Extra large mendy og james
SNART TILBAKE?: James og Bale gjør stadig fremskritt.

James og Bale nærmer seg retur

MARCA melder om at formen til James og Bale stadig blir bedre, men det er usannsynlig at de er klare til onsdagens kamp mot Galatasaray.

Bale og James nærmer seg comeback etter skadefravær. MARCA melder om at begge spillerne gjør fremskritt, men trener fortsatt ikke normalt sammen med resten av gjengen. Det er muligens fordi de ikke skal involveres i kampen mot Galatasaray på onsdag. Man kan uansett forvente å se James og Bale tilbake i aksjon ganske snart og det gjør troppen nærmest komplett. Det har ikke kommet flere oppdateringer rundt fremgangen til Nacho og Asensio, men sistnevnte ventes tilbake tidlig neste år. Det er uvisst når Nacho er tilbake, men Madrid er godt dekket defensivt, så foreløpig er det ingen krise. Med James og Bale tilbake i form, kan Madrid stille sin sterkeste offensive ellever.

Madrid har hatt usedvanlige problemer med skader denne sesongen, der Mendy har vært skadet to ganger på noen få måneder. Hazard kom sent i gang med sesongen, men begynner å finne seg selv i disse tider. Både Rodrygo, Modric, Kroos, Jovic og Marcelo har også hatt skadefravær denne sesongen. Heldigvis har ikke skadene påvirket laget nevneverdig, men med alle spillere friske til enhver tid ville nok resultatene i visse kamper vært annerledes. Madrid har spilt flere uavgjorte kamper mot enklere motstand, der flere nøkkelspillere har vært savnet. Med Bale i troppen mot Mallorca og Hazard i toppform mot Valladolid og Villareal tidligere denne sesongen ville nok sjansene vært i favør seier. 

Det blir viktig for Zidane å holde troppen frisk denne sesongen. Madrid slipper for første gang på lang tid å spille klubb-VM, samt at troppen både er bedre og bredere enn tidligere. Flere spillere har vist at de fortjener muligheten og Zidane har også vist tendenser til "A og B-lags" strategien, som sikret både liga og CL-gull i 16/17-sesongen. Det er ingen fare å rotere når man er i en slik situasjon, der spillere som Modric, Ramos og Kroos stadig har behov for mere hvile. Zidane klarte å overtale Ronaldo til å stå over flere kamper og dermed bør det ikke være noe problem å overbevise denne gjengen om å gjøre det samme. Valverde og Rodrygo kan enkelt erstatte Bale og Casemiro i visse kamper, samt at James kan dekke for Modric. Militao har vært litt opp og ned denne sesongen, men i kamper med mindre press vil han enkelt klare å dekke for Ramos. Mendy kan også ta rollen til Marcelo, dog med litt mindre rutine og teft. La oss uansett håpe på seier mot Galatasaray på onsdag og friske spillere fremover.

Pmn6