Extra large benzema
TOPPSCORER: Benzema er toppscorer i ligaen med 9 mål.

Benzema er toppscorer så langt

Karim Benzema troner øverst på scorerstatistikken med 9 mål. Han ligger en scoring foran Messi, Moreno og Loreno.

Franskmannen har holdt på scoringsformen fra i fjor og har notert seg med 9 ligascoringer så langt. I tillegg kan han notere seg med 3 assister i ligaen, samt 2 scoringer og 2 målgivende i Champions League. Benzema viser igjen at han fortjener posisjonen sin i klubben og at han fortsatt kan levere på det høyeste nivået. Det var lenge sådd tvil rundt Benzema sine kvaliteter, spesielt de siste sesongene med Ronaldo på laget. Den gangen var han mer en fasilitator for Ronaldo, fremfor en ren spiss, men både denne sesongen og forrige viser at han fortsatt vet hvor målet står. 

Benzema har også levert flere matchvinnende prestasjoner så langt og det blir viktig for å sikre gullet. Han avgjorde bortekampen mot Sevilla og leverte 2 av 3 scoringer i 3-2 seieren over Levante. Han har også bidratt godt til Madrid sine siste store seiere med 2 scoringer mot Galatasaray og Eibar. Nå som Madrid kan fronte flere gode offensive spillere, som Hazard og Rodrygo, ser det ut til at denne trenden bør fortsette. En skadefri Bale i god form skader heller ikke.

Benzema var lenge Ronaldo sin troe tjener i siste tredjedel og det gikk utover hans egen statistikk. Dette forteller mere om hans holdninger til resten av laget enn spissferdighetene. Ingen av spillerne på laget tar like stor plass som Ronaldo gjorde og det åpner for at flere kan skinne. Vi husker alle Ronaldo sin skuffelse når Arbeola "stjal" scoringen hans mot Almeria i 2015? Ingen kan erstatte Ronaldo sine tall, men jo flere spillere som får muligheten, jo nærmere kommer man. La oss bare håpe at Benzema får hvilt godt i landslagspausen og fortsetter der han slapp!

Pmn6