Extra large 1 jtq3555thumb
MÅLFARLIG: Tyskeren har vært Real Madrids kanskje beste spiller denne sesongen, og mot Hviterussland scoret han hele to mål.

Før kampen: Real Sociedad (H)

Det er 49 dager siden forrige kamp på mektige Estadio Santiago Bernabéu, og det er nesten 14 dager siden nedsablingen av Eibar på Ipurua.

Real Madrid - Real Sociedad
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 14
23. november, kl. 21:00
Strive Sport
 

I mellomtiden har det vært landslagspause og avgjørende kamper for den kommende sommers europamesterskap i fotball. Gareth Bale har gjort seg bemerket, både på og utenfor banen i det Wales sikret sitt avansement for den kommende begivenheten. Martin Ødegaard ble ikke tatt ut i den norske landslagstroppen på grunn av en skade, men tiden har han brukt godt og han ser trolig spilleklar ut mot klubben som eier han. Peña Madridista Noruega har sendt rekordmange supportere på tur ned denne helgen for å overvære de to neste kampene, og det ryktes om en total på rundt 45 deltakere.  Det er vel heller ikke usannsynlig at det er enda flere nordmenn på tribunen enn de tilreisende fra supporterklubben, så det kan være rimelig å anta at det ligger an til en form for rekord hva gjelder nordmenn på Bernabéu. 

Kampen i seg selv blir som rosinen i pølsen, i det et Real Madrid lag som virkelig har funnet formen skal ta imot et ungt og fremmadstormende lag i fra Baskerland. Real Sociedad har imponert stort under Imanol alguacil så langt denne sesongen, på tross av en del skjær i sjøen de tre siste kampene.  I skrivende stund ligger gjestene fra kystperlen San Sebastián på en imponerende femteplass, blant lagets ledestjerner finne man en nyutdannet økonom og en 20-år gammel gutt fra Drammen. 

Rodrygo, fotball, Bale 

Det er vel ikke til å legge skjul på hva som er det største samtaleemnet før kamp. Gareth Bale har deltatt i adrenalinfylt feiring sammen med sine kamerater fra det walisiske landslaget, og feiringen ble på ingen måter godt mottatt i Madrid.  Marca rapporterte etter oppstyret at handlingen ikke ville få konsekvenser for hurtigtoget, samtidig ble det bemerket at situasjonen ikke endret på Zinedine Zidanes syn på spilleren. 

Akkurat hvordan Zidane ser på Bale er kanskje det vanskeligste spørsmålet i verden å besvare per dags dato, for tidlig denne sesongen så Bale ut som det foretrukne valget. Tiden har gått, og det er ikke rent lite som har skjedd. Bale har den siste tiden vært utilgjengelig på grunn av det som sies å ha vært en muskelskade, men Real Madrids medisinske team kom aldri med noen rapport. Faktisk har han vært ute siden han returnerte skade fra forrige landslagspause i midten av oktober, skaden i seg selv blåste liv i ryktene om at Zidane nok en gang prøvde å presse spilleren ut av laget. 

I perioden uten Bale så er det en annen spiller som har fanget medias oppmerksomhet, men ikke på grunn av utenomsportslige prestasjoner. Tvert imot, Rodrygo Goes har de siste kampene vært i fyr og flamme. Brasilianeren ble historisk når han scoret hattrick mot Galatasaray i Champions League, samtidig har han også bidratt flittig i andre kamper og virkelig vist prov på sitt ubestridte talent. Kampen etter det famøse hattricket var han tilbake på benken, men Real Madrid klarte seg fint uten sin nye brasilianske wonderboy og høvlet over Eibar med en overbevisende 0-4 seier. Et av de store spørsmålene blir hvem som starter av Bale og Rodrygo, for det vil i alle fall gi en klar indikasjon på hvem som er det foretrukne valget hos Zidane. Velger han Bale vil det i alle fall ikke være stille blant de 80 000. 

Edens hage innvies 

En mann som også har fått mye tyn er Eden Hazard, både for dårlige prestasjoner på banen og det som tilsynelatende har vært dårlig trent kropp.  Den belgiske landslagskapteinen har på ingen måter fått noen drømmestart på karrieren i helhvitt, slik nok mange supportere og eksperter nok hadde sett for seg på forhånd. Flikkene har manglet adresse, steget har savnet noen meter og sluttproduktet har ikke vært all verden. Heldigvis ser det omsider ut til at den lille magikeren fra La Louvière sakte, men sikkert begynner å finne tilbake til sitt sanne jeg. 

