Extra large 2 av15063
TRE POENG: Real Madrid tok med seg alle tre poengene fra regnværsoppgjøret på Ipurua.

Eibar 0-4 Real Madrid

Real Madrid vant regnværskampen på Ipurua etter en fantastisk førsteomgang.

Eibar 0-4 Real Madrid
Estadio Ipurua, Eibar
La Liga Santander, runde 13
Lørdag 9. november. kl.18:30 

0-1 Karim Benzema (16')
0-2 Sergio Ramos (19') - [Straffespark]
0-3 Karim Benzema (28') -  [Straffespark]
0-4 Federico Valverde (61') - Assist: Luka Modric

Lørdag kveld var det duket for en tøff bortekamp for Zinedine Zidanes mannskap. Los Blancos hadde tatt turen til Baskerland, nærmere bestemt Eibar for å møte askeladd-laget med samme navn. Real Madrid håpet å bygge videre på 6-0-seieren mot Galatasaray i midtuken, men de fleste Real Madrid-fans husket nok også at de helhvite ble sendt hjem til Madrid med et 3-0-tap fra samme arena forrige sesong, og det var ingen tvil om at det var en vanskelig oppgave som ventet gjestene fra den spanske hovedstaden. Zinedine Zidane gjorde tre endringer på laget som banket Galatasaray. Ferland Mendy erstattet Marcelo, som forlot banen med skade på onsdag, mens Luka Modric erstattet Toni Kroos på midtbanen. Den mest oppsiktsvekkende beslutningen var at hat-trick-helten fra onsdagens oppgjør, Rodrygo, ble plassert på benken og Lucas Vázquez fikk en sjelden mulighet fra start i regnværet på Ipurua. 

Real Madrid XI: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Valverde (Isco 71')- Vázquez (Brahim 81'), Benzema, Hazard (Vinicius 71')

To kjappe scoringer

Real Madrid gikk ut i hundre og startet oppgjøret på Ipurua meget godt. Allerede etter ti minutter fikk gjestene fra Madrid en god mulighet da Eden Hazard fant Karim Benzema inni Eibars 16-meter, men franskmannens avslutning ble reddet av vertenes keeper Marko Dmitrović, men ikke mange minuttene senere skulle de helhvite fra Madrid få hull på byllen. Etter et drøyt kvarter rullet Real Madrid opp et godt angrep ute på venstresiden, og Karim Benzema holdt på ballen i påvente av at flere Real Madrid-spillere skulle komme i angrep. Han spilte ballen til Federico Valverde som fikk en dårlig touch, men etter litt klabb og babb inni feltet havnet ballen hos Karim Benzema, som kunne sette ballen i det nettet bak Dmitrović, og det sto 0-1 til Real Madrid. 

Kun minutter senere skulle Real Madrid sette ballen i nettet for andre gang denne kvelden. Eden Hazard satte fart ute på venstresiden og avanserte mot Eibar-målet. Belgieren tok en finte som Eibar-back, Pablo De Blasis ikke hang med på. 31-åringen felte Hazard og dommer Adrián Cordero Vega pekte på straffemerket. Sergio Ramos steg frem som mot Galatasaray, og kapteinen var iskald fra elleve meter da han sendte ballen til høyre for keeper, mens Marko Dmitrović slang seg til sin høyre side. Dermed sto det 0-2 til gjestene fra Madrid før 20 minutter av oppgjøret var spilt.

Ny straffescoring

Omgangens store spiller, Eden Hazard, vartet 20 minutter før pause opp med flere lekre detaljer. Først passerte han to-tre spillere før han så slo et rabona-innlegg, dessverre for Real Madrids del så ble innlegget klarert. Noen minutter senere skulle Real Madrid få enda et straffespark, men denne gangen skjedde det på den andre kanten. Lucas Vázquez mottok ballen og satte fart, før han så prøvde å dra seg innover i banen. Også han ble felt og igjen pekte Cordero Vega på straffemerket. Denne gangen sa Sergio Ramos ifra seg straffesparket og det var Karim Benzema som steg frem. Også franskmannen var iskald fra elleve meter, da han også satte ballen til venstre for keeper Dmitrović. Dermed sto det 0-3 allerede før halvtimen var spilt på Ipurua. 

Snaut ti minutter før pause var det nok en gang Lucas Vázquez som sto bak en god Real Madrid-mulighet. Denne gangen vant 28-åringen ballen langt inne på Eibars banehalvdel, før han spilte ballen til Karim Benzema. Franskmannen kunne ha spilt ballen ut til Luka Modric som ville fått en kjempemulighet på ti meter, men Benzema ble stresset og prøvde å sikre hat-tricket sitt, men avslutningen ble svak og sjansen ebbet ut i ingenting. På overtid av førsteomgangen fikk hjemmelaget en god mulighet til å redusere, da de tok en innøvd variant på en dødball. Eibar-kaptein Gonzalo Escalante rev seg løs fra Federico Valverde og fikk en god mulighet på 3-4 meter, men argentinerens heading fra skrått hold gikk ikke på mål.

Valverdes med Kroos-kopi

Los Blancos og Eden Hazard startet den andre omgangen i samme spor som den første. Andreomgangen var kun sekunder gammel da Eden Hazard dro seg innover fra sin venstrekant-posisjon og prøvde på et skudd, men avslutningen traff en Eibar-spiller og gikk like utenfor stolpen. Ti minutter senere ropte hjemmelaget på straffe etter en handssituasjon med Dani Carvajal. Hazard mistet ballen i en farlig posisjon og et innlegg ble slått på bakre stolpe. Ballen ble headet i brystet til Dani Carvajal og spratt i armen hans, og hele Ipurua ropte på straffespark. Dommer Adrián Cordero Vega konfererte med VAR-rommet i etterkant av situasjonen, men han vinket situasjonen videre, til hjemmepublikumets store fortvilelse. 

Minutter senere kom det som skulle vise seg å bli kveldens siste scoring. Ferland Mendy kom på et sugende løp langs venstrekanten og mottok ballen. Franskmannen slo et svakt innlegg som var altfor høyt, men ballen landet hos Luka Modric. Kroaten ventet før han spilte ballen til Federico Valverde, som sto på rundt 20 meter. Uruguayaneren bredsidet ballen i korthjørnet fra rundt 18 meter, og det var som å se en sann Toni Kroos-kopi. Dette var midtbanespillerens første scoring for Real Madrid, og man kunne se at dette betydde mye for unggutten. Resten av kampen foregikk uten store hendelser, foruten om at Vinicius Jr hadde en heading i stolpen fra meget skrått hold. Dermed tok Los Blancos med seg alle tre poengene fra søkkvåte Ipurua denne kvelden, noe som også betyr at Real Madrid går inn i landslagspausen som tabelleder.

Pmn6