Extra large casemiro   vinicius jr   marcelo 14.9.2019
VIKTIG: Casemiro er en svært viktig del av Zinedine Zidanes Real Madrid, men hva skjer om brasilianeren blir skadet?

Avgjørende uke for Real Madrids sesong?

Zinedine Zidane sine valg til møtene mot Real Sociedad, PSG og Alavés vil bli avgjørende for en vellykket sesong.

I løpet av de syv dagene mellom 23. og 30. november skal Los Blancos møte Real Sociedad (23. november), Paris Saint Germain (26. november) og Alavés (30. november), bare dagen før den viktige kampen mellom Atlético Madrid og Barcelona.

Etter de tre kampene vil det fortsatt være en lang sesong igjen, inkludert en enorm El Clásico i Barcelona 18. desember, men man kan trygt si dagene i slutten av november vil fortelle oss hvor langt laget kan gå denne sesongen. Spesielt vil Zidanes valg på midtbanen ha mye å si for utfallet av disse kampene.

Først ut er kampen mot Real Sociedad, der fokuset vil ligge på Marin Ødegaards retur til Santiago Bernabeu, forutsatt at han er kommet seg fra smertene i høyre ankel. Naturligvis vil nærmest hver eneste Madridista se den norske midtbanespilleren spille på sin fremtidige hjemmebane. Laget hans ligger kun to poeng bak Real Madrid og Barcelona. Real Sociedad har hatt en svært god sesong så langt med Martin Ødegaard i spissen og befinner seg nå på en femteplass på tabellen.

Ja, Ødegaard gir dem en ekstra dose kreativitet og uforutsigbarhet offensivt, men det er flere spillere som man bør følge med på neste lørdag. En det snakkes høyt om er Mikel Merino og hans venstrefot, han er sentral midtbanespillere med klasse og han har vært veldig god denne sesongen. Real Sociedad har spilt på sine sterkeste sider og Merino er nøkkelen bak dette. Han har gitt ballen så ofte som mulig til Ødegaard, Portu og Oyarzabal som skaper mest for det spennende laget. Merino kan ikke bare strø gode pasninger, men han er også en meget god ballvinner som leser spillet fremragende.

På grunn av deres styrke på midtbanen, vil Real Sociedad teste Zidanes trio på midtbanen, og det forventes at franskmannen vil bruke Casemiro, Kroos og Valverde til denne kampen. Han trenger Valverdes kapasitet mot Baskerne, og kan eventuelt gi Modric spilletid i andre omgang for å holde han i form til PSG-kampen.

De fleste tror Zidane vil velge den klassiske trioen Casemiro, Kroos og Modric mot det franske laget. Selv om flere mener denne trioen ikke holder mål lenger og at Valverde bør starte mot PSG også, det hadde kanskje vært det beste? PSG-kampen blir en kjempekamp for Real Madrid og franskmennene har sett både trygge og solide ut i gruppespillet. Zidanes menn så forferdelig ut mot et PSG lag som manglet Neymar og Mbappe blant annet. Det forventes at Zidane ikke vil utsette Valverde for dette presset enda, men at han fort kan komme inn i andre omgang.

Uken avsluttes i Vitoria mot Alaves, der Real Madrid ble slått forrige sesong i en forferdelig kamp hvor Real Madrid bare skapte to målsjanser. Her tror flere at Zidane vil rotere litt på laget, på samme måte som han gjorde i Eibar forrige helg. Casemiro er en spiller som kunne trengt litt hvile i en kamp som denne. La oss bare håpe de viser samme grad av motivasjon i denne turen til Baskerland som når turen gikk til Eibar.

Uansett trenger laget alle de tre poengene i Vitoria da de kan sette Barcelona og Atletico, som møter hverandre dagen etter, under mye press.

Zidane kan si hva han vil om sine midtbanespillere, men laget mangler fortsatt en skikkelig backup for Casemiro. Valverdes evne til å hjelpe overalt og støtte lagkameratene sine med imponerende fysisk dominans betyr ikke at han er en naturlig defensiv midtbanespiller. På samme måte som hva som helst kan skje i denne viktige uken, kan Real Madrid sine midtbanealternativer kombinere på forskjellige måter avhengig av motstanderen? Uansett er troppen litt tynn når det gjelder defensive midtbanealternativer.

Får vi en signering i vinter som kan avlaste Casemiro i en lang sesong? Det kan vi håpe på. I denne uforutsigbare sesongen har Zidanes menn forbedret seg ganske betydelig den siste perioden, og hvis de får tre seire i de tre neste kampen, vil de sette seg selv i en flott posisjon til å lede Laliga og se ut som en utfordrer i Europa.

Mener du vi bør signere en ny midtbanespiller?

Pmn6