Kampen mot Eibar ga forhåpentligvis et forvarsel om hva La Reals forsvarsrekke har i vente. Dersom Alguacil har vært fornuftig så har han nok drillet sin bakre firer med ballettsko i løpet av uken, slik at de stiller forberedt til piruettene som kommer fra Madrids venstreflanke lørdagskvelden. 

Et annet spenningsmoment inn mot kampen er om Federico Valverde får tillit fra start også i denne kampen,  noe som i så fall vil gå bekostning av Luka Modrić. Med tanke på motstanderen er det nok særdeles lav odds for at Zidane viker fra Casemiro og Toni Kross, som begge to har vært outstanding så langt denne sesongen. 

Merino, Ødegaard, Oyarzabal 

Om det er akkurat den rekkefølgen på hvem som har vært Real Sociedads beste spiller denne sesongen som er riktig kan diskuteres i en halv evighet, men at det står mellom de tre virker å være rimelig klart. Mikel Merino på sin side har slitt med en vond skulder, men antas å bli spilleklar til kampen. Ødegaard har på sine side vært ute den siste tiden, men også han sies å være klar. Den utdannede økonomen Mikel Oyarzabal har vært ute på landslagsoppdrag for Spania, og på tross av begrenset spilletid satt han seg på scoringslisten mot Romania. Xabi Prietos arvtaker er så langt La Reals viktigste bidragsyter hva angår mål og målgivende, hvor 22-åringen så langt står bokført med hele åtte målpoeng på sine så langt 13 kamper. 

Den 27-år gamle brassen Willian José er nær sagt som vanlig lagets toppscorer med sine fem scoringer så langt, selv om nevnte Oyarzabal puster han tett i nakken ett mål bak. Den høyreiste kraftspissen har som mange andre gode fotballspillere fortid i Real Madrid, og faktisk har han spilt i La Liga for klubben. Det ble riktignok med en kamp for Real Madrid, før han dro ut i den store verden og gjorde suksess. Via opphold i Zaragoza og på Las Palmas så har spissen utviklet seg til å bli en målgarantist i La Liga, og kjenner man historien til tidligere spillere som returnerer til Bernabéu så er det nok ikke kjempehøy odds på scoring av José. 

Alguacil har fått dreisen på dette unge Sociedad-laget, og så langt ligger de fint i rute til å nå målsetningen om Europa denne sesongen. Laget spiller i hovedsak en fotball med fokus på å holde ballen i laget, men laget har vist at de kan spille mer pragmatisk de gangene det er behov for det. I utgangspunktet veksler laget mellom en 4-3-3 formasjon og 4-2-3-1, selv om det er sistnevnte formasjon som virker å være foretrukket denne sesongen. Verdt å nevne er det at Alguacil vant sin første kamp etter han ble gjeninnsatt som trener for Real Sociedad på Bernabéu mot Real Madrid, og gitt kvalitetene på spillerne han nå rår over går han nok med vissheten om at en ny skrell er fullt mulig. 

Statistikk 

Oversikt over innbyrdes oppgjør.

 • Kamper spilt: 47
 • Real Madrid seire: 27
 • Uavgjorte kamper:9
 • Real Sociedad seire:11 

Andre bemerkninger

 • Real Madrid har ikke sluppet inn mål de siste fem kampene. 
 • Real Sociedad har sluppet inn mål de fire siste kampene. 
 • Det har blitt rødt kort de to siste kampene. 
 • Real Sociedad har i snitt scoret 1,6 mål per kamp 
 • Real Sociedad slipper i snitt 1.07 mål inn per kamp 
 • Real Madrid har i snitt scoret 2 mål per kamp 
 • Real Madrid slipper i snitt 0,75 mål inn per kamp 

Siste tre oppgjør 

 • 12.05.2019  Real Sociedad 3 - 1 Real Madrid 
 • 06.01.2019 Real Sociedad 2 - 0 Real Madrid 
 • 10.02.2018 Real Madrid 5 - 2 Real Sociedad 

Forventet lagoppstilling 

4-3-3: Cortouis, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Valverde, Rodrygo, Benzema, Hazard 

Hvem tror du blir foretrukket av Bale og Rodrygo av Zidane denne kampen?

Pmn6