Extra large benzemaaa
ISKALDT: Forholdet mellom Benzema og det franske landslaget er iskaldt, akkurat som franskmannen har vært foran mål denne sesongen.

Benzema-konflikten vil ingen ende ta

Konflikten mellom Benzema og det franske fotballandslaget vil tilsynelatende ingen ende ta.

Karim Benzema har vært i fantastisk form de to siste sesongene, og har endelig begynt å få den anerkjennelsen han har fortjent i lang tid. Franskmannen har ni mål og tre målgivende pasninger på elleve kamper denne sesongen og er seriens toppscorer. For øyeblikket er mange av Real Madrid-spillerne ute på landslagsoppdrag, men det gjelder ikke Benzema som de siste årene ikke har blitt tatt ut.

Spissen har vært i fantastisk form siden 2018/2019-sesongen, og har 81 kamper med flagget på brystet for Frankrike. Etter den omdiskuterte saken han hadde med Mathias Valbuena, har han ikke blitt tatt ut, noe han og mange andre mener er urettferdig. Det er ingen som helst tvil om at han er den beste angrepsspilleren Frankrike har etter Mbappé, men likevel blir han gang på gang vraket.

Dette er en sak som har pågått over lang tid og som har vakt store reaksjoner. Tidligere denne uken ble Noel de Grat, presidenten i det franske fotballforbundet spurt om mulighetene for at Benzema blir tatt ut. Der nevnte han at Benzema er en god spiller, og en av de beste i sin posisjon, men at eventyret med det franske landslaget uansett er over. Det har fått 31-åringen til å tenne på alle plugger, som har gått ut i media for å svare på kommentarene til Grat:

Noel, jeg trodde det var treneren som tok ut troppen, og ikke du. Bare husk at det kun er jeg som bestemmer når min landslagskarriere er over. Hvis du tror jeg er ferdig, la meg spille for en av de andre landslagene jeg kan spille for, så skal vi se.

Begge foreldrene til Benzema er født i Algerie, og han har aldri lagt skjul på at han støtter det algeriske landslaget. Spissen var blant annet på plass for å følge landslaget i Afrikamesterskapet i 2019. Om han blir å se i denne trøyen vites ikke, men for Real Madrid sin del er det kanskje like så greit at toppscoreren heller blir igjen i Madrid for å hvile og trene rolig, i håp om en lengre karriere i den spanske hovedstaden.

Pmn6