Extra large 0 1  1
SLITER: CD Tacón har slitt i innledningen på sesongen, og det har bare blitt en seier på deres nye hjemmebane Estadio Alfredo Di Stéfano.

Hvordan går det med kvinnelaget?

CD Tacón, kvinnelaget som blir en del av Real Madrid neste sesong, har hatt en tøff start på sesongen i La Liga Iberdrola.

Etter en lang tid med rykter ble det i sommer offisielt at Real Madrid skal få seg eget kvinnelag. Los Blancos har på dette stadiet ligget langt bak flere toppklubber, som Barcelona og Atletico, som i dag har kvinnelag som er helt i Europa-toppen. Men Real Madrid starter ikke et lag fra grunnen av. I sommer ble Real Madrid sitt styre enig med det Madrid-baserte kvinnelaget  CD Tacón om en refusjon. Det vil si at Real Madrid blir nye eiere av denne klubben. Avtalen starter først fra 1. juli 2020, men som en del av refusjonen har CD Tacón begynt å trene på Real Madrid City og spille sine hjemmekamper på Estadio Alfredo Di Stéfano. 

Store signeringer

CD Tacón er et nyopprykket lag som spiller i den øverste divisjonen i Spania for første gang denne sesongen. I sommer ble det derfor hentet inn spillere med mye erfaring fra det høyeste nivået i Europa. De svenske landslagsspillerne Kosovare Asllani og Sofia Jakobsson ble hentet, to spillere med mye erfaring. Som herrelaget er kvinnelaget også interessert i brasilianske spillere og  Thaisa og  Daiane Limeira kom inn dørene på Valdebebas. Begge to er landslagsspillere for Brasil. Andre utenlandske importspillere som er hentet inn i løpet av overgangsvinduet er Jessica Martínez fra Paraguay, Chioma Ubogagu fra England og franske Aurélie Kaci. 

Blytung "El Clasico"

I sesongens første kamp møtte CD Tacón forrige sesongs Champions League-finalist FC Barcelona. Når CD Tacón skifter navn til Real Madrid kommer vi til å få et eget Kvinne-El Clasico, og denne sesongen fikk vi et forvarsel på hva som venter Los Blancos. CD Tacón fikk virkelig kjenne på å møte et av Europas beste lag, og tapte hele 9-1 på bortebane. En verst tenkelig start på sesongen for det nyopprykkede laget. Men heldigvis ble neste seriekamp en opptur. På hjemmebane slo CD Tacón Sporting Huelva 3-0. Alle målene ble scoret av nyervervelser fra sommeren, Sofia Jakobsson, Jessica Martínez og Kosovare Asllani. I neste bortekamp ble det enda et stortap, da EDF Logroño slo Madrid-kvinnene 5-1.

Tett Madrid-oppgjør og poeng på bortebane

I fjerde serierunde møtte CD Tacón byrival Madrid CFF. Det ble en jevn kamp, men en dårlig start ødela for CD Tacón. Etter bare fem minutter var Madrid CFF oppe i 2-0. Tacon reduserte i det 77. minutt ved Chioma Ubogagu, men flere mål ble det ikke og kampen endte med et 2-1-tap. I neste serierunde møtte Madrid-kvinnene Valencia på bortebane. CD Tacón tok ledelsen i det 58. minutt etter scoring av Lorena Navarro på straffe. Valencia utlignet i det 78. minutt, og kampen endte 1-1. Sesongen første bortepoeng var endelig i boks. I sesongens sjette serierunde var det Levante som sto på motsatt banehalvdel. Det endte ikke særlig bra for CD Tacón, Levante vant 3-0. I neste serierunde ble det også tap, denne gang 3-1 mot Deportivo Abanca. I sesongens seneste ligakamp fikk CD Tacón endelig med seg et nytt poeng. I oppgjøret mot Real Betis Feminas gikk Betis opp i ledelsen i det 34, minutt, før Babett Peter utlignet for CD Tacón etter hvilen. Kampen endte 1-1. Etter denne kampen har det vært landslagsopphold i kvinnefotballen, men på søndag skal CD Tacón i aksjon igjen. Denne gang er det Athletic Club som venter på bortebane. 

Under streken

Ikke overraskende er CD Tacón ikke med i toppen av tabellen, men man hadde kanskje sett for seg at de skulle hevde seg litt bedre etter all de nye signeringene i sommer. Foreløpig ligger de på 15. plass på tabellen (nest sist) med fem poeng, og under nedrykksstreken. Men det er veldig jevnt og det er hele tre lag over de på tabellen med bare ett poeng mer. Sesongen er bare åtte kamper gammel, så det er heldigvis mange sjanser til å snu den dårlige trenden og til å sørge for at Real Madrid har et kvinnelag i den øverste divisjonen neste sesong.

Pmn6