejo fikk 72 minutter banetid. Det gikk noe bedre enn Chelsea-kampen, men prestasjonen var på langt nær nok til å overbevise Wolves portugisiske hærfører om at han fortjener nevneverdig mer tid.

Statistikk 

 • Kamper: 2/162 minutter 
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0
 • Banens beste: 0

Ut i fra hvordan låneoppholdet så langt har gått, så er det lov å stille seg spørsmålet om hva i alle dager klubben tenkte på når de sendte den unge skade-utsatte midtstopperen til Premier League.  Det er riktignok lett å være etterpåklok, og sesongen er til gjengeld lang. Det vil uansett være rimelig å anta at Real Madrids sportslige apparat vil ha tett kontakt med Wolverhampton om planene videre, og det er ikke utenkelig at det er best for alle parter og skille lag ved inngangen av et nytt år. 

Dani Ceballos - Arsenal

"I tiden som kommer vil nok være viktig å ta vare på de mulighetene han får, og han vil nok få muligheter fra start ute i Europa.  For slik det er per nå med de defensive startvanskene til Arsenal, så har jeg vanskelig for å se for meg at Ceballos vil bli vurdert som en starter så lenge Lacazette, Aubameyang og Pepe er friskmeldt. Dette på tross av at Ceballos er en særdeles god i begge ender av boksen. I ligaen vil nok mulighetene komme ved skadeavbrekk og innhopp, inntil Unai Emery har fått orden og tryggheten defensivt. "- Ref forrige oppdatering.

Dani Ceballos ble lovet 40 kamper av Unai Emery i det han fikk signerte under på avtalen med Arsenal, og det er godt mulig han vil ende med 40 kamper ved endt sesong. Likevel vil nok mange av de komme som innbytter, med mindre spanjolen hever nivået enda litt til. For etter den gode sesongstarten, så har ikke Ceballos klart å spille seg inn som en fast starter for dette Arsenal-laget. Det skyldes riktignok en rekke faktorer, deriblant den fantastiske angrepstrioen klubben allerede er i besittelse av. Europa League og de mange regionale cupene Arsenal er med i blir nok som nevnt tidligere utstillingsvinduet i første omgang, og ute i Europa har han allerede vist at han kan spille fotball for Arsenal. 

Statistikk

 • Kamper: 13/ 727 minutter
 • Mål: 1
 • Målgivende: 2 
 • Banens beste: 1 

I Premier League så har han som oftest fått muligheten som innbytter, og den trenden vil nok fortsette en stund til. For øyeblikket er nemlig Emery under et sterkt press, på tross av at Arsenal kun ligger fire poeng bak den viktige fjerdeplassen. Heldigvis for Emery så ligger Arsenal til gjengjeld foran konkurrenter som  Manchester United og Tottenham. Det som kan bli en viktig faktor for Ceballos spilletid i serien er Arsenals manglende målteft, for laget har kun scoret i snitt kun 1,5 mål per kamp. Ankepunktet mot at Ceballos skal få flere minutter er alle målene laget slipper inn, som forøvrig er 1,4 innslupne mål per kamp. For pragmatiske og svært tilpasningsdyktige Emery virker enda ikke å ha funnet sin beste ellever, og det er på langt nær for sent for Ceballos å bli en del av den. 

Luca Zidane - Racing Santander 

Kamper: 11(+4) 

Mål imot: 14(+8) 

Smultringer: 3 

Tabellplassering: 21 . Segunda Divisjon ( -3)


Alberto Soro - Real Zaragoza 

Kamper: 7 (+4) 

Mål:1(+1)

Målgivende: 1

Tabellplassering: 9. Segunda Divisjon (-5) 


Andriy Lunin - Real Valladolid 

Kamper: 0

Mål imot:0

Smultringer:0 

Tabellplassering: 13. La Liga (-3) 

Hvilke av de unge lovende prospektene har imponert deg mest den siste måneden? 

Pmn6