Extra large equipo copa 4am8074thumb
SEIERHERRER: Kaptein Iker Casillas feirer seier i Super Copa de España tilbake i 2012, en kamp som også var Luka Modrić sin debut.

Supercopa de España: Trekningen klar

Den jevne følger av spansk fotball har nok bete seg merke i at august ikke inneholdt noen Supercopa, og samtidig lagt turneringen i glemmeboken frem til i dag.

Supercopa de España har denne sesongen fått seg en real overhaling, og konseptet er på mange måter snudd helt på hodet. Tidligere sesonger har seriemester og cupmester hatt for vane å møte hverandre over to kamper på hvert lags respektive hjemmebane, årets utgave har en endring også der. Ikke ulikt Supercoppa Italiana, så skal også den spanske utgaven flyttes utenlands. Italienerne på sin side har lengre tradisjoner ved å flytte finalen rundt om kontinentene, og spilte allerede tilbake i 1993 kampen i Washington. Siden den tid har den blitt spilt i Libya og Kina, før oljelandene på den arabiske halvøy de senere årene har kuppet de fleste finalene. 

Det arabiske halvøy skal også være vertskap for Supercopa de España 2019, som går av stabelen 8.januar 2020 . Som kjent en stund skal denne utgaven ikke bare inneholde to lag, men hele fire som er nytt av året. Valencia og Barcelona som er kvalifisert som cupmester og ligamester - mens Real Madrid og Atlético Madrid er kvalifisert som henholdsvis andre og tredjeplass i La Liga. 

Den spanske landslagskvartetten Sergio Ramos, Sergio Busquets, Saúl Ñíguez og José Luis Gayà  var representanter for sine respektive lag  under trekningen i RFEF sitt hovedkvarter i Madrid tidligere i dag.  Real Madrid på sin side trakk Valencia i sin semifinale, og vil altså med seier enten spille El Clásico eller El Derbi i en potensiell finale. Første kamp i turneringen spilles 8. Januar 2020 mellom Real Madrid og Valencia, mens reprisen fra seriefinalen fra 2014 går dagen etter. 

King Abdullah Sports City skal være vertskapet for samtlige kamper i turneringen, arenaen er lokalisert like ved milion-byen Jeddah i Saudi-Arabia . Stadionet rommer i overkant av 62 000 tilskuere, og kostet anslagsvis 5 milliarder kroner å bygge, en prislapp tilsvarende operaen i Oslo. Den høyteknologiske arenaen ble åpnet  på våren 2014, nærmere bestemt 1.mai, for øvrig samme dato som arbeidernes internasjonale kampdag

Kampene

  • 08.01 Semifinale 1: Real Madrid - Valencia 
  • 09.01 Semifinale 2: Barcelona - Atlético Madrid
  • 12.01 Finale: Vinner av semifinale 1 - Vinner av semifinale 2 

Hva synes du om trekningen? Og hvordan liker du det nye konseptet? 

Pmn6