Extra large untitled
PRESSEKONFERANSE: Zinédine Zidane møtte pressen på Valdebebas tidligere i dag.

Zidane: – Mbappé drømmer om Real Madrid

Zidane snakket med pressen i forkant av morgendagens Champions League-kamp mot Galatasaray.

I morgen kveld skal Real Madrid møte Galatasaray til Champions League-kamp på Santiago Bernabéu, og de helhvite fra Madrid kan trolig sikre seg avansement i turneringen ved seier. Dermed hviler det et stort press på Zidane og hans mannskap, spesielt i etterkant av lørdagens 0-0-kamp mot Real Betis. Real Madrid vant 0-1 i Istanbul i motsatt oppgjør for to uker siden, og Santiago Bernabéu-publikumet forventer intet dårligere enn det i morgen kveld.

Les også: James og Bale nærmer seg retur

Zidane møtte også pressen i forkant av kampen mot Galatasaray, men det ble som forventet lite snakk om kampen i seg selv. Det var selvsagt VAR, Gareth Bale og James Rodríguez som sto i fokus. Mange følte at Real Madrid ble snytt for straffespark i lørdagens kamp mot Real Betis, og Zidane svarte på spørsmål rundt VAR under pressekonferansen. Han snakket altså også en del om de siste dagers utvikling i Bale-sagaen. I tillegg hadde den franske treneren en interessant kommentar på lur om stjerneskuddet Kylian Mbappé. 

Vi gleder oss som alltid til å spille på hjemmebane med fansen vår. Vi kjenner også en ansvarsfølelse fordi vi er klar over situasjonen vår. Det er nok en Champions League-kamp, og vi skal prøve å gjøre en god kamp og forberede oss godt.  
Vi trenger fansen vår. De støtter oss alltid, og de vil se laget sitt spille bra og vinne. Jeg ber fansen om å være med oss og støtte også i de vanskelige øyeblikkene i kampene. Vi kan ikke alltid levere i hvert eneste minutt, men vi trenger dere helt til siste øyeblikk.  

Kamp om kvalifisering 

Vi spiller alltid med den samme ideen og den samme holdningen. Den neste kampen er den viktigste for oss. Vi er klare over situasjonen vi er i, og hva vi må gjøre. Jeg er ikke bekymret for om det er en finale eller ikke, for alt vi må gjøre er å fokusere på å gjøre en god kamp. Fansen vil at vi skal vinne, gjøre en god kamp og plukke de tre poengene som trolig sikrer kvalifisering til sluttspillet.  

VAR 

Min mening er det samme som deres. VAR som system er positivt, noe som er i ferd med å forbedre sporten vår. Så klart, jeg ser også ting som skjer som er forskjellige fra en situasjon til en annen, som ikke samsvarer. Vi må også ta i betraktning tolkingen som dommer gjør. Jeg forstår at hele verden gjør jobben sin så godt som mulig og alle kan gjøre feil. Jeg er ikke fornøyd fordi jeg så handsen på lørdag. Vi må godta andres feil. Jeg håper at det blir mindre feil og kontroverser framover. VAR er til for at alt skal være klarer, men for øyeblikket er det ikke det.

Bale 

Vi vil at spilleren skal være frisk, men for øyeblikket er han ikke klar og forberedt på å trene vanlig. Langslaget har hans rett til å ta han ut i troppen. Det er et FIFA-oppgjør og vi kommer ikke til å involvere oss i det. Han har lyst til å bli frisk, så la oss ikke tvile på motivene hans. Han er den første som er skuffet. Vi får se hvordan det går denne uken, og så avgjøre om han er klar for å være med landslaget eller ikke. For øyeblikket er han ikke det. Han må dra ettersom han er tatt ut i troppen, men vi får se hva som skjer. Jeg ville likt å ha Bale med oss slik at dette ikke var en diskusjon, men han er ikke helt klar enda.  
Akkurat nå er ikke Bale klar, det er alt jeg kan si nå. Jeg vet ikke hvordan samtalen var mellom han og landslagstreneren var. Alt jeg bryr meg om er at han skal bli frisk. Vi er ikke fornøyde fordi jeg liker å ha hele troppen tilgjengelig. Det har ikke vært tilfellet den siste tiden.  
Dette bryr meg ikke. Jeg forteller fansen at det er spilleren som er skuffet først og fremst. Jeg tror at han vil komme tilbake til oss. Fansen burde se på det positive også. De sier at jeg vil ha han bort i januar, men det er ikke sant. Alle har rett til å snakke om meg og den jobber jeg gjør, men ikke å legge ord i munnen min. Jeg vil ha Gareth her til slutten av sesongen. Mot Brugge var han ikke tilgjengelig og ingenting er endret siden det, han er fortsatt ikke klar. Vi får se om han klarer å bli frisk til å reise med landslaget.  

Forholdet mellom Bale og Zidane 

Vi sier god morgen hver dag. Jeg er glad i spillerne mine. Vi kan ikke alle ha samme nærhet, men det har aldri skjedd noe mellom meg og Bale. Problemene startet i sommer da han hadde muligheten til å dra. Situasjonen nå er at spilleren er her og han er en veldig god spiller. Dere må slutte å snakke om at han drar før kampene er slutt. Da jeg spilte her, gjorde jeg det samme, og jeg kunne dra før kampen var slutt. Det viktigste er å være der når kampen begynner og å hjelpe laget i pausen. Hver spiller har sin rett, alle støtter laget og alle ønsker at laget skal vinne.  

James 

Det er litt det samme. Han er ikke tilgjengelig enda, han sliter med noe ubehag. Det er en dag-til-dag-situasjon. Jeg kan ikke si akkurat når, det er realiteten. Jeg håper at det er snart, for jeg liker å ha alle spillerne mine med meg, selv om det blir vanskeligere å ta ut troppen. Jeg foretrekker det slik. 

Mbappé 

Spilleren kommer til å bestemme over framtiden sin og vi får se hva som skjer. For øyeblikket er han PSG-spiller, og vi får se hva som skjer i framtiden. Han har sagt at han drømmer om å en dag spille for Real Madrid.  
Pmn6