Extra large ferland mendyy

Mendy: - Jeg er en stor klovn

Ferland Mendy har reflektert over veien mot å oppnå sin store barndomsdrøm, å spille for Real Madrid.

Det er landslagspause, men det betyr ikke at det er helt tomt på Valdebebas. Ferland Mendy er en av flere  som ikke er tatt ut på landslaget, og i den anledning er han igjen i Madrid og trener med blant annet Marcelo, Benzema, Isco og Vinicius. Nylig har han vært gjest i Campo de Estrellas, og der sier han blant annet at hans store barndomsdrøm i sommer gikk i oppfyllelse.

I nabolaget mitt var det en bane like bak huset vårt. Det var en grusbane, med mål som ikke hadde nett, og det var der jeg startet å spille med barna i nabolaget. Hver gang jeg fikk ballen ønsket jeg å drible, og jeg bråkte hver gang jeg tok meg forbi noen. Jeg spilte på topp, før jeg ble flyttet til venstreving og i dag er jeg venstreback.
Min barndomsdrøm var å spille for Real Madrid, og det har jeg klart å oppnå. Det var et fantastisk øyeblikk for meg å komme hit. Det er en drøm som går i oppfyllelse å spille for verdens beste lag. Muligheter som dette dukker ikke ofte opp i løpet av livet, men når de først dukker opp, må du ta dem med begge hender. Jeg var veldig nervøs den dagen jeg skulle bli presentert foran så mange mennesker. Det var første gang det hadde skjedd meg. Når jeg gikk på Bernabéu-matten var jeg imponert.

Debut

Det var en spesiell dag når jeg fikk min debut. Jeg ville gjøre et godt inntrykk og spille bra. Jeg visste det ville bli en tøff kamp mot Bayern München, men jeg gjorde mitt beste og vil alltid gi alt for Real Madrid.

Den alvorlige skaden

Jeg var 14, snart 15 år. Det var en skade i venstre hofte. Når du blir fortalt at det er slutten hva angår fotball, og at du aldri kan spille igjen... jeg trodde jeg aldri kunne oppnå mine drømmer. Jeg var to måneder på sykehus med begge beina fullstendig plastret sammen. Det var da jeg skjønte at jeg måtte lære meg å gå på nytt igjen. Jeg brukte fire-fem måneder på å rehabilitere meg. Det tok meg en måned å lære meg å gå igjen, men det var smertefullt. Mot slutten av rehabiliteringen kunne jeg gå med krykker, og et år etter det sparket jeg en fotball igjen. Jeg vil aldri glemme denne skaden, fordi den gjorde meg mye sterkere.

Klovnen

Når jeg var barn likte jeg å tulle med folk. Når det kommer til å fortelle vitser nå, så har du dessverre språkbarrieren. I Lyon og Le Havre derimot, var jeg en ekte klovn. Jeg liker å tulle med folk for å skape latter og glede. Det er sånn jeg er.
Jeg føler at folk fra stedet jeg kommer fra følger mye med på meg og min utvikling. Jeg bruker av og til å dra der for å besøke mine nærmeste venner, som fremdeles bor der. Jeg kommer aldri til å glemme hvor jeg kommer fra. Jeg har jobbet meg opp fra bunnen, til der jeg er i dag takket være hardt arbeid. 

Selvkritisk

Når jeg gjør en feil, så vet jeg godt hva jeg gjorde feil. Jeg snakker med søstrene mine etter kampen om de stundene i kampen der jeg gjorde feil. For eksempel at jeg mistet ballen fire ganger i førsteomgangen og to ganger i andreomgangen. Jeg er selvkritisk. Jeg vet når jeg har spilt bra, og når jeg ikke har spilt like bra.
Pmn6