Extra large  pca9931 hthumb
NY: Så langt har den brasilianske forsvarskjempen tildels vist litt av hva som bor i han, men han har til gode å utfordre de etablerte.

Éder Militão signeringen med minst minutter

Éder Militão ble i sommer kjøpt fra portugisiske FC Porto i sommer, og kjøpet ble sammenlignet med det man gjorde for snart tolv år siden når man hentet Pepe fra samme klubb.

Den unge brasilianske midtstopperen hadde nok sett for seg litt mer spilletid i løpet av sin første tid i klubben, og så langt har brassen slitt med å vinne trener Zinedine Zidanes tillit. Forsvareren som kom med en prislapp på rundt 50 millioner euro, noe som har ført med seg et visst forventingspress.  

Zidane uttalte følgende på pressekonferanse før den viktige bortekampen mot Eibar.

"Vi har 25 spillere, og i mine øyne er samtlige startere. Hver kamp er jeg nødt å ta valg, og stå for de. "

Lucas Vázquez og Luka Modrić fikk muligheten fra start i kampen mot Eibar etter mye tid på benken. Samtidig fikk Vinícius Júnior og Brahim Diaz muligheten til å sette sitt preg på kampen fra benken, mens Militão igjen ble sittende kampen ut. Militão fikk sine foreløpige siste minutter i det forsmedelige tapet borte mot RCD Mallorca i midten av oktober. Før det har han spilt mot Levante og Osasuna i ligaen, samtidig som han var en del va laget i det grusomme bortetapet mot Paris Saint-Germain. Champions League kampen fikk han i all hovedsak muligheten til å starte på grunn av kaptein Sergio Ramos, som på sin side var utilgjengelig på grunn av en suspensjon. 

Sett bort fra Alphonse Areola , så er Militão den av sommerens nyanskaffelser som har fått minst tid på banen denne sesongen. Sommerens storkjøp Eden Hazard har så langt fått mest spilletid med sine 825 minutter på banen, et stykke etter følger Ferland Mendy med respektable 498 minutter og hakk i hel på franskmannen med 370 minutter ligger stjerneskuddet Rodrygo Goes. Militão står i skrivende stund med litt over 300 minutter så langt denne sesongen. 

Burde vi være bekymret for Militãos tilsynelatende manglende tillit, eller vil det løsne med tiden?

Pmn6