Extra large extra large ziz
IRRITERT: Real Madrid-leiren er langt fra fornøyd med kamptidspunktet som er satt for årets El Clásico

Nok en gang mindre hviletid før El Clásico

Real Madrid har nok en gang trukket det korteste strået hva angår hviletid i forkant av storkampen mot Barcelona, noe som den siste tiden har begynt å vise seg som en trend.

18.desember klokken 20:00 er blitt det fastsatte tidspunktet for El Clásico, et tidspunkt hovedstadslaget i utgangspunktet ikke er særlig fornøyd med. Likevel har de godtatt det, som en form for god sportsånd, men irritasjonen over tidspunktet legges det nødvendigvis ikke skjul på fra Real Madrid-leiren. 

Før kampen mot Barcelona i slutten av desember, så vil Real Madrid ha hele 29 timer mindre hvile enn sine katalanske motstandere. Allerede søndags kveld før storkampen skal de spille en annen tøff bortekamp mot Valencia, mens Barcelona på sin side spiller lørdag ettermiddag borte mot Real Sociedad. 

Før den nevnte ligarunden like i forkant av midtuke-El Clásicoen skal det også spilles Champions League, hvor også Barcelona her får en ekstra hvile all den tid de har tirsdags-kamp. 

Inkludert den kommende kampen mot Barcelona, så har altså Real Madrid kun fått lengst hvile en av de siste fem kampene. På tross av ekstra hvile endte ikke kampen godt for Real Madrid sin del, som ble feid av banen med blytungt 5-1 tap mot erkerivalen.  Det må likevel sies å ha vært motsatt i perioder, hvor Real Madrid har fått fordelen av ekstra hvile - men likevel er det ikke bare god stemning fra Bernabéu. 

Fra før av denne sesongen ble det rapportert at Real Madrid var langt fra fornøyd med at de var nødt å spille en 16:00 kamp i august, mens erkefiendene Barcelona og Atlético Madrid fikk spille kvelden. Grunnen til frustrasjonen er den enorme varmen som er i Spania på den tiden av året, og tidspunktet er blant dagens varmeste. Likevel må det sies å være ekstraordinære årsaker rundt årets Clásico. 

Kamptidspunkt har vært et het tema hele denne sesongen i La Liga, og ikke bare tidspunktet - men også hvor kampene skal spilles. Nå nylig ytret Real Madrid sterk misnøye med den planlagte kampen mellom Atlético Madrid og Villarreal som skulle spilles i Miami. 

Hvor mye har hviletid og kamptidspunkt å si for en kamps utfall ?

Pmn6