Extra large rodrygo 26.9.2019
HISTORISK: Rodrygo tegnet seg inn i flere historiebøker da han scoret tre av de seks målene for Real Madrid mot Galatasaray.

Ble historisk

Rodrygo ble tidenes yngste til å score et perfekt hat-trick i Champions League onsdag kveld.

Onsdag kveld var det duket for nok en Champions League-kamp på Santiago Bernabéu, da Real Madrid møtte Galatasaray. Vertene jaktet sin første hjemmeseier i Champions League siden 23. oktober 2018, da Viktoria Plzen ble beseiret i den spanske hovedstaden. Rodrygo fikk nok en gang tillit på høyrekanten av Zinedine Zidane, og unggutten viste seg tilliten verdig. 18-åringen brukte bare 6 minutter og 14 sekunder på å score kampens to første scoringer, noe som gjorde han til den spilleren som har vært raskest til å score to mål i verdens gjeveste klubbturnering. Da Real Madrid fikk straffe etter rundt elleve minutter ropte flere av de 65.000 fremmøtte på Santiago Bernabéu om at Rodrygo skulle få ta det. Skulle brasilianeren ha scoret på straffesparket ville han i tillegg ha scoret tidenes raskeste hat-trick i Champions League-historien. 

Dog så var det Sergio Ramos som gikk frem for å ta straffesparket, og ettersom kapteinen vartet opp med en lekker panenka-straffe så var det ingen tvil om ledelsen i kampen, men noe hat-trick så det ikke ut til å bli for Rodrygo - ennå. Unggutten ventet lenge og i det kampuret på Santiago Bernabéu viste 92 spilte minutter, og dommer Felix Zwayer skulle til å blåse av kampen så satte Rodrygo fart med ballen fra sin venstreside. 18-åringen spilte videre til Karim Benzema, som spilte igjennom unggutten og Rodrygo fikk akkurat foten på ballen slik at den trillet inn i det tomme buret bak Fernando Muslera. Dermed fullførte brasilianeren hat-tricket sitt, og også med det skrev han seg inn i historiebøkene. 

Fordi ettersom hans første scoring var med venstrefoten hans, den andre var med hodet og den siste fikk Rodrygo pirket inn med høyrefoten så scoret han et såkalt perfekt hat-trick. Dette gjorde han til tidenes yngste spiller til å score et perfekt hat-trick i Champions League, mens hans 18 år og 301 dager. Den tidligere innehaveren av denne rekorden var Kylian Mbappé, som gjorde det da han var 20 år og 306 dager. I tillegg ble han tidenes nest yngste til å score et hat-trick i Champions League. Den eneste som gjorde dette i yngre alder er Real Madrid-legenden, Raúl, som gjorde det da han var 18 år og 113 dager. 

Pmn6