Extra large  he26765thumb
VENNSKAPELIG BRUDD: Santiago Solari har i tiden etter sparkingen vist hvilken stor mann han er, og han er igjen tilbake i klubben.

Santiago Solari returnerer til Real Madrid

Den svært karismatiske argentinske treneren fikk muligheten til å trene verdens største fotballklubb forrige sesong er igjen ansatt i Real Madrid, denne gangen i en noe annerledes rolle enn tidligere.

Etter 32 kamper ved roret som hovedtrener for Real Madrid fra slutten av oktober 2018 til starten av mars året etter, etter en turbulent tid som inneholdt både seier i verdensmesterskapet i fotball for klubblag, nederlag i Copa del Rey og en fadese Champions League mot Ajax fikk han til slutt sin avskjedigelse. I tiden etter sparkingen har Solari vært å sett som ekspert hos ESPN i sendinger som har inneholdt Real Madrid, og den tidligere midtbanespilleren snakket ved hver ledige mulighet særdeles varmt om klubben, noe som må sies å være svært beundringsverdig omstendighetene tatt i betraktning. 43-åringen har på tross av sin nye stilling som institusjonell ambassadør ingen planer om å legge trener karrieren på hyllen riktig enda, og dette er blir nok på mange måter et midlertidig steg til det rette tilbudet dukker opp.  Solari var linket til jobbene i både Celta Vigo og Leganés, men det kom aldri noen konkrete tilbud. 

Rollen som institusjonell ambassadør for Real Madrid vil innebære å være en stemme utad som beskytter og promoterer selve klubben og dens merkevare. Vår tidligere kaptein Emilio Butragueño leder for øyeblikket dette arbeidet, og fra før av har han blant annet Álvaro Arbeloa og Roberto Carlos under seg i tilsvarende rolle som nå Solari får.  Hans første oppdrag er allerede unnagjort, et oppdrag som bestod i å være med Butragueño på åpningen av det akademiske året ved Madrids europeiske universitet.  I tiden som kommer vil man kunne se Solari på både nasjonale og internasjonale eventer som en representant for klubben, samtidig vil han også være å finne regelmessig på RealMadridTV. 

Vi ønsker Santiago Solari velkommen tilbake!

Pmn6