Extra large rodrygo
NØKKELSPILLER: Rodrygo har fått en pangstart på sin Real Madrid karriere.

Inn i landslagspausen i storform

Madrid har på de to siste kampene scoret 10 mål og slippet inn null. Det ser ut til at formen endelig har truffet riktig og det passer egentlig dårlig med et avbrudd.

Forrige onsdag så vi Madrid der de hører hjemme. De scorer 6 mål, kontrollerer kampen fint og spiller med stor selvtillit. Spillere som Rodrygo og Valverde, som egentlig erstatter Bale og James, spiller med stor selvtillit og teft. Courtois har også gjort sin andel i denne perioden og det skrikes ikke lenger om Areola. Madrid ser endelig ut som Madrid og dermed passer det dårlig med en pause. I de neste kampene venter en tøff ligakamp mot Sociedad, før Madrid endelig får muligheten til revansje mot PSG på hjemmebane. Gruppen er godt som vunnet for PSG, men Real må spille for æren. Dermed venter det en siste kamp mot Brugge, før det er flere ligakamper å glede seg til. Klimakset blir et møte med Barcelona på bortebane. Skal Madrid ta ligagullet i år, må de slå Barcelona. Det hadde vært best om "streaken" kunne fortsatt uavbrutt, men sånn er det.

Vi må også nevne Rodrygo og Valverde. Madrid har for første gang på noen sesonger en enorm bredde i laget og det er Zidane god til å utnytte. Hvem har egentlig savnet Bale og James i denne perioden? I tillegg er det fint å se at Jovic fikk sin debutscoring mot Leganes 30.10. Det var dette som manglet og nå har han fått blod på tann. Dermed kan Zidane med sikkerhet hvile Benzema de gangene det behøves uten å bekymre seg for mye. Både Militao og Mendy har vist at de kan dekke opp sine posisjoner godt når det trengs og de er samtidig ikke ferdige produkter ennå. Men de beste eksemplene er Valverde og Rodrygo. Rodrygo blir kastet til ulvene når han møter Galatasaray i Tyrkia, men mestrer kampen godt. Valverde ser ut som en spiller som har spilt på dette nivået og for en klubb som Madrid i mange år allerede. I tillegg ligger spillere som Vinicius, Isco og Asensio klare til å bidra. Hvordan Asensio vil se ut når han er tilbake blir ikke godt å si, men han kan produsere herlig fotball når han er som best. Skal Madrid vinne "alt", er denne sesongen en enorm mulighet.

Man begynner også se ettervirkningene etter Zidane sitt comeback. Hva var det som manglet under både Solari og Lopetegui? De klarte aldri å leve opp til forgjengeren sin og spillerne krevde nærmest å få han tilbake. Zidane forstår spillerne sine bedre enn de fleste og de respekterer han mer. Mourinho ble nevnt som en erstatter etter Solari, men det ville aldri fungert. Faglig er Mourinho kanskje den mest kompetente av alle, men han sliter med garderoben. Lopetegui hadde verken statusen eller påvirkningen som skulle til og hadde aldri fått mye tillit uansett. Benitez er for sær og for upopulær blant spillerne for å lykkes, selvom det faglige absolutt er på plass. Det eneste Zidane krever av sine spillere er at de gir alt og gjør sitt aller beste. Han krever ikke at de må forholde seg til sine respektive roller eller at alt skal være både teknisk og taktisk. Spillerne vil ikke skuffe Zidane, siden han er en av de. Han var en større stjerne en mange av spillerne i klubben nå og mange vil aldri matche Zidane sine meritter. Til og med Ronaldo turte ikke å utfordre Zidane, men det var heller ikke nødvendig. Zidane forstår sine spillere bedre enn de fleste andre og dermed har han de beste forutsetningene for å lykkes i en slik klubb. La oss håpe at Zidane klarer å holde liv i gnisten også etter landslagspausen.

Pmn6