Extra large rodrygo   karim benzema 7.11.2019 n2
MÅLSCORERE: Rodrygo og Karim Benzema sto for fem av scoringene da Real Madrid slo Galatasaray onsdag kveld.

Real Madrid 6-0 Galatasaray

Real Madrid vartet opp med sesongens største seier da Galatasaray kom på besøk onsdag kveld.

Real Madrid 6-0 Galatasaray
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League, gruppespill
Onsdag 6. november. kl. 21:00 

1-0 Rodrygo (4') - Assist: Marcelo
2-0 Rodrygo (6') - Assist: Marcelo
3-0 Sergio Ramos (13') - [Straffespark]
4-0 Karim Benzema (45') - Assist: Rodrygo
5-0 Karim Bemzema (81') - Assist: Dani Carvajal
6-0 Rodrygo (90+2') - Assist: Karim Benzema

Onsdag kveld var det duket for en av sesongens så langt viktigste kamper i den spanske hovedstaden. Galatasaray hadde tatt turen fra Istanbul til Madrid og Los Blancos var helt avhengige av tre poeng for å stramme grepet rundt andreplassen i gruppe A. Zinedine Zidanes mannskap måtte dermed vinne sin første Champions League-kamp hjemme på godt over et år, ettersom Real Madrid ikke hadde vunnet en kamp i verdens største klubbturnering hjemme på eget gress siden 23. oktober 2018, da Viktoria Plzen ble beseiret på Santiago Bernabéu. Zinedine Zidane sendte et tydelig budskap da han igjen ga tillit til Federico Valverde fra start, fremfor en frisk Luka Modric som ble sittende på benken. Ellers fikk Rodrygo nok en gang tillit fra start, og unggutten skulle vise seg tilliten verdig. 

Real Madrid XI: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo (Mendy 42') - Valverde, Casemiro (Modric 60'), Kroos - Rodrygo, Benzema, Hazard (Isco 67')

Pangstart

Som forventet så gikk Real Madrid ut og tok tak i kampen fra første spark på ballen, men det tok uvanlig kort tid før Los Blancos skulle få ballen i nettet. Klokka viste så vidt fire minutter i det Kroos slo en god pasning opp til Marcelo. Krølltoppen så opp og så at på bakre stolpe var Rodrygo ledig. Innlegget landet rett på brystkassen til unggutten, som tok en god touch innover før han avsluttet nede i det venstre hjørnet med venstrefoten sin. Det sto 1-0 til Los Blancos, og 18-åringen brukte ikke fem minutter en gang på å score i sin første Champions League-kamp fra start for Real Madrid på Santiago Bernabéu. I helgen slet Real Madrid med uttellingen mot Real Betis, men mot Galatasaray var uttellingen det siste det var noe problem med.

Knappe to minutter etter at Rodrygo hadde sendt Real Madrid i føringen skulle unggutten nok en gang tegne seg på scoringslista, og det var den samme suksessoppskriften som sto bak scoringen. Casemiro vant ballen inne i Galatasarays 16-meter og Kroos spilte umiddelbart videre til Marcelo. Krølltoppen la ballen over på høyrefoten før han plasserte ballen på pannebrasken til Rodrygo som dukket opp inni 16-meteren og stanget inn 2-0-scoringen for Los Blancos. Dermed var stillingen 2-0 før mange av de 65.000 fremmøtte på Santiago Bernabéu denne kvelden allerede hadde rukket å satt seg. De 6 minuttene og 14 sekundene Rodrygo brukte på å score to mål gjorde også brasilianeren historisk, nemlig fordi ingen har tidligere scoret to mål så raskt i Champions League tidligere. 

VAR-straffe og ny panenka

Real Madrids fantastiske start på kampen var imidlertid ikke over, fordi kun rundt fem minutter etter Rodrygos andre scoring måtte Fernando Muslera i Galatasaray-målet hente ballen ut av nettet for tredje gang denne kvelden. Toni Kroos gikk ned rett utenfor 16-meteren, men den tyske dommeren Felix Zwayer vinket sin landsmann opp. Kroos var raskt oppe igjen og protesterte, og reprisene viste at Steven N'Zonzi tydelig stemplet tyskeren på vristen, og at dette skjedde på 16-meter-streken. Dette fikk også Zwayer beskjed om på øret av VAR-dommeren, og tyskeren gjorde tegnet for at han skulle se situasjonen om igjen. 

Tyskeren brukte ikke mange sekundene på å bestemme seg, da han kom tilbake på banen, gjorde VAR-tegnet og pekte på straffemerket, til unison jubel fra de fremmøtte på Santiago Bernabéu. Til tross for at Real Madrid-fansen ropte på at Rodrygo skulle ta straffen, og score et historisk raskt hat-trick i Champions League så var det Sergio Ramos som steg frem, i kjent stil. Real Madrid-kapteinen var iskald fra elleve meter og ton en panenka-straffe, som kysset nettaket før den dalte ned i nettet bak Fernando Muslera, og det sto 3-0 før kvarteret var spilt i den spanske hovedstaden. 

To nye scoringer

Etter den fantastiske starten så roet tempoet seg betraktelig på Santiago Bernabéu-gresset. Real Madrid hadde fått kampen inn i sitt spor, mildt sagt - og kampen var på mange måter avgjort før den hadde begynt. Galatasaray-spillerne hadde forståelig nok ikke veldig tro på at de kunne hente inn igjen en tre måls ledelse, og som følge av dette så ventet en rolig periode i kampen. Real Madrid hadde ballen, men det var ingen stor vilje etter å score enda flere scoringer - ennå. Rundt ti minutter før pause fikk Real Madrid et frispark ute på venstresiden inne på Galatasaray sin banehalvdel. Kroos slo et presist innlegg til Casemiro, som hadde løpt seg fri inni feltet. Brasilianeren stanget ballen i mål, men scoringen ble raskt annullert for offside. Reprisene viste at dette var helt korrekt, ettersom midtbanespilleren var en drøy meter i offside.

Men omgangens siste scoring var ikke scoret allikevel. Rett før kampuret på Santiago Bernabéu skulle vise 45 spilte minutter så mistet Galatasaray ballen da de prøvde å spille seg ut bakfra. Rodrygo snappet opp ballen og spilte den rett inn til Karim Benzema som enkelt bredsidet inn 4-0-scoringen. De fremmøtte på Santiago Bernabéu denne kvelden hadde virkelig fått valuta for pengene sine, og det var til stor applaus da dommeren blåste av kampen etter de første 45 minuttene i den spanske hovedstaden, og Los Blancos gikk til pause med en 4-0-ledelse.

Sene scoringer

Den første drøye halvtimen av andreomgangen var et ganske begredelig skue. Galatasaray fokuserte på å ikke slippe inn flere scoringer, mens Real Madrid ikke hadde noen stor interesse av å jakte flere scoringer. Til tross for noen halvgode muligheter til Karim Benzema og Isco så så det lenge ut til at kampen skulle ebbe ut i en 4-0-seier til hjemmelaget. Galatasaray fikk en stor mulighet da ballen havnet hos Mario Lemina etter en corner, men Thibaut Courtois reddet den ene store muligheten gjestene fra Istanbul kom seg til. 

Drøyt ti minutter før slutt måtte imidlertid Muslera hente enda en ball ut av nettet sitt. Luka Modric spilte ballen til Dani Carvajal, som slo ballen inn til Karim Benzema og franskmannen scoret sitt 50. mål i Champions League for Real Madrid. I det klokka på Santiago Bernabéu viste 92 minutter, og dommeren skulle til å blåse av kampen, skulle dermed Rodrygo fullføre sitt perfekte hat-trick. Brasilianeren skjærte innover fra venstrekanten og spilte vegg med Karim Benzema, før han fikk pirket ballen forbi gjestenes uruguayanske målvakt og det sto 6-0 i Madrid. Dermed fikk Real Madrid festet grepet rundt andreplassen i gruppe A, Rodrygo ble tidenes yngste til å score et perfekt hat-trick i Champions League og de fremmøtte på Santiago Bernabéu ble vitne til en festaften i den spanske hovedstaden. 

Pmn6