Extra large  he11962 horthumb
I VINDEN: Federico Valverde har med brask og bram kjempet seg til en viktig rolle i laget denne sesongen.

Diego Lugano: - Jeg forventet at Valverde skulle ta av

Diego Lugano som har nesten hundre landskamper for Uruguay har snakket litt om Real Madrids nye yndling, og han holder ikke tilbake på superlativene.

Diego Lugano var i sin tid en fanebærer for uruguayansk fotball, med sin kompromissløse og høyt oppofrende spillestil. Han var blant annet med bragden under VM 2010 i Sør-Afrika, og har spilt for store klubber som  Fenerbahçe og Paris-Saint Germain. Kjøttstopperen har en lang og innholdsrik karriere bak seg, hvor han blant annet har spilt for flere på klubber på forskjellige kontinenter. Faktisk var han en kort tur innom spansk fotball og Málaga  for et knapt tiår siden.

De siste månedene har Federico Valverde slått ut i full blomst og på mange måter fått det som kan ses som sitt gjennombrudd for Real Madrid. Lugano som på sin side har sett det meste gjennom et langt fotballiv er på ingen måte overrasket over utviklingen til sin noe yngre landsmann, faktisk har han sett dette komme en god stund.

Jeg forventet at Valverde skulle ta av

Lugano utdyper 

Allerede fra han var en liten gutt viste vi hvilket talent han hadde. Han har en veldig tydelig spillestil, han er en spiller av ypperste kaliber. Det var bare et spørsmål om tid før han eksploderte i en av Europas største klubber. 

Copa América vinneren fra 2011 fortsetter rosen, og han er spesielt imponert over tålmodigheten ungfolen har vist. 

Madrid viste akkurat hvordan de skulle bruke han, samtidig som de har gitt tid og den tryggheten han trenger. Selv har han også vist prov på en god tålmodighet, men jeg er også nødt å rose klubben og treneren for hvordan de har håndtert det. Han har fått tatt det steg for steg. 
Pmn